Profesorii din mai multe facultăți ale Universității din București se solidarizează cu profesorii greviști din preuniversitar, anunță decanul de la Litere / Rectorul Marian Preda spunea, pe 18 mai, că “noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”

2.523 de vizualizări
Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.com
Profesorii mai multor facultăți din cadrul Universității din București au aderat, pe parcursul zilei de miercuri, la mesajul de solidaritate cu profesorii greviști din preuniversitar, transmis în cursul dimineții de Facultatea de Litere a instituției de învățământ superior din București, anunță decanul de la Litere. Inițiativa se face auzită în condițiile în care, pe 18 mai, rectorul Marian Preda spunea că “noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”.

Cristina Bogdan, decan al Facultății de Litere, a scris miercuri după-amiază, pe Facebook: 

  • “Mă bucur să anunț că profesorii din mai multe facultăți ale Universității din București (Științe Politice, Filosofie, Limbi și Literaturi Străine, Matematică și Informatică) au aderat la punctul de vedere exprimat de comunitatea academică a Literelor bucureștene, în privința solidarizării cu greva colegilor noștri din învățământul preuniversitar.“

Mesajul Cristinei Bogdan:

În cursul dimineții, facultatea condusă de aceasta transmisese, pe pagina sa de Facebook, că se solidarizează cu greviștii din învățământul preuniversitar, apreciind că “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture”.

Prima care a aderat la mesajul Facultății de Litere a fost Facultatea de Științe Politice, Ulterior, a mai anunțat că aderă la această luare de poziție Facultatea de Matematică.

Pe 18 mai, rectorul Universității din București, Marian Preda, spunea pentru Edupedu.ro  că instituția pe care o conduce nu intră în grevă și în acest context “nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”:

  • “Am văzut că sindicatele din preuniversitar au avut deja discuții la Minister și la Guvern, ca și președintele spune că sunt justificate solicitările lor. Noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni. Sunt 3 realități diferite și nu vrem să ne implicăm în mișcări care țin de alte entități și alte tipuri de probleme”.

Amintim că, luna aceasta, în cadrul Universității din București au început procedurile pentru alegerea unei noi conduceri, rectorul urmând să fie desemnat pe bază de alegeri generale organizate la nivel de instituție.

Foto: © Pawel Szczepanski | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Facultatea de Litere și cea de Științe Politice din cadrul Universității din București se solidarizează cu protestele din preuniversitar: “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture”
Universitatea din București anunță că nu intră în grevă. Rectorul Marian Preda: Noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni / Sunt sigur că sunt probleme reale în preuniversitar, nu le cunosc suficient de bine
Rectorul Universității din București va fi desemnat pe bază de alegeri generale organizate în cadrul instituției

2 comments
  1. Ce se petrece in invatamantul romanesc la momentul actual are inceputurile in ani 80 ale secolului trecut cand profesorii au inceput sa faca o afacere din meditatii si din lipsa de interes fata de menirea lor vocationala, situatie care s-a perpetuat in urmatoarele decenii si acum avem rezultatele..!! Sa nu uitam ca toti cei ce ne-au condus si ne conduc si de la care ei asteapta “recunostinta si rasplata” au fost formati de catre ei si iata cum i-au format..!! Sa nu uitam cum s-au dat si luat bacalaureate ani la rand, cum s-au facut si se fac evaluarile elevilor in multe scoli pe baza de trafic de influenta, cum s-au infintat o gramada de universitati “fabrici de diplome” care “produc” generatii de absolventi nepregatiti pentru piata muncii, care dupa ce cheltuie resursele statului pentru educare pleaca sa lucreze inafara tarii ca personal necalificat..!! Deci ce s-a semanat aceea se culege..,! Nu avem sectoare economice cu valoare adaugata mare care sa produca resursele necesare banesti care sa sutina necesarul pentru toate categoriile de bugetari si atunci cei de la putere isi iau pentru ei si cercurile lor de interes pentru ca asa au fost ei educati de profesori..!! Deci stimati profesori priviti ce ai facut, este rezultatul muncii voastre timp de zeci de ani..!

