Primăria din Bistrița alocă spaţii pentru şcoli şi bani peste testarea COVID a personalului didactic

491 de vizualizări
Foto: Facebook
Primăria Bistriţa a decis să pună la dispoziţia unor unităţi de învăţământ spaţii aparţinând municipalităţii, pentru buna desfăşurare a noului an şcolar în contextul normelor sanitare ce trebuie respectate, potrivit Agerpres. Instituția a cerut, totodată, Consiliului Local să aloce bani din buget pentru testarea personalului didactic şi auxiliar pentru COVID-19.

Potrivit unui raport al primăriei:

  • “Urmare a discuţiilor purtate cu directorii tuturor unităţilor de învăţământ din municipiu şi a analizelor efectuate, s-a constatat lipsa spaţiilor în incinta unităţilor de învăţământ, care să permită respectarea normelor de distanţare impuse, în contextul prevenirii îmbolnăvirii cu SARS-COV-2. Soluţia municipalităţii, aceea de dare în administrare a unor spaţii adecvate procesului didactic, care vor fi puse la dispoziţia unităţilor de învăţământ, este singura fezabilă la acest moment”.

Pentru o școală din localitate, ale cărei clădiri sunt în proces de reabilitare, s-a propus ca aceasta să folosească spaţiile Centrului Comunitar pentru Tineret, ale cărui cursuri de pregătire se vor desfăşura exclusiv online.

O grădiniță va primi un spațiu la parterul unui bloc ANL, iar o alta va primi un imobil care a mai fost închiriat și în trecut pentru activități didactice.

Potrivit sursei citate, conducerea primăriei a propus majorarea bugetului la capitolul ‘Învăţământ’ cu suma de 900.000 lei, din care 300.000 lei pentru decontarea testelor COVID pentru personalul didactic şi auxiliar din municipiu – bani suficienţi pentru efectuarea a peste 1.000 de teste. Suma de 600.000 lei va fi folosită de şcoli pentru achiziţia de bunuri şi servicii necesare respectării condiţiilor de prevenire a infecţiilor cu noul coronavirus.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Mesajul unei profesoare de la miting pentru Iohannis: Nu a fost niciodată profesor, nu a înțeles niciodată ce înseamnă să fii profesor – un standard pentru viitorul României și pentru copiii noștri

O profesoară care participă, marți, la mitingul din Piața Victoriei, a declarat pentru G4Media.ro că îi transmite președintelui Klaus Iohannis că „este doar un om într-o funcție publică”, care „nu…
Vezi articolul

44 de dezbateri pe proiectele legilor Educației ar fi avut loc în 28 de zile de când sunt puse în consultare publică, susține ministrul Educației / Numărul dezbaterilor crește fulminant, însă multe, dacă există, nu pot fi contorizate pentru că nu sunt făcute publice

Dacă la început, când a lansat în dezbatere publică legile Educației, ministrul vorbea de 10 dezbateri în 10 zile, adică o dezbatere pe zi, frecvența lor, pe baza cifrelor declarate,…
Vezi articolul

Sfaturi de la Ministerul Educației pentru profesori în situațiile de violență în școli: Interveniți prompt când observați semne de violență, fiți empatici atunci când comunicați cu copiii, încurajați-i să intervină pentru a aplana conflictele și să raporteze situațiile de violență

Ministerul Educației le transmite profesorilor pe pagina de Facebook, câteva sfaturi pe care să le aplice în situațiile care implică toate formele de violență, inclusiv bullyingul și cyberbullyingul. “Interveniți prompt…
Vezi articolul