Biserica Ortodoxă se opune ”educației sexuale” ca materie separată în școli și spune că ghidul OMS prevede că trebuie predate noțiuni despre masturbare încă de la grupa 0-4 ani

1.814 vizualizări
Foto: Mircea Florescu – Basilica.ro
Biserica Ortodoxă Română se opune introducerii în programa școlară a unei noi materii legate de educația sexuală, potrivit unui comunicat al instituției. BOR arată că există deja materii în programă legată de educația sanitară și sexuală, în contextul dezbaterii din parlament pe proiectul inițiat de USR PLUS legat de educația pentru sănătate.

În plus, BOR susține că ghidul Biroului Regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) prevede că trebuie predate noțiuni despre masturbare încă de la grupa de vârstă 0-4 ani. În sistemul românesc de învățământ copiii din această grupă de vârstă sunt fie în creșă, fie în grădiniță la grupa mică.

“În tabelul prezentat în documentul OMS, pe grupa de vârstă 0-4 ani, trebuie predat despre masturbarea timpurie, despre bucuria și plăcerea atingerii propriului corp, iar la abilitățile de dezvoltat intră și exprimarea propriilor necesități ale copiilor, dorințe și limite, în contextul jocului de-a medicul…

Între 4-6 ani, copilul trebuie informat iar despre masturbarea timpurie și despre bucuria și plăcerea atingerii propriului corp, dar și despre sentimentele sexuale apropiere, plăcere și excitare. Trebuie informat și despre relațiile de familie și relațiile dintre persoane de același sex, pentru acceptarea diversității și respectul față de diferitele stiluri de viață”, potrivit comunicatului Bisericii Ortodoxe Române.

Documentul la care face trimitere comunicatul BOR datează din anul 2010 și a fost elaborat de Centrul Federal German de Educaţie pentru Sănătate, BzgA, din Köln.

“Biserica este favorabilă oricărui tip de educație cu adevărat (nu imaginar), utilă și autentic formatoare pentru copii și tineri.

În legătură cu așa-zisa „educație sexuală” devenită obiectul unor mari presiuni ong-istice și partinice pentru introducerea ei într-o programă școlară deja asfixia(n)tă, ignorându-se sau sfindându-se inclusiv voința părinților și drepturile lor constituționale de a decide asupra educației propriilor copii, Patriarhia Română face următoarele necesare precizări:

Există deja în școlile din Romania materii (în afară de Biologie) al căror conținut este perfect adecvat predării noțiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate (Consiliere și dezvoltare personală, Educație pentru sănătate; Pregătiţi pentru viaţă. Educaţie pentru viaţă şi comunitate; Adolescenţă şi autocunoaştere; Mai întâi caracterul.)

Patriarhia Română, dar și celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor școlare de orice tip de ideologie, precum „ideologia de gen” sau de „recomandările” ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa și BZgA, intitulat „Standarde pentru educația sexuală in Europa – un cadru pentru factorii de decizie politică, specialiști și autorități din domeniul educației și sănătății”.
Ideologizarea informațiilor transmise elevilor in cadrul școlar, care trebuie sa rămână unul curat și neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicție cu scopul real și ultim al educației: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale și al eticii virtuții ca expresie a echilibrului și normalității”, se mai arată în document.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: Mircea Florescu / Basilica.ro


11 comentarii
 1. O societate alcatuita preponderent din oameni nebuni, care daca indraznesti sa nu faci parte din ea, te va elimina prin orice cale.
  Oriunde privesti in jur vezi doar coruptie, coruptia a infectat uimitor de multa populatie si se manifesta in toate categoriile sociale, culturale, politice etc.
  Depravarea fiintei umane, aruncarea la gunoi a onestitatii, sinceritatii si devotamentului : noile definitii care trebuie sa caracterizeze omul modern al secolului 21.
  Si cei mai multi se mandresc sa fie moderni.

 2. Da ba, saracii copii, le stiau pe toate si nu stiau nimic despre homosexuali si transexuali.
  Daca reuseste sa se nasca si nu este omorat in pantece atunci de cum se naste trebuie trecut imediat pe cursuri intensive de sex.

  Mare pedeapsa o sa ne atragem pentru treaba asta.

 3. Toți adulții au ceva de spus. Pe copii nu îi întreabă nimeni dacă au nevoie de educație sexuală? Ar constata cu surprindere că mulți vor spune da.

 4. ONGurile să meargă să își deschide școli de educație sexuală! Le oprește cineva?! Părinți pot să opteze pentru aceste aftărsculuri.

 5. La cât a mințit OMS-ul în ultimii doi ani… Asta mai lipsea, să educăm copiii după cum spun toți incompetenții internaționali. Unde ați mai întâlnit așa ceva în istoria țării? Copiilor le trebuie educație, educație adecvată, nu carne de exploatat de popoarele păgâne!

