Primul profesor care s-a vaccinat la Iași: Îmi doresc să protejez elevii, familiile lor și familia mea

8.089 de vizualizări
Foto: captura ieftina
Primul profesor care s-a vaccinat la Iași a fost Silviu Iordache, potrivit stirileprotv.ro. Acesta este profesor de Geografie la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Iași, iar după ce a fost vaccinat a declarat că predă anul acesta la două clase de a XII-a și că își dorește să revină la modul de predate față în față. Profesorul Iordache este și directorul Casei Corpului Didactic Iași.

“Am două clase de a XII-a și îmi doresc foarte mult să ne întoarcem la orele față în față. Rapelul meu va fi pe 8 februarie, asta înseamnă că pe 9 februarie voi merge la clasă, la ore, vaccinat. În felul acesta îmi doresc să protejez elevii, familiile lor și familia mea”, a declara profesorul Silviu Iordache.

Profesorul Iordache este profesor titular de Geografie la Colegiul Național “Emil Racovița” Iaşi. Este formator și este directorul Casei Corpului Didactic Iași.

captra PROTV/vaccinare prof Silviu Iordache

Reamintim că profesorii alături de toți angajații din sistemul de Educație sunt incluși în Etapa a II-a de vaccinare ca grupă prioritară. Ministerul Educației a cerut abia pe 17 ianuarie tuturor școlilor și inspectoratelor școlare, în calitate de angajatori, să își deschidă conturi pe platforma de vaccinare și să-i programeze pe angajații care doresc să se vaccineze.

Potrivit unei interogări centralizate de minister, 45% dintre angajații școlilor, grădinițelor și inspectoratelor vor să fie vaccinați. Ministerul Educației a anunțat că îi mai întreabă încă o dată pe profesori dacă vor vaccinul în etapa a doua de sondare, până la finalul lunii.

Foto: captura PROTV


5 comments
  1. De ce va vaccinati, va este frica sa nu muriti sau va este frica sa nu rămâneți fara servici. Da,va inteleg, v-ati obisnuit cu bani si este greu sa rămâi fără servici si sa o iei de la capat la tara. Cum spuneti voi cei cu scoala,eu am invatat atâta si acum sa ajung la tara. Păi unii de acolo ati veniti. Eu sunt sătulă de vrajeala asta ieftina ca exista covid.

  2. Publicitate politică!
    Cnf. definițiilor epidemiologilor cei vaccinați vor purta mască in continuare, altfel desi nu mai fac forme grave răspândesc virusul in continuare celorlalți.
    Paradoxal vectorii cei mai dinamici sunt chiar copii, in special liceenii, care NU se pot vaccina.
    Cum scenariul a fost schimbat din nou si in scoli nu va mai exista nicio distanțare fizică( doar in scoli nu se aplică legea ca si in septembrie), probabil că in maxim 30 de zile se inchid din nou!

  3. Într-adevăr un eveniment notabil. Este bine că un singur profesor a reușit să se vaccineze.
    Ceilalți așteptăm etapa a III-a, pentru că în cea de-a doua s-au ocupat deja locurile. Ministerele Educației și Sănătății au fost inspirate să lase impresia că și profesorii s-ar putea vaccina, dar printr-o procedură greoaie au întârziat foarte mult acest proces.
    A fost incompetență, lipsă de viziune sau intenție?!

    1. Nu mai sunt locuri. Nu putem fi programati pentru ca nu mai exista nici macar un loc. Deci ne vom vaccina cand o face plopu’ mere si rachita micsunele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, reacție la declarația lui Orban: Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar. Deschiderea noului an școlar, sub semnul întrebării dacă nu vor fi majorate salariile

Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar și „intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020 va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot…
Vezi articolul

Demisii în rândul directorilor de școli, nemulțumiți că au salarii mai mici ca ale profesorilor făra funcție. “Procentul este destul de ridicat”, spune liderul sindical Marius Nistor, FSE / Stavri, FSLI: Sunt niște anomalii în salarizarea directorilor de școli

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că „sunt deja directori care au început să-și dea demisia și procentul este destul de ridicat”. Declarația…
Vezi articolul

UPDATE Simion Hăncescu, FSLI, după întâlnirea cu premierul Ciolacu și mai mulți miniștri: Legea salarizării nu se face în 2023, trebuie să găsim soluții pentru Educație de la 1 ianuarie. Încă nu avem soluții clare / Marius Nistor, FSE: Guvernul trebuie să-și facă niște analize și să ia o decizie în privința inechităților salariale

UPDATE: Guvernul a anunțat că s-au găsit soluții privind eliminarea inechităților salariale, dar rămâne deschis dialogul în privința majorărilor salariale de la 1 ianuarie, în lipsa legii salarizării. Liderii sindicali…
Vezi articolul

Standardele curriculare și de evaluare, până la finalului anului 2023 – spune secretarul de stat Bogdan Cristescu: Este nevoie de o foarte clară schimbare de abordare, de mentalitate. La evaluările internaționale, PISA, PIRLS, TIMSS, itemii sunt secreți – va fi suficient de ciudat să nu vedem subiectele și să nu credem că le ascunde cineva, dar va trebui să ne obișnuim și cu asta

Standardele „sunt prevăzute în lege, reușim, sper eu, să le facem până la finalul anului 2023, ne-am angajat, este un program finanțat din fonduri europene”, a anunțat secretarul de stat…
Vezi articolul

VIDEO Profesorii suplinitori din București, ținuți ore în șir pe scările inspectoratului școlar pentru a intra la ședințele de repartizare pe posturi. Accesul la grupuri sanitare, separat de cel pentru angajații ISMB

Imagini incredibile de la Inspectoratul Școlar București (ISMB) unde profesorii care au venit marți, 22 august, la ședințele de repartizare pe posturile de suplinitori au avut de așteptat ore în…
Vezi articolul

Federația sindicală “Spiru Haret”, scrisoare către premierul Orban pentru suplimentarea masivă a numărului de profesori: E nevoie de 29.000 de cadre didactice și peste 8.600 de alți salariați, altfel “școlile riscă să devină focare Covid-19”

Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care susține că, în contextul pandemiei, în învățământ “ar fi nevoie de circa 29.000 de…
Vezi articolul