Primul profesor care s-a vaccinat la Iași: Îmi doresc să protejez elevii, familiile lor și familia mea

8.089 de vizualizări
Foto: captura ieftina
Primul profesor care s-a vaccinat la Iași a fost Silviu Iordache, potrivit stirileprotv.ro. Acesta este profesor de Geografie la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Iași, iar după ce a fost vaccinat a declarat că predă anul acesta la două clase de a XII-a și că își dorește să revină la modul de predate față în față. Profesorul Iordache este și directorul Casei Corpului Didactic Iași.

“Am două clase de a XII-a și îmi doresc foarte mult să ne întoarcem la orele față în față. Rapelul meu va fi pe 8 februarie, asta înseamnă că pe 9 februarie voi merge la clasă, la ore, vaccinat. În felul acesta îmi doresc să protejez elevii, familiile lor și familia mea”, a declara profesorul Silviu Iordache.

Profesorul Iordache este profesor titular de Geografie la Colegiul Național “Emil Racovița” Iaşi. Este formator și este directorul Casei Corpului Didactic Iași.

captra PROTV/vaccinare prof Silviu Iordache

Reamintim că profesorii alături de toți angajații din sistemul de Educație sunt incluși în Etapa a II-a de vaccinare ca grupă prioritară. Ministerul Educației a cerut abia pe 17 ianuarie tuturor școlilor și inspectoratelor școlare, în calitate de angajatori, să își deschidă conturi pe platforma de vaccinare și să-i programeze pe angajații care doresc să se vaccineze.

Potrivit unei interogări centralizate de minister, 45% dintre angajații școlilor, grădinițelor și inspectoratelor vor să fie vaccinați. Ministerul Educației a anunțat că îi mai întreabă încă o dată pe profesori dacă vor vaccinul în etapa a doua de sondare, până la finalul lunii.

Foto: captura PROTV


5 comments
 1. De ce va vaccinati, va este frica sa nu muriti sau va este frica sa nu rămâneți fara servici. Da,va inteleg, v-ati obisnuit cu bani si este greu sa rămâi fără servici si sa o iei de la capat la tara. Cum spuneti voi cei cu scoala,eu am invatat atâta si acum sa ajung la tara. Păi unii de acolo ati veniti. Eu sunt sătulă de vrajeala asta ieftina ca exista covid.

 2. Publicitate politică!
  Cnf. definițiilor epidemiologilor cei vaccinați vor purta mască in continuare, altfel desi nu mai fac forme grave răspândesc virusul in continuare celorlalți.
  Paradoxal vectorii cei mai dinamici sunt chiar copii, in special liceenii, care NU se pot vaccina.
  Cum scenariul a fost schimbat din nou si in scoli nu va mai exista nicio distanțare fizică( doar in scoli nu se aplică legea ca si in septembrie), probabil că in maxim 30 de zile se inchid din nou!

 3. Într-adevăr un eveniment notabil. Este bine că un singur profesor a reușit să se vaccineze.
  Ceilalți așteptăm etapa a III-a, pentru că în cea de-a doua s-au ocupat deja locurile. Ministerele Educației și Sănătății au fost inspirate să lase impresia că și profesorii s-ar putea vaccina, dar printr-o procedură greoaie au întârziat foarte mult acest proces.
  A fost incompetență, lipsă de viziune sau intenție?!

  1. Nu mai sunt locuri. Nu putem fi programati pentru ca nu mai exista nici macar un loc. Deci ne vom vaccina cand o face plopu’ mere si rachita micsunele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea din București, după amenda pentru cantină: Întreg aparatul administrativ al Universității servește zi de zi masa la cantină, inclusiv dl rector și prorectorii

Sănătatea studenților și a profesorilor care mănâncă la cantina Universității din București nu este pusă în pericol, anunță purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ superior. Într-un răspuns la solicitarea…
Vezi articolul

Silvia Mușătoiu, directorul Liceului Șincai, nu vrea să semneze contractul modificat de Primar: ”Sigur că vreau să cheltuim banii după bunul nostru plac, bunul nostru plac nu percepe comisioane la contracte”

De când a câștigat concursul de director al Colegiului Gheorghe Șincai din București, Silvia Mușătoiu a confirmat pentru Edupedu.ro că a refuzat semnarea contractului de management administrativ-financiar cu primarul sectorului…
Vezi articolul