Principalul pericol, dacă școala va continua online și după 8 februarie, e că predarea online generează pierderi structurale care pot fi recuperate doar dacă se redeschid școlile, spune ministrul Educației

Foto: © Mariakray | Dreamstime.com

Predarea online generează pierderi structurale, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a vorbit la Libertatea despre “principalul pericolul” dacă din 8 februarie școala continuă în format online.

Moderator: “Care e riscul domnule ministru, dacă elevii nu vor merge la școală față în față din 8 februarie care e riscul?

Sorin Cîmpeanu: “Predarea online generează pierderi, pierderi care sunt structurale. Nu neapărat circumstanțiale. Ele pot fi amplificate de circumstanțe, circumstanțe precum accesul la internet sau numărul profesorilor care sunt formați pentru predarea online, astea sunt circumstanțe. Dar structural, predarea online în sine generează pierderi.

Aceste pierderi trebuie să fie recuperate. Recuperarea acestor pierderi se poate face doar în măsura în care vom putea deschide școala în format fizic. Nu poți să ai pierderi în sistem online și să recuperezi aceste pierderi tot în sistem online, deci ăsta este principalul pericol”.

Ministrul a susținut în mai multe ieșiri publice că vrea să redeschidă școlile pe 8 februarie, la începutul semestrului al II-lea, iar asta se va face prin prioritizarea anumitor niveluri de educație – preșcolar, primar, elevii din clasele terminale.

Ministrul a mai anunțat că în scenariul cel mai negru, în care Semestrul al II-lea va fi tot online, examenele se vor derula, anul școlar va fi încheiat, elevii nu vor pierde un an din viață

Consiliul Național al Elevilor a cerut Ministerului proceduri pentru cadrele didactice privind orele online, așa încât elevii să recupereze unitar materia pierdută.

Cîmpeanu a mai anunțat că orele remediale vor fi plătite profesorilor cu 200 de lei pe lună per elev, nu cu 500 de lei, cum anunța în urmă cu două zile.

Ministrul a mai spus că programa de Bacalaureat 2021 și Evaluarea Națonală 2021 „va fi adaptată modului în care elevii au asimiliat și nu modului în care profesorii au predat”.

Foto: © Mariakray | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version