Profesoara de Matematică dată afară de la Liceul din Azuga, după ce a lăsat 12 corigenți înainte de Evaluarea Națională 2023, a fost repartizată de Inspectoratul Școlar București, cu cel mai mare punctaj din Capitală pe disciplina sa, la Școala Gimnazială 80 din Sectorul 3

Școala 80 București / Foto: captură Google Maps

Profesoara de Matematică de la Liceul Teoretic din Azuga (LTA), dată afară de conducerea școlii în vara anului trecut după ce a lăsat 12 corigenți înainte de Evaluarea Națională, a fost repartizată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) la Școala Gimnazială 80 din Sectorul 3.

Profesoara va preda din toamnă la școala de la Dristor după ce la etapa de pretransfer 2024 a avut cel mai mare punctaj din Capitală pe disciplina sa, după cum a relatat Edupedu.ro acum 10 zile.

Punctajul profesoarei – 93,2 îl regăsim pe site-ul titularizare.edu.ro 2024 și corespunde numelui profesoarei de la Liceul din Azuga, Cristiana Dumitrescu.

În urmă cu un an, profesoara a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională și apoi a fost mutată la o altă școală din județul Prahova pentru „a detensiona” situația.

Două anchete s-au deschis în vara anului trecut pentru cazul din Azuga, după cum a prezentat Edupedu.ro atunci.

Repartizarea la școala 80 din sectorul 3 apare pe site-ul de Titularizare 2024, actualizat joi seară, 25 aprilie, după ora 20.

Profesoara are 20 de ore de trunchi comun și nicio oră de opțional, iar postul pe care va fi încadrată din toamnă este viabil – 4 ani și vacant, conform datelor de pe titularizare.edu.ro.

Foto: captură Titularizare.edu.ro

Profesoara a fost mutată de la Liceul din Azuga la o altă școală din județ în vara anului 2023, după ce felul în care liceul i-a încetat contractul de muncă, în vară, a fost viciat, a decis Inspectoratul școlar (ISJ).

Instituția a propus detașarea profesoarei, spunea pentru Edupedu.ro purtătorul de cuvânt al ISJ Prahova de atunci.

Școala 80 din Capitală școlariza 1218 elevi, dintre care 444 la gimnaziu, conform proiectului de dezvoltare instituțională 2018-2022 de pe site-ul unității de învățământ. Pentru anul școlar 2024-2025, va organiza 8 clase de Clasa Pregătitoare, pentru 176 de copii (sursa).

Criteriile impuse de Școala 80 pentru pretransfer apar pe site-ul școlii într-un document din 26 februarie avizat de președintele comisiei de mobilitate ISMB, inspectoarea generală adjunctă Ruxandra Regalia.

  1. „Să nu aibă nicio sancțiune disciplinară în ultimii cinci ani de activitate didactică.
  2. Grade didactice în concordanță cu vechimea efectivă la catedră
  3. Rezultate deosebite obținute cu elevii la olimpiade și concursuri școlare din calendarul ME (faza de municipiu/județ în cazul în care la nivelul și disciplina respectivă există astfel de activități)
  4. Implicarea în proiecte regionale, naționale și internaționale care au contribuit la creșterea prestigiului școlii
  5. Participare la concursuri și olimpiade în calitate de asistent, evaluator, membru în comisie
  6. Dovezi ale absolvirii unor cursuri/module de perfecționare în domeniul specialității
  7. Publicații cu ISBN/ISSN”

Lista cu posturi vacante/rezervate de la Școala 80 din București poate fi consultată aici.

Profesorii sancționați cu desfacerea contractului de muncă nu mai pot preda pentru 7 ani școlari

Conform metodologiei de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025, document publicat în Monitorul Oficial, cadrele didactice care au fost sancționate cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă nu mai au voie să predea timp de 7 ani.

