Primul profesor care s-a vaccinat la Iași: Îmi doresc să protejez elevii, familiile lor și familia mea

8.072 de vizualizări
Foto: captura ieftina
Primul profesor care s-a vaccinat la Iași a fost Silviu Iordache, potrivit stirileprotv.ro. Acesta este profesor de Geografie la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Iași, iar după ce a fost vaccinat a declarat că predă anul acesta la două clase de a XII-a și că își dorește să revină la modul de predate față în față. Profesorul Iordache este și directorul Casei Corpului Didactic Iași.

“Am două clase de a XII-a și îmi doresc foarte mult să ne întoarcem la orele față în față. Rapelul meu va fi pe 8 februarie, asta înseamnă că pe 9 februarie voi merge la clasă, la ore, vaccinat. În felul acesta îmi doresc să protejez elevii, familiile lor și familia mea”, a declara profesorul Silviu Iordache.

Profesorul Iordache este profesor titular de Geografie la Colegiul Național “Emil Racovița” Iaşi. Este formator și este directorul Casei Corpului Didactic Iași.

captra PROTV/vaccinare prof Silviu Iordache

Reamintim că profesorii alături de toți angajații din sistemul de Educație sunt incluși în Etapa a II-a de vaccinare ca grupă prioritară. Ministerul Educației a cerut abia pe 17 ianuarie tuturor școlilor și inspectoratelor școlare, în calitate de angajatori, să își deschidă conturi pe platforma de vaccinare și să-i programeze pe angajații care doresc să se vaccineze.

Potrivit unei interogări centralizate de minister, 45% dintre angajații școlilor, grădinițelor și inspectoratelor vor să fie vaccinați. Ministerul Educației a anunțat că îi mai întreabă încă o dată pe profesori dacă vor vaccinul în etapa a doua de sondare, până la finalul lunii.

Foto: captura PROTV


5 comments
 1. De ce va vaccinati, va este frica sa nu muriti sau va este frica sa nu rămâneți fara servici. Da,va inteleg, v-ati obisnuit cu bani si este greu sa rămâi fără servici si sa o iei de la capat la tara. Cum spuneti voi cei cu scoala,eu am invatat atâta si acum sa ajung la tara. Păi unii de acolo ati veniti. Eu sunt sătulă de vrajeala asta ieftina ca exista covid.

 2. Publicitate politică!
  Cnf. definițiilor epidemiologilor cei vaccinați vor purta mască in continuare, altfel desi nu mai fac forme grave răspândesc virusul in continuare celorlalți.
  Paradoxal vectorii cei mai dinamici sunt chiar copii, in special liceenii, care NU se pot vaccina.
  Cum scenariul a fost schimbat din nou si in scoli nu va mai exista nicio distanțare fizică( doar in scoli nu se aplică legea ca si in septembrie), probabil că in maxim 30 de zile se inchid din nou!

 3. Într-adevăr un eveniment notabil. Este bine că un singur profesor a reușit să se vaccineze.
  Ceilalți așteptăm etapa a III-a, pentru că în cea de-a doua s-au ocupat deja locurile. Ministerele Educației și Sănătății au fost inspirate să lase impresia că și profesorii s-ar putea vaccina, dar printr-o procedură greoaie au întârziat foarte mult acest proces.
  A fost incompetență, lipsă de viziune sau intenție?!

  1. Nu mai sunt locuri. Nu putem fi programati pentru ca nu mai exista nici macar un loc. Deci ne vom vaccina cand o face plopu’ mere si rachita micsunele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

DOCUMENT Școala după școală poate fi organizată în Biserică. A apărut procedura de organizare a Programului: cum pot fi plătiți profesorii

Procedura de organizare a Programului “Școala după Școală” a fost publicată de Inspectoratul școlar București. Fiecare școală trebuie să discute până în luna februarie, în Consiliul de Administraţie, dacă este…
Vezi articolul

VIDEO Ce se va întâmpla după examenul național scris pentru directori? Cei „admiși” vor putea să candideze în orice școală, iar o comisie locală formată din reprezentanți ai profesorilor și părinților va alege directorul „dorit”, susține Szekely

După examenul național pentru directori de școli, anunțat de ministrul Educației pentru începutul lunii iulie, ar putea avea loc o etapă a două în care cei „admiși” peste pragul stabilit…
Vezi articolul

Sindicatele din învățământ solicită ministerului Educației să ceară de urgență inspectorilor și directorilor să nu mai cheme angajații la lucru în sute de școli. Hăncesc: „Este absurd să chemi zeci sau chiar peste o sută de persoane la școală”

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ cere Ministerului Educației și Cercetării să oblige inspectoratele și directorii să nu mai cheme angajații din învățământ la lucru, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.…
Vezi articolul