SURSE: Școlile nu vor fi închise în condițiile creșterii numărului de cazuri de gripă, vor fi doar recomandări pentru efectuarea triajului și purtarea măștilor de protecție de către elevi și profesori / Ședința la care au participat miniștrii Rafila și Deca s-a încheiat

Foto: gov.ro

Autoritățile din domeniul sănătății și educației au avut o ședință la Ministerul Sănătății, joi la prânz, pentru stabilirea scenariilor de lucru în perioada următoare, în contextul creșterii numărului de cazuri de gripă. A fost discutată chiar declararea epidemiei de gripă, dacă sunt întrunite condițiile epidemiologice, conform informațiilor Edupedu.ro. Concluziile vor fi anunțate la ora 15:00, în conferință de presă. Potrivit unui anunț al Ministerului Educației, la ședința condusă de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a participat și ministrul Ligia Deca.

Declarații LIVE pe tema epidemiei de gripă, aici.

Școlile vor începe activitatea de după vacanță în condiții normale, cursurile se vor desfășura fără alte obligații suplimentare, potrivit surselor Edupedu.ro. Aceleași surse au declarat că nu se pune problema închiderii unităților de învățământ, dar că vor fi făcute recomandări pentru triaj epidemiologic și purtarea măștilor de protecție, acolo unde sunt cazuri de gripă.

La ședința care a început la ora 13:30 și s-a încheiat la ora 14:30 au participat și directorii Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) din țară, reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion.

De altfel, încă de ieri Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, anunța că nu se introduc restricții pentru populație, dacă va fi declarată epidemie de gripă și că “nu cred că o să fie nevoie de măsuri care să ducă la închiderea unităților școlare“. Măsurile vor fi de informare a inspectoratelor școlare, inclusiv trimiterea acasă a copiilor care sunt răciți, a mai spus oficialul.

Prima zi de școală din anul 2023 este luni, 9 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri. Elevii și profesorii merg la școală până vineri, 3 februarie, 10 sau 17 februarie, când vor începe vacanța de schi de o săptămână, decisă diferit de la un județ la altul, potrivit structurii anului școlar 2022-2023 pe care o puteți consulta în acest articol, alături de calendare pentru fiecare județ, care se pot descărca în calculator/telefon.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version