 6. Politica sexuala sau cum sa ii pe romani. Ministrul asta are probleme. Cum sa predai in toate scolile o asemenea disciplina si sa faci partasa scoala la ce urmeaza prin justitie.Sunt institutiile medicale abilitate sa asigure consiliere si diverse organizatii specializate care la solicitarea parintilor sau au persoanei poate primi consiliere pe tema asta. Cind instante au pronuntat hotarari de punere in libertate a unor agresori sexuali motivand ca victima a provocat minora fiind. Va dati seama ca un avresor sexual acum va avea un instrument de aparare numit adeverinta de ma scoala din care sa rezulte ca victima avea cunostiintele necesare sa poata consimti o agresiune sexuala atunci cand se poate afla la limita de varsta. Ministerul asta gandeste sau tine cu violatorii?

 7. “În tabelul prezentat în documentul OMS, pe grupa de vârstă 0-4 ani, trebuie predat despre masturbarea timpurie.”

  NU, NU SCRIE ca trebuie predat. Amendeaza cineva BOR pentru fake news?

  SCRIE „Standardele nu sunt menite să servească drept ghid de implementare” si “Dacă Standardele sunt utilizate pentru elaborarea sau revizuirea programelor existente, documentul trebuie adaptat la necesitățile specifice și situația din țara respectivă.”

  Mai scrie „Standardele sunt un bun punct de plecare pentru un dialog despre educația sexuală cu decidenții și partenerii relevanți în domeniu.” Numai dialog nu se face acum. Fiecare bate campii pe limba lui :).

  Probabil ca o programa pentru educatia sexuala trebuie sa inceapa cu niste lectii de comunicare intre parteneri, intre oameni.

  1. Exact! In sfarsit cineva care gandeste! Tot caut pe cineva care sa se informeze in marea de prosti care comenteaza fara sa fi participat vreodata la o ora de educatie sexuala. Nu, ca profesor de educatie sexuala, nu predam despre masturbare, insa va invatam copiii cum sa nu se aleaga cu o sarcina nedorita, cum sa se protejeze de boli, ceea ce voi, stimati parinti pudici si cu minciunile BOR la indemana nu faceti! Copiii VOSTRI cauta informatii pornografice pentru ca VOI nu le spuneti niciodata nimic. Este vina voastra in primul rand.

   1. Ce s-ar face 80% din parintii români fara Cineva care sa le educe copiii din punct de vedere sexual? Si, ca să fim și noi rai, d-aia avem atâția analfabeți funcionali in țara asta, ca mulți parinti își lasă copiii pe mâna sistemului de învățământ și pe niște Cineva cu mentalitate de “vai de voi, ce fraieri sunteți, in vreme ce noi suntem souma”. Ridicol!

    1. @tania
     Asa sa faceti aia 80%. Sa tipati ca in gura de sarpe ca cineva incearca sa faca ceea ce voi nu faceti si sa va educe copiii. Asta printre trei matanii si cinspe pupaturi de moaste ”ca sa creasca ala mic sanatos si pur”. Vai de capul vostru si vai de capul ei de natie care n-o sa reuseasca in veci sa paraseasca Evul Mediu timpuriu. Si nu e ridicol, e tragic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Horia Onița, Alianța Organizațiilor Studențești: Frauda nu trebuie tolerată / Chiar în cadrul Facultății de Drept există un profesor infractor / În iunie am avut în jur de 30 de studenți într-o situație similară, aceștia nu au fost exmatriculați

„Frauda academică nu trebuie tolerată, trebuie să existe sancțiuni energice și viguroase pentru a combate această cangrenă din învățământ”, a declarat Horia Onița la Radio România Cultural. Președintele Alianței Naționale…
Vezi articolul

Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, vorbește despre „un sistem de educație bazat pe onoare, demnitate, solidaritate și seriozitate”, în moțiunea pentru candidatura la șefia PNL

Moțiunea depusă de premierul Nicolae Ciucă pentru candidatura la șefia PNL conține și un capitol în care este menționată Educația. Acuzat de plagiat în texa de doctorat, de jurnalista Emilia…
Vezi articolul

Propunerea premierului Cîțu de a modifica structura anului școlar la nici 2 săptămâni de la începerea cursurilor, “dezavuată ferm” de Consiliul Elevilor: Auzim la televizor că școlile se deschid primele și se închid ultimele, dar cum rămâne în practică?

Consiliul Național al Elevilor (CNE) spune, într-un comunicat emis vineri, că “dezavuează ferm propunerea de a modifica structura anului școlar la nici două săptămâni de la începerea cursurilor”. Organizația elevilor…
Vezi articolul

Directorii unităților de învățământ cu predare sau secții de predare în limbile minorităților naționale vor fi obligați să dovedească cu acte, că știu limba română – proiect de lege

Un proiect de lege inițiat de mai mulți parlamentari PNL și PSD propun modificarea Legii Educației nr. 1/2011 prin care directorii unităților de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale…
Vezi articolul