Ecaterina Andronescu: Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită – Pro TV

1.053 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: Inquam Photos – George Calin
“Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat așa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiție ar crește calitatea manualelor”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Știrile Pro TV.

Declarația vine după ce președintele Klaus Iohannis a acceptat-o pe Ecaterina Andronescu pentru al patrulea mandat de ministru al Educației, la propunerea PSD. Precizăm că Andronescu nu a depus nici până astăzi jurământul pentru preluarea funcției de ministru, deși Iohannis a anunțat de vineri că a acceptat-o pe funcție.

Declarația Ecaterinei Andronescu referitoare la manualele unice vine la finalul unui experiment care a costat statul cel puțin 24 de milioane de lei. Atât a fost contractul încredințat direct de Ministerul Educației către Editura Didactică și Pedagogică din subordine, pentru a realiza manualele școlare.

Precizăm că cel care a introdus editura unică este fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop, care a și înlocuit-o la începutul anului pe Ecaterina Andronescu de la șefia Comisiei de învățământ din Senat, comisie esențială în proiectele de legi din educație. 

Manualul unic s-a concretizat după o vizită făcută de Liviu Marian Pop, fostul ministru PSD-ist al Educației, în Ungaria, pe când era ministru, spun sursele Edupedu.ro. Opera sa a fost desăvârșită sub ministeriatul lui Valentin Popa, cu ignorarea deciziilor Curții Constituționale.

Nici până astăzi, Ministerul Educației nu a spus pe ce s-au dus acești bani, de la cine a făcut Monitorul Oficial achizițiile necesare tipăririi manualelor unice.

Foto: Inquam Photos – George Calin

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile din Marea Britanie se vor deschide după sărbătorile de iarnă, asigură premierul britanic Boris Johnson, în ciuda numărului ridicat de cazuri de Covid-19 din Regatul Unit. În funcție de situație, examenele naționale se pot anula și în vara anului 2022

Școlile din Marea Britanie vor fi deschise în luna ianuarie, după vacanța de iarnă, în ciuda numărului de cazuri de Covid-19 care crește, asigură premierul din Regatul Unit, Boris Johnson,…
Vezi articolul

Componența Consiliului Național al Cercetării Științifice, for ce stabilește standardele în cercetare, a fost actualizată: intră un membru nou, ies doi / 13 dintre cei 21 de membri desemnați în 2020 pentru un mandat de 4 ani rămân în funcție

Componența Consiliului Național al Cercetării Științifice a fost modificată printr-un ordin publicat, săptămâna trecută, în Monitorul Oficial. Față de ultima componență valabilă, schimbările sunt limitate – numărul membrilor a fost…
Vezi articolul

Sebastian Țoc, profesor și cercetător, propune „renunțarea la ierarhizarea elevilor la liceu și școala profesională în funcție de examene cu miză mare, fiind preferabil un mix de criterii”, printre alte măsuri care ar duce la școli mai incluzive

Modalitatea de organizare a sistemului de învățământ din România tinde să încurajeze ierarhizarea școlilor și, adesea, segregarea pe criterii economice, etnice sau de rezidență, bazându-se pe ierarhii puternice și pe…
Vezi articolul