Profesorii din mai multe facultăți ale Universității din București se solidarizează cu profesorii greviști din preuniversitar, anunță decanul de la Litere / Rectorul Marian Preda spunea, pe 18 mai, că “noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”

Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com

Profesorii mai multor facultăți din cadrul Universității din București au aderat, pe parcursul zilei de miercuri, la mesajul de solidaritate cu profesorii greviști din preuniversitar, transmis în cursul dimineții de Facultatea de Litere a instituției de învățământ superior din București, anunță decanul de la Litere. Inițiativa se face auzită în condițiile în care, pe 18 mai, rectorul Marian Preda spunea că “noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”.

Cristina Bogdan, decan al Facultății de Litere, a scris miercuri după-amiază, pe Facebook: 

Mesajul Cristinei Bogdan:

În cursul dimineții, facultatea condusă de aceasta transmisese, pe pagina sa de Facebook, că se solidarizează cu greviștii din învățământul preuniversitar, apreciind că “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture”.

Prima care a aderat la mesajul Facultății de Litere a fost Facultatea de Științe Politice, Ulterior, a mai anunțat că aderă la această luare de poziție Facultatea de Matematică.

Pe 18 mai, rectorul Universității din București, Marian Preda, spunea pentru Edupedu.ro  că instituția pe care o conduce nu intră în grevă și în acest context “nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”:

Amintim că, luna aceasta, în cadrul Universității din București au început procedurile pentru alegerea unei noi conduceri, rectorul urmând să fie desemnat pe bază de alegeri generale organizate la nivel de instituție.

Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Facultatea de Litere și cea de Științe Politice din cadrul Universității din București se solidarizează cu protestele din preuniversitar: “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture”
Universitatea din București anunță că nu intră în grevă. Rectorul Marian Preda: Noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni / Sunt sigur că sunt probleme reale în preuniversitar, nu le cunosc suficient de bine
Rectorul Universității din București va fi desemnat pe bază de alegeri generale organizate în cadrul instituției
Exit mobile version