Reacție dură a Bisericii Ortodoxe față de Legea care introduce educația sexuală în școli: ”Atentat asupra inocenței copiilor”

Patriarhia Română a reacționat extrem de dur într-un comunicat de presă față de intrarea în vigoare a legii care prevede obligativitatea ca în unitățile școlare să fie organizate, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, potrivit G4Media.ro.

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la 3 aprilie.

Patriarhia susține că ”încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață. ”

Biserica Ortodoxă aduce în sprijinul afirmațiilor sale ”studii realizate în diferite țări”, care ar fi demonstrat că ”o astfel de abordare a educației copiilor a avut ca urmare începerea vieții sexuale mai devreme, cu implicațiile de rigoare, fără vreo îmbunătățire în plan social”.

G4Media.ro notează că România are una dintre cele mai mari rate de avort în rândul adolescentelor din întreaga Uniune Europeană.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Exit mobile version