Reducerile de 90% la călătoriile cu Metrorex și STB, pentru studenții care învață în București-Ilfov, intră în vigoare începând din 3 septembrie. Se va circula cu 8 lei pe lună

Foto: Unsplash.com

Studenții vor beneficia de reducerea de 90% la transportul în comun în București și Ilfov, cu metroul sau STB, începând din septembrie 2023. Cele două companii, Metrorex și STB, au confirmat pentru G4Media că din 3 septembrie, odată cu intrarea în vigoare a legii învățământului superior, tarifele vor scădea pentru studenții cu vârsta de până la 30 de ani, de la 50%, la 90% din prețul întreg, scrie G4Media.ro.

După publicarea în Monitorul Oficial a normelor de aplicare, Metrorex va stabili cu Ministerul Transporturilor dacă reducerea se aplică doar abonamentelor sau și titlurilor de călătorie, întrucât acestea ar urma să scadă la o sumă foarte mică, de sub 1 leu. În acest moment, studenții au o reducere de 50% la titlurile de 2 și 10 călătorii, și plătesc 3, respectiv 12,5 lei.

În schimb, după aplicarea reducerii de 90% la abonamentele lunare, studenții vor plăti 8 lei/lună la călătoria cu metroul.

La transportul de suprafață cu STB, reducerea de 90% se va aplica doar la abonamentele de 1 lună, 6 și 12 luni. Pentru un abonament de 1 lună, studenții vor plăti tot o sumă de 8 lei, ca și la Metrorex. În lista de prețuri la abonamentele integrate suprafață-metrou-tren nu sunt prevăzute, în prezent, reduceri speciale, ceea ce înseamnă că nu poate fi aplicată scăderea tarifului la vreo categorie de călători.

Citește mai mult pe G4Media.ro.
Citește și:
Transport redus cu 90% pentru studenți și vârsta beneficiarilor majorată până la 30 de ani – măsuri din noua lege a învățământului superior, cu aplicare din septembrie / Impactul financiar este de 200 milioane lei pe an
Exit mobile version