Ecaterina Andronescu: Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită – Pro TV

1.052 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: Inquam Photos – George Calin
“Manualul unic nu a fost o decizie tocmai fericită. Faptul că manualele au arătat așa ar trebui să ne pună pe gânduri. Prin competiție ar crește calitatea manualelor”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Știrile Pro TV.

Declarația vine după ce președintele Klaus Iohannis a acceptat-o pe Ecaterina Andronescu pentru al patrulea mandat de ministru al Educației, la propunerea PSD. Precizăm că Andronescu nu a depus nici până astăzi jurământul pentru preluarea funcției de ministru, deși Iohannis a anunțat de vineri că a acceptat-o pe funcție.

Declarația Ecaterinei Andronescu referitoare la manualele unice vine la finalul unui experiment care a costat statul cel puțin 24 de milioane de lei. Atât a fost contractul încredințat direct de Ministerul Educației către Editura Didactică și Pedagogică din subordine, pentru a realiza manualele școlare.

Precizăm că cel care a introdus editura unică este fostul ministru al Educației Liviu Marian Pop, care a și înlocuit-o la începutul anului pe Ecaterina Andronescu de la șefia Comisiei de învățământ din Senat, comisie esențială în proiectele de legi din educație. 

Manualul unic s-a concretizat după o vizită făcută de Liviu Marian Pop, fostul ministru PSD-ist al Educației, în Ungaria, pe când era ministru, spun sursele Edupedu.ro. Opera sa a fost desăvârșită sub ministeriatul lui Valentin Popa, cu ignorarea deciziilor Curții Constituționale.

Nici până astăzi, Ministerul Educației nu a spus pe ce s-au dus acești bani, de la cine a făcut Monitorul Oficial achizițiile necesare tipăririi manualelor unice.

Foto: Inquam Photos – George Calin

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Răsturnare de situație. Ministerul Educației s-a răzgândit și nu mai cere școlilor activități remediale pentru fiecare copil, ci doar pentru cei din grupurile vulnerabile. Inițial, ARACIP a solicitat școlilor să facă planificarea activităților remediale pentru fiecare elev

Ministerul Educației s-a răzgândit cu privire la activitățile remediale cerute inițial profesorilor pentru fiecare elev. La solicitarea Edupedu.ro de a explica de ce a cerut ca toți elevii din România…
Vezi articolul

VIDEO Ordinul „Palmes academiques” în grad de Comandor, oferit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu de ambasadoarea Franței Laurence Auer / Cîmpeanu: Trebuie să mărturisesc că nu am învățat limba franceză în școală

Ambasadoarea Franţei la Bucureşti, Laurence Auer, l-a decorat, vineri, pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, cu ordinul „Palmes academiques în grad de Comandor”, ministrul afirmând că va susţine folosirea limbii franceze…
Vezi articolul

Alianța organizațiilor studențești: Premierul Cîțu nu a acceptat nimic în privința gratuității transportului feroviar, din “motive ideologice”

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă, într-un comunicat de presă, “indignarea” față de refuzul premierului Florin Cîțu privind gratuitățile de transport pentru studenți, în discuțiile avute…
Vezi articolul