Facultatea de Litere și cea de Științe Politice din cadrul Universității din București se solidarizează cu protestele din preuniversitar: “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture”

4.155 de vizualizări
CIVIS Open Lab
UniBuc / Foto: Universitatea din București
“Ne solidarizăm cu protestele îndreptățite ale tuturor celor care lucrează în ciclul preuniversitar (chiar dacă nu intrăm și noi, deocamdată, în grevă) și îi avertizăm pe cei care ne conduc că nu putem fi de acord cu încălcarea continuă a Legii de către cei a căror misiune este tocmai aplicarea Legii”. Așa spune un mesaj prin care Facultatea de Litere a Universității din București își exprimă, miercuri, solidaritatea cu angajații din învățământul preuniversitar, mesaj la care, ulterior, a anunțat că se aliniază și Facultatea de Științe Politice a Universității din București.

Facultatea de Litere arată, în mesajul publicat pe pagina sa de Facebook: “guvernul pare să nu înțeleagă un lucru simplu: la România educată și performantă nu se poate ajunge dacă învățământul este subfinanțat, cu profesori al căror salariu lunar este mult mai mic decât suma alocată lunar, de același stat, pentru întreținerea unui deținut. România performantă și educată nu se poate obține cu profesori care nu-și pot permite să ducă un trai decent, să-și întrețină copiii și, cu atât mai puțin, să-și cumpere cărțile necesare.” 

Aceeași facultate atrage atenția că, “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture. Disprețul pentru personalul didactic și nedidactic din preuniversitar se răsfrânge și asupra noastră, a celor care predăm în ciclul universitar. E falsă impresia că ar exista o falie între cele două cicluri de învățământ, căci ele sunt interdependente. ”

Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București a anunțat, ulterior, că “se solidarizează cu apelul lansat de colegii din Facultatea de Litere. Susținem greva profesorilor din învățământul preuniversitar. Ne dorim o Românie cu adevărat educată”.

Mesajul Facultății de Litere a Universității din București, integral:


2 comments
  1. Universitatile ce pazesc? Sunt multumite cu nr din ce in ce mai mic de studenti ce le vin? Sunt multumite de gradul de educație al studentilor?! Ah, pardon, au salarii mari, babane profesorii universitari. Nu isi permit sa piardă bani in greva. Eh, lăsati-ne cu solidaritatea. Ca asta nu tine de foame.

  2. Fără noi cei din preuniversitar..nici dumneavoastră din învățământul superior..nu ați exista….Fiți alături..si întrați în greva generala!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ședință la Ministerul Educației astăzi, la ora 14, pe tema violenței în școli. Cristache, liderul Federației părinților: Sancțiuni, inclusiv prin destituirea din funcție, pentru directorii care nu raportează incidentele minore, ajungându-se la situații grave de violență

Astăzi, la ora 14, va avea loc o ședință la Ministerul Educației și vor participa Ligia Deca, reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, cei ai Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți…
Vezi articolul

GRAFIC Numărul cazurilor de infectări noi înregistrează o scădere pentru prima dată de la începutul valului 4 al pandemiei de Covid-19 în România, anunță cercetătorii de la Universitatea Babeș Bolyai

România începe o ușoară coborâre de pe platoul valului 4 de infectări cu coronavirus, potrivit cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din…
Vezi articolul

Condițiile de admitere la Rezidențiat 2023 se înăspresc prin creșterea pragului minim la 130 de întrebări cu răspuns corect, față de 120 cât era anul trecut – proiect / Propunerea invocă „ridicarea nivelului de selecție“, deși a mai fost o încercare similară eșuată în 2022, când 600 de locuri au rămas neocupate

Pragul de admitere la examenul de rezidențiat în 2023 crește la 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu, față de pragul…
Vezi articolul