Principalul pericol, dacă școala va continua online și după 8 februarie, e că predarea online generează pierderi structurale care pot fi recuperate doar dacă se redeschid școlile, spune ministrul Educației

36.920 de vizualizări
Foto: © Mariakray | Dreamstime.com
Predarea online generează pierderi structurale, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a vorbit la Libertatea despre “principalul pericolul” dacă din 8 februarie școala continuă în format online.

Moderator: “Care e riscul domnule ministru, dacă elevii nu vor merge la școală față în față din 8 februarie care e riscul?

Sorin Cîmpeanu: “Predarea online generează pierderi, pierderi care sunt structurale. Nu neapărat circumstanțiale. Ele pot fi amplificate de circumstanțe, circumstanțe precum accesul la internet sau numărul profesorilor care sunt formați pentru predarea online, astea sunt circumstanțe. Dar structural, predarea online în sine generează pierderi.

Aceste pierderi trebuie să fie recuperate. Recuperarea acestor pierderi se poate face doar în măsura în care vom putea deschide școala în format fizic. Nu poți să ai pierderi în sistem online și să recuperezi aceste pierderi tot în sistem online, deci ăsta este principalul pericol”.

Ministrul a susținut în mai multe ieșiri publice că vrea să redeschidă școlile pe 8 februarie, la începutul semestrului al II-lea, iar asta se va face prin prioritizarea anumitor niveluri de educație – preșcolar, primar, elevii din clasele terminale.

Ministrul a mai anunțat că în scenariul cel mai negru, în care Semestrul al II-lea va fi tot online, examenele se vor derula, anul școlar va fi încheiat, elevii nu vor pierde un an din viață

Consiliul Național al Elevilor a cerut Ministerului proceduri pentru cadrele didactice privind orele online, așa încât elevii să recupereze unitar materia pierdută.

Cîmpeanu a mai anunțat că orele remediale vor fi plătite profesorilor cu 200 de lei pe lună per elev, nu cu 500 de lei, cum anunța în urmă cu două zile.

Ministrul a mai spus că programa de Bacalaureat 2021 și Evaluarea Națonală 2021 „va fi adaptată modului în care elevii au asimiliat și nu modului în care profesorii au predat”.

Foto: © Mariakray | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


15 comments
 1. Datile bani la domni profesori ca au muncit pe brânci săraci de iei ce tot îi copatimiti +vaucere de vacanta ,dece ce nu-s în stare să-și chibsuiasca salariile sa plece in vacanta trebuie să le dăm vaucere + concediu platit +vacante plătite rusine si tot ei se vaita ca au salarii mici,dar iei nu conștientizează că nici pe astea nu le merită,nu sunt în stare să ia examenele de titularizare.Rusine

  1. @Gica Popescu
   Bre nea Ghio, mata’ ai dreptate bre! Pai astia ie nesimtiti, ca daca stai si te gandesti astia sta acasa bre de cand ierea virusu asta mic. Si sta, nea Ghio, si nu face nimic ai dreacu! Le da unii la copi sa scriie ceva pe o plantforma di aia, d’aia bre de computăr de e la moda acu, s-in timpu asta iei numara salariili care le-a dat astia digeaba nea Ghio. Si nu le zi domni ca nu le mai zice nimenea asa in ziua da azi. P-astia tre s-ai ei tare, bre, de la inceput, sa te stie de jupân, nu l-ear fi rusine, ca uni nici nu mai stie pe unde a pus vaucerele alea prin casa, da tot ei vrea sa fie copătimiți. Pai asa ieste, ca ie si cheltuitori bre. Nu poate sa chibsuiasca bani care dupa ce c-ai i-a degeaba, mai si arunca cu ei pe fereastra. Si macar daca tot sta acasa de un an si nu face nimica cu copii, sa puna si iei mana sa invete ca are examene in fiecare vara si nu e in stare sa le ia.
   Nea Ghio, mi-e chiar m-ia placut ca l-eai zi-so asa de la obraz, da’ sa stii ca astia, dupa ce ca nu munceste pe branci, mai ie uni si aroganti si nici nu te baga in seama. Da mata sa fi multumit ca t-iai facut datoria. Sa mai scri!

 2. Logic că o să uite toți copiii ce au învățat până acum …..Atâtea luni au stat acasă fără să învețe nimic…..Normal dacă ești acasă ,copilul nu mai învață nimic ,este in confortul propriei case ,la școală fizic copilul este motivat de profesori + că vede și ceilalți colegi muncind. Fără alte cuvinte redeschideți școlile,cât se poate mai repede.

 3. Intreb si eu pentru cultura mea generala
  Aceste ore remediale se fac pt care motiv?
  De ce profesorul nu a parcurs materia cum era normal si eu va spun sincer ca anumite materii la copilul meu la scoala s au facut cand au avut dispozitie profesorii
  Dar ei au fost platiti integral in schimb nu si tineau orele
  Acum veniti si le dati bani in plus ca n au avut ei chef sa ti tina orele?
  Ati facut vreun raport cu cati profesori si au facut orele zi dw zi?
  Nu!
  Hai sa le dam bani si sa chemam copiii sambata pt lenea lor
  Sa va fie rusine ca nu ati verificat profesorii sa vedeti cine a pierdut materia?….aia care nici n au servit online
  Dar dati le bani ca merita bonus!

 4. Totuși o întrebare : Dacă tot va gândiți să redeschideti școala, v-ați întrebat ce se va întâmpla cu profesorii expuși îmbolnăvirii? Chiar nu contează sănătatea oamenilor? Nu toți profesorii se vor vaccina și chiar nu îi puteți obliga. Elevii care au vrut să învețe au făcut – o indiferent de scenariu.

  1. Daca refuza vaccinarea, isi asuma. E ca si cum nu ai vrea sa respecti masurile de siguranta de la locul de munca – le incalci si platesti pe pielea ta.

  2. Bineînțeles, asta doar in cazul in care refuzi sa te vaccinezi din proprie vointa, nu din conditii medicale care nu iti permit sa te vaccinezi

 5. Aș fi bucuroasă dacă ar continua Online fiindcă la Școală copilul meu oricum mânca bătaie non stop de la unii colegi.. Până acasă, de la școală, făcea o veșnicie.. Nu știam de teme, de lecții, Copilul are tendințe să ascundă efectuarea temelor.. Acasă, copilul meu este IN SIGURANȚĂ! * NICI nu mă lasă să o ajut, are de unde să caute dacă nu stie..

 6. Cine vrea sa învețe, învață și online. Cine va răspunde dacă copilul meu se va duce la școală și se va îmbolnăvi, el având un sistem imunitar destul de precar? Și bineînțeles, ca va plasa și mai departe, celor din familie, noua, care și noi avem probleme de sănătate serioase Deci… Cine va răspunde, vreau sa știu?!?!!

 7. Adevăratul pericol este elevul leneș, care a acumulat lacune de-a lungul anilor pentru ca nu este atent la orele de curs, indfiferent ca acestea se desfășoară la scoala sau online.
  Iar acum, acesti elevi, precum și părinții lor, dau vina pe scoala online.

  1. Elevul leneș, dublat de părinți care i-au satisfăcut toate doleanțele, inclusiv mediatori care vin acasă la elev, acesta este pericolul…

   1. Exact.Si cu sistemul nervos obosit de ore întregi pe zi când e lăsat acasă sa stea pe rețele de socializare și pe jocuri pe telefon și pe computer. Și asta încă din frageda pruncie.

  2. Dimpotriva, numai elevii lenesi nu sunt afectati de scoala online! Pentru ca ei nici macar nu simt efectele, nu le pasa! Si la licee de top sunt probleme grave si o scadere drastica a calitatii predarii rezultate din mutarea in online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Căminele studențești sau pentru elevi se închid două săptămâni la apariția a 3 cazuri de COVID-19 într-un interval de 7 zile / After school-urile, creșele și grădinițele rămân deschise conform condițiilor de până acum

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în această seară ca, “la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate…
Vezi articolul