Facultatea de Litere și cea de Științe Politice din cadrul Universității din București se solidarizează cu protestele din preuniversitar: “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture”

4.142 de vizualizări
CIVIS Open Lab
UniBuc / Foto: Universitatea din București
“Ne solidarizăm cu protestele îndreptățite ale tuturor celor care lucrează în ciclul preuniversitar (chiar dacă nu intrăm și noi, deocamdată, în grevă) și îi avertizăm pe cei care ne conduc că nu putem fi de acord cu încălcarea continuă a Legii de către cei a căror misiune este tocmai aplicarea Legii”. Așa spune un mesaj prin care Facultatea de Litere a Universității din București își exprimă, miercuri, solidaritatea cu angajații din învățământul preuniversitar, mesaj la care, ulterior, a anunțat că se aliniază și Facultatea de Științe Politice a Universității din București.

Facultatea de Litere arată, în mesajul publicat pe pagina sa de Facebook: “guvernul pare să nu înțeleagă un lucru simplu: la România educată și performantă nu se poate ajunge dacă învățământul este subfinanțat, cu profesori al căror salariu lunar este mult mai mic decât suma alocată lunar, de același stat, pentru întreținerea unui deținut. România performantă și educată nu se poate obține cu profesori care nu-și pot permite să ducă un trai decent, să-și întrețină copiii și, cu atât mai puțin, să-și cumpere cărțile necesare.” 

Aceeași facultate atrage atenția că, “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture. Disprețul pentru personalul didactic și nedidactic din preuniversitar se răsfrânge și asupra noastră, a celor care predăm în ciclul universitar. E falsă impresia că ar exista o falie între cele două cicluri de învățământ, căci ele sunt interdependente. ”

Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității din București a anunțat, ulterior, că “se solidarizează cu apelul lansat de colegii din Facultatea de Litere. Susținem greva profesorilor din învățământul preuniversitar. Ne dorim o Românie cu adevărat educată”.

Mesajul Facultății de Litere a Universității din București, integral:


2 comments
  1. Universitatile ce pazesc? Sunt multumite cu nr din ce in ce mai mic de studenti ce le vin? Sunt multumite de gradul de educație al studentilor?! Ah, pardon, au salarii mari, babane profesorii universitari. Nu isi permit sa piardă bani in greva. Eh, lăsati-ne cu solidaritatea. Ca asta nu tine de foame.

  2. Fără noi cei din preuniversitar..nici dumneavoastră din învățământul superior..nu ați exista….Fiți alături..si întrați în greva generala!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezolvarea subiectelor la Limba română, BAC 2023. Profesoara Genoveva Cerchez: Probabil că majoritatea candidaților vor scrie eseuri învățate, eventual pe de rost, ceea ce e complet frustrant pentru toată lumea

Profesoara Genoveva Cerchez a rezolvat pentru Edupedu.ro subiectele pe care le-au primit elevii de clasa a XII-a la proba scrisă de Limba română de la examenul național de Bacalaureat 2023. Subiectele…
Vezi articolul

DOCUMENT În 2.167 de localități din România rata de infectare este sub 1. La două zile de la începerea școlii crește cu 110 numărul orașelor și comunelor „verzi”, în care toți elevii pot merge cu prezență fizică

În 2.167 de localități este scenariul verde pe 6 mai 2021, potrivit datelor de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI), publicate de Ministerul Educației. Cea mai…
Vezi articolul