Reacție dură a Bisericii Ortodoxe față de Legea care introduce educația sexuală în școli: ”Atentat asupra inocenței copiilor”

2.786 de vizualizări
Patriarhia Română a reacționat extrem de dur într-un comunicat de presă față de intrarea în vigoare a legii care prevede obligativitatea ca în unitățile școlare să fie organizate, cel puţin o dată pe semestru, programe de educaţie pentru viaţă şi pentru sănătate, inclusiv educaţie sexuală pentru copii, potrivit G4Media.ro.

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la 3 aprilie.

Patriarhia susține că ”încadrarea în mod obligatoriu a elevilor în programe de educație sexuală reprezintă un atentat asupra inocenței copiilor, împiedicând dezvoltarea lor firească și marcându-i pe aceștia pentru întreaga viață. ”

Biserica Ortodoxă aduce în sprijinul afirmațiilor sale ”studii realizate în diferite țări”, care ar fi demonstrat că ”o astfel de abordare a educației copiilor a avut ca urmare începerea vieții sexuale mai devreme, cu implicațiile de rigoare, fără vreo îmbunătățire în plan social”.

G4Media.ro notează că România are una dintre cele mai mari rate de avort în rândul adolescentelor din întreaga Uniune Europeană.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


7 comments
 1. Nu le-ar fi rusine! Cand incercam sa iesim din evul mediu, cum apare biserica. În zilele noastre copiii au nevoie de educație. Chiar si sexuală, chiar si financiara. Cat sa mai învețe pe de rost chestii pe care le gasesc oricand la un click distanta? Trebuie educați sa foloseasca informațiile si sa isi cunoască trupul si mintea

 2. Nu aș putea garanta că educația sexuală va avea un efect benefic asupra modului de viață al copiilor. Vom vedea!
  Ne este însă clar că situația de acum este total necorespunzătoare ba chiar una tragică pentru tineri. Educația de acasă lasă foarte mult de dorit, Orele de religie nu au adus absolut nici un beneficiu în educația copiilor iar școala i-a scăpat total din mână pe copii. Nivelul din ce în ce mai scăzut al educației se resimte în societate, creșterea infracționalității. Prostituția a explodat în țară dar mai grav, România exportă prostituția în toate țările UE. Pedofilia nu mai este ceva rar întâlnit, dimpotrivă România a devenit un rai al pedofililor din țările Europene, multe cazuri de abuz asupra copiilor s-au soldat cu crime. Fetițe care concep și nasc încă de la vârstra copilăriei. Și atunci oare nu ar fi normal ca BOR să se întrebe mai întâi ce a făcut în orele de religie, de catehism, ce acțiuni a întreprins cu copii, cu părinții copiilor, cu nașii, cu învățătorii, cu școala, cu medicii, cu poliția, cu partidele politice etc. BOR nu s–a implicat nici în această gravă problemă, așa cum nu s-a implicat nici în problema hoției, a minciunii, a înșelătoriei, a tâlhăriilor, divorțurilor, a abandonului familial, a uciderii copiilor,etc,etc.
  Rugăciunile pe care le fac unii preoți iată că nu au fost de ajuns. Este nevoie de mai mult, de mai multă educație și de ajutor pentru a ieși din sărăcie prin muncă, prin calificare, prin învățare. Copii trebuie să fie ajutați să scape de săracie fără să mai fie nevoiți să apeleze la sex,prostituție…etc.

  1. Aveți dreptate. Studiul citat de reprezentanții Patriarhiei concluzionează că educația sexuală în școli este ineficientă. Soluția ar fi să o îmbunătățim (să dezbatem despre cine o face și cum se face) nu să o eliminăm. Orice s-ar spune, e cu siguranță mai bine ca tinerii să primească educație sexuală din școli decât de pe pornhub. Cel mai grav pericol în ziua de azi în acest sens îl reprezintă videochatul, care va atrage din ce în ce mai mulți tineri nesupraveghiați, promițând un câștig facil. Desigur că acest fenomen este amplificat în contextul sărăciei.
   Dar mai este nevoie și de educație media, tinerii încă nu realizează consecințele trimiterii imaginilor intime prin mijloacele media. Iarăși, acest fenomen se accentuează în perioada pandemiei (https://www.scena9.ro/article/revenge-porn-adolescenti-pandemie).

 3. BOR sau, mai bine zis, habotnicia în forma pura! Nu mă intelegeti gresit: sunt si crestin si credincios, dar nu sunt de acord cu indaratnicia disimulta in dogme bisericesti. E patetic sa sustii ca Educaţia Sexuală este “un atentat la inocenţa copiilor”, atat timp cat exact aceasta inocenta este cea care are de suferit de pe urma necunoasterii….
  D~na Mirela are dreptate 100% in ceea ce a afirmat mai sus! E timpul sa facem ce trebuie, cum trebuie şi cand trebuie pentru a evita ulterioare si nenumarate alte neplaceri!
  Nu generalizez, dar ii sfatuiesc pe inaltii prelati sa~si mai vada si barna din ochii lor, mai putin paiul din ochii altora; atunci cand ascunzi si musamalizezi multe activitati “lumesti”, nu ai dreptul sa arati cu degetul: nu judeca, sa nu fi judecat!

 4. Fix asta era durerea mare acum! Dar in biserici de ce se face predica pe teme de abstinenta? Abstinenta aceea de la ce este?!? Nu de la sex? Frica i-a fost dintotdeauna BOR sa nu care cumva oamenii sa vada si sa judece cu mintea lor! Isus a invitat omul la cunoastere, nu la bezna mintii, cum o face dintotdeauna BOR – a se vedea rezultatele experimentului pe poporul roman vesnic supus si pupator de moaste si botfori la stapan!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

FOTO Ministrul Învățământului Superior din Cuba, primul oficial guvernamental de la Havana care vizitează România după 1990 / Sorin Cîmpeanu și José Loidi au semmnat Programul de cooperare în domeniul universitar care include și burse de studii

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu și ministrul Învățământului Superior din Cuba, José Ramón Saborido Loidi, au semnat ieri, 6 iunie, Programul de cooperare în domeniul învățământului superior între Ministerul Educației…
Vezi articolul

Ursula von der Leyen, șefa Comisie Europene: În timp ce încercăm să îi învățăm pe copiii noștri câte ceva despre viață, ei înșiși ne învață ce este viața. Mă gândesc la imaginea Carolei și a Vittoriei, cele două fete care joacă tenis, fiecare de pe un acoperiș

Imaginea emblematică a celor două fete care jucau tenis de pe un acoperiș pe altul, în perioada carantinei generale din Italia, din primăvară, a fost dată ca exemplu de lecție…
Vezi articolul

Concursuri publice pentru funcția de președinte al Agenției care acreditează și autorizează școlile – ARACIP și pentru membri consiliului de conducere, solicitate Ministerului Educației de mai multe ONG-uri din Educație, după demisia președintelui interimar

Organizarea de concursuri publice pentru funcțiile de președinte și membri consiliului de conducere ale Agenției care acreditează și autorizează școlile – ARACIP au fost solicitate Ministerului Educației de mai multe…
Vezi articolul