SURSE: Școlile nu vor fi închise în condițiile creșterii numărului de cazuri de gripă, vor fi doar recomandări pentru efectuarea triajului și purtarea măștilor de protecție de către elevi și profesori / Ședința la care au participat miniștrii Rafila și Deca s-a încheiat

14.382 de vizualizări
Foto: gov.ro
Autoritățile din domeniul sănătății și educației au avut o ședință la Ministerul Sănătății, joi la prânz, pentru stabilirea scenariilor de lucru în perioada următoare, în contextul creșterii numărului de cazuri de gripă. A fost discutată chiar declararea epidemiei de gripă, dacă sunt întrunite condițiile epidemiologice, conform informațiilor Edupedu.ro. Concluziile vor fi anunțate la ora 15:00, în conferință de presă. Potrivit unui anunț al Ministerului Educației, la ședința condusă de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a participat și ministrul Ligia Deca.

Declarații LIVE pe tema epidemiei de gripă, aici.

Școlile vor începe activitatea de după vacanță în condiții normale, cursurile se vor desfășura fără alte obligații suplimentare, potrivit surselor Edupedu.ro. Aceleași surse au declarat că nu se pune problema închