Primul profesor care s-a vaccinat la Iași: Îmi doresc să protejez elevii, familiile lor și familia mea

Foto: captura ieftina

Primul profesor care s-a vaccinat la Iași a fost Silviu Iordache, potrivit stirileprotv.ro. Acesta este profesor de Geografie la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Iași, iar după ce a fost vaccinat a declarat că predă anul acesta la două clase de a XII-a și că își dorește să revină la modul de predate față în față. Profesorul Iordache este și directorul Casei Corpului Didactic Iași.

“Am două clase de a XII-a și îmi doresc foarte mult să ne întoarcem la orele față în față. Rapelul meu va fi pe 8 februarie, asta înseamnă că pe 9 februarie voi merge la clasă, la ore, vaccinat. În felul acesta îmi doresc să protejez elevii, familiile lor și familia mea”, a declara profesorul Silviu Iordache.

Profesorul Iordache este profesor titular de Geografie la Colegiul Național “Emil Racovița” Iaşi. Este formator și este directorul Casei Corpului Didactic Iași.

captra PROTV/vaccinare prof Silviu Iordache

Reamintim că profesorii alături de toți angajații din sistemul de Educație sunt incluși în Etapa a II-a de vaccinare ca grupă prioritară. Ministerul Educației a cerut abia pe 17 ianuarie tuturor școlilor și inspectoratelor școlare, în calitate de angajatori, să își deschidă conturi pe platforma de vaccinare și să-i programeze pe angajații care doresc să se vaccineze.

Potrivit unei interogări centralizate de minister, 45% dintre angajații școlilor, grădinițelor și inspectoratelor vor să fie vaccinați. Ministerul Educației a anunțat că îi mai întreabă încă o dată pe profesori dacă vor vaccinul în etapa a doua de sondare, până la finalul lunii.

Foto: captura PROTV

Exit mobile version