Art. 6 – „(13) Cadrele didactice sancționate cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă nu pot ocupa posturi didactice/catedre în învăţământul preuniversitar de stat pentru o perioadă de 7 (şapte) ani şcolari, conform prevederilor art. 215 alin. (2) din Legea nr. 198/2023, cu modificările ulterioare”, conform metodologiei.

Informații de context

Anul trecut, 12 elevi dintr-o clasă de a VIII-a de la Liceul Teoretic din Azuga nu au putut să susțină Evaluarea Națională pentru că profesoara de matematică Cristiana Dumitrescu i-a lăsat corigenți. Elevii care au corigențe sau sunt repetenți nu pot susține Evaluarea Națională, dar pot intra abia în etapa a doua a repartizării computerizate la liceu, când sunt mult mai puține locuri disponibile și scad șansele pentru un loc la un liceu de top.

Părinții o acuzau pe profesoară că le-a dat note mici elevilor dacă nu făceau meditații cu ea. Directoarea Liceului Teoretic Azuga, Narciza Mincu, a confirmat pentru Edupedu.ro că o comisie a școlii verifica atunci aceste sesizări.

Edupedu.ro a scris că conducerea Liceului Teoretic Azuga, din județul Prahova a deschis o anchetă în acest caz pentru a verifica acuzațiile, la 2 săptămâni de când părinții au semnalat situația. Directoarea liceului, Narciza Mincu a confirmat pentru Edupedu.ro că sesizări similare au mai fost făcute pe numele profesoarei de matematică și în urmă cu 10 ani. La rândul său, și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Prahova a deschis o anchetă, dar care vizează managementul defectuos al conducerii liceului.

Pe 7 iulie, la o zi după ce Edupedu.ro a semnalat cazul celor două anchete desfășurate la liceu, consiliul de administrație (CA) al școlii a hotărât sancționarea profesoarei Cristiana Dumitrescu cu desfacerea contractului de muncă, conform Legii educației în vigoare, articolul 280, alineatul 2, punctul f), care prevede „desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”.

Profesoara a fost mutată la o altă școală pentru că a contestat la colegiul de disciplină al ISJ Prahova decizia de concediere, iar inspectoratul școlar a constatat un viciu în această procedură la nivelul școlii.

„Acea desfacere a contractului de muncă nu a respectat etape și s-a anulat decizia. Doamna a fost reintegrată în sistemul de învățământ. I s-a oferit posibilitatea să lucreze în altă școală și în momentul acesta nu mai lucrează în Azuga”, a spus reprezentantul ISJ Prahova pentru Edupedu.ro.

Citește și:
Profesoara de matematică din Azuga, dată afară de școală după ce a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională în 2023 și repusă în funcție de Inspectorat, vrea să se angajeze în București. Are cel mai mare punctaj dintre toți profesorii de matematică cu dosar de pretransfer, potrivit ISMB
Profesoara de matematică din Azuga care a lăsat corigenți 12 elevi înainte de Evaluarea Națională predă în continuare la o școală din Prahova. Felul în care liceul i-a încetat contractul de muncă, în vară, a fost viciat, a decis Inspectoratul școlar, care a propus detașarea profesoarei
Două anchete la Liceul Teoretic Azuga, după ce mai mulți elevi au reclamat că o profesoară de Matematică îi lasă corigenți intenționat și nu au putut susține Evaluarea Națională
DOCUMENT Ordinea etapelor de mobilitate în învățământ 2024. Noutăți: Profesorii care se titularizează în 2024 vor preda obligatoriu un an în școala în care sunt repartizați, inspectoratele școlare decid viabilitatea posturilor
Unele inspectoratele școlare au afișat punctajele obținute de profesori pentru pretransfer 2024. Contestațiile se depun pe 8 și 9 aprilie, potrivit calendarului oficial
Pretransfer profesori 2024. În perioada 26 martie – 3 aprilie, cadrele didactice depun la inspectoratul școlar cererile. Model de cerere și lista celor 15 documente necesare
Exit mobile version