Primul profesor care s-a vaccinat la Iași: Îmi doresc să protejez elevii, familiile lor și familia mea

8.089 de vizualizări
Foto: captura ieftina
Primul profesor care s-a vaccinat la Iași a fost Silviu Iordache, potrivit stirileprotv.ro. Acesta este profesor de Geografie la Colegiul Național “Emil Racoviță” din Iași, iar după ce a fost vaccinat a declarat că predă anul acesta la două clase de a XII-a și că își dorește să revină la modul de predate față în față. Profesorul Iordache este și directorul Casei Corpului Didactic Iași.

“Am două clase de a XII-a și îmi doresc foarte mult să ne întoarcem la orele față în față. Rapelul meu va fi pe 8 februarie, asta înseamnă că pe 9 februarie voi merge la clasă, la ore, vaccinat. În felul acesta îmi doresc să protejez elevii, familiile lor și familia mea”, a declara profesorul Silviu Iordache.

Profesorul Iordache este profesor titular de Geografie la Colegiul Național “Emil Racovița” Iaşi. Este formator și este directorul Casei Corpului Didactic Iași.

captra PROTV/vaccinare prof Silviu Iordache

Reamintim că profesorii alături de toți angajații din sistemul de Educație sunt incluși în Etapa a II-a de vaccinare ca grupă prioritară. Ministerul Educației a cerut abia pe 17 ianuarie tuturor școlilor și inspectoratelor școlare, în calitate de angajatori, să își deschidă conturi pe platforma de vaccinare și să-i programeze pe angajații care doresc să se vaccineze.

Potrivit unei interogări centralizate de minister, 45% dintre angajații școlilor, grădinițelor și inspectoratelor vor să fie vaccinați. Ministerul Educației a anunțat că îi mai întreabă încă o dată pe profesori dacă vor vaccinul în etapa a doua de sondare, până la finalul lunii.

Foto: captura PROTV


5 comments
  1. De ce va vaccinati, va este frica sa nu muriti sau va este frica sa nu rămâneți fara servici. Da,va inteleg, v-ati obisnuit cu bani si este greu sa rămâi fără servici si sa o iei de la capat la tara. Cum spuneti voi cei cu scoala,eu am invatat atâta si acum sa ajung la tara. Păi unii de acolo ati veniti. Eu sunt sătulă de vrajeala asta ieftina ca exista covid.

  2. Publicitate politică!
    Cnf. definițiilor epidemiologilor cei vaccinați vor purta mască in continuare, altfel desi nu mai fac forme grave răspândesc virusul in continuare celorlalți.
    Paradoxal vectorii cei mai dinamici sunt chiar copii, in special liceenii, care NU se pot vaccina.
    Cum scenariul a fost schimbat din nou si in scoli nu va mai exista nicio distanțare fizică( doar in scoli nu se aplică legea ca si in septembrie), probabil că in maxim 30 de zile se inchid din nou!

  3. Într-adevăr un eveniment notabil. Este bine că un singur profesor a reușit să se vaccineze.
    Ceilalți așteptăm etapa a III-a, pentru că în cea de-a doua s-au ocupat deja locurile. Ministerele Educației și Sănătății au fost inspirate să lase impresia că și profesorii s-ar putea vaccina, dar printr-o procedură greoaie au întârziat foarte mult acest proces.
    A fost incompetență, lipsă de viziune sau intenție?!

    1. Nu mai sunt locuri. Nu putem fi programati pentru ca nu mai exista nici macar un loc. Deci ne vom vaccina cand o face plopu’ mere si rachita micsunele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA Sumele pe care profesorii le vor primi pentru a participa la examenele naționale și concursurile pentru cadre didactice au crescut cu 30%, anunță Ministerul Educației / Mișcarea vine pe fondul grevei suspendate din Învățământ și după ce au existat intenții de boicotare a probelor de la Bac sau Evaluarea Națională

Ministerul Educației a anunțat că majorează cu 30% sumele de bani primite de profesori dacă se implică în desfășurarea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat 2023, potrivit ordinului de…
Vezi articolul

Învățătorii din România participă foarte puțin la programe de formare, se consultă foarte rar între ei, dar simt nevoia acută de dezvoltare profesională / Diferențe substanțiale între percepțiile profesorilor și predarea efectivă, „bazată pe manual” – studiu privind predarea Matematicii în școlile primare

Învățătorii din România simt o nevoie acută de dezvoltare profesională, dar numărul celor care au astfel de oportunități este redus, în timp ce consultările cu alți profesori, pe teme de…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Caracteristica omului inteligent este adaptabilitatea, spune profesorul Ciprian Ittu, director la Școala Gimnazială Poiana Mărului: Prin cunoștințele pe care le acumulăm noi, profesorii, ne ajutăm copiii din comunitate să cunoască noțiuni financiare

Aproape toți profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Poiana Mărului, județul Brașov, s-au implicat în programul-pilot LifeLab by BCR în momentul în care acesta le-a fost prezentat. Directorul instituției, profesorul…
Vezi articolul
prima didactică

Salariul minim de bază pentru profesori, în Bulgaria, mărit la echivalentul a 4.300 de lei. Decizia luată luna aceasta se aplică de la începutul anului 2023, retroactiv. Majorare cu 15% pentru toate cadrele didactice, după cresterea cu 12% de anul trecut

Bulgaria, țară care în 2021 avea unele dintre cele mai mici salarii pentru profesori la nivelul UE, crește nivelul acestora pe baza unei înțelegeri-cadru între guvern și sindicate, în continuarea…
Vezi articolul