  2. Profesorii sunt saraci.
    Ei trbuie sa cumpere din banii lor, hartie de xerox , marker pentru whiteboard, altfel nu pot scrie la tabla nimic, fisele elevilor, in fiecare ora cate 28 pe clasa, se duce topul de hartie xerox imediat, imprimarea in orasa a tuturor fiselor, alti bani, tot ai lor, scump foarte scump pentru un salariu mititel de 2400 lei, of, of
    degeaba ai whiteboard in fiecare clasa daca nu sunt bani pentru markere whiteboard, pana la urma tot profesorii le cumpara sa poata sa scrie pe tabla, ori nu mai se foloseste tabla whiteboard si nu mai este lectia minunata, nu mai scriu elevii pe whiteboard , ca n-au cu ce.
    Din 2400 cat au profesorii, ce sa platesti mai intai? lumina, apa rece, caldura, internetul? Pai cu ce sa cumperi un laptop? cu aer.
    Ce carti de specialitate? Ce atlase, ce planse? pai cu ce sa le plateasca? Cu vant.
    Sa-si dea fiecare copiii la scolile private , daca nu platesc cadrele didactice cum trebuie.
    De 2400 sunt platiti de atat ii vor invata si educa pe elevi.
    Sa fiti siguri ca la salariul asta de 2400 va fi in continuare si analfabetism functional si agresivitate verbala, fizica, bullying, tot o sa le vedeti si de acum incolo.
    2 lei dai , de 2 lei veti avea
    Nu mai schimbati atat nici programe, nici manuale, nici planuri peste palanuri cadru, nici legi ale invatamantului, degeaba le schimbati mereu, ELEVII VOR FI INVATATI DE 2400 LEI ATAT, NU MAI MULT, ELEVII VOR FI EDUCATI TOT DE 2400 LEI, si in continuare vor ramane in viitor adulti nepregatiti, agresivi , violenti, someri , nespecializati, asta e

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olimpiada județeană de limba română 2024 – subiecte și bareme. Textele suport, alese din autori contemporani, printre care Ioana Pârvulescu, Lavinia Braniște, Veronica Niculescu, Mircea Cărtărescu / Rezultatele inițiale au fost publicate de mai multe centre de concurs

Elevii de gimnaziu și liceu au susținut sâmbătă în prima parte a zilei etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română (OLLR), potrivit calendarului competițiilor școlare 2024 și informațiilor…
Vezi articolul

OFICIAL Sindicatele din educație au respins oferta Guvernului și continuă greva. Simion Hăncescu, FSLI: Cererea profesorilor este de 2.000 de lei brut pe lună. Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa vor și angajații din învățământ

Profesorii nu au acceptat ceea ce oferă Guvernul, au declarat liderii sindicali la ieșirea de la întâlnirea cu oficialii guvernamentali. În acest moment greva continuă. Simion Hăncescu de la FSLI…
Vezi articolul

UBB Cluj și Universitatea București au regresat serios în Top Shanghai față de anul trecut. Singurele universități românești sunt la coada clasamentului dominat de instituții academice din SUA și Marea Britanie

Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj (locurile 701 – 800) și Universitatea București (locurile 901 – 1000) sunt singurele două instituții de învățământ superior din România prinse în Topul Shanghai…
Vezi articolul

Norma didactică pentru profesorii cu vechime de peste 15 ani și grad didactic I se poate reduce cu două ore săptămânal din anul școlar 2024-2025. Cererile se depun în perioada constituirii normei didactice și la începutul lunii septembrie –  proiect

Reducerea normei didactice de la 18 la 16 ore pentru profesorii cu peste 15 ani vechime în învățământ și cu gradul didactic I se va aplica din anul școlar 2024-2025,…
Vezi articolul

ASE București vrea să reia construcția clădirii de sticlă, de 7 etaje, lipită de monumentul istoric Casa Nanu-Muscel, oprită cu scandal în 2016. PROIECT HG: Banii vin și de la minister, iar cheltuielile cresc cu 24% din cauza OUG 114

Academia de Studii București și Ministerul Educației reiau demersurile pentru construirea unei clădiri cu o înălțime de 7 etaje și fațadă de sticlă în centrul Bucureștiului, la Piața Romană. Potrivit…
Vezi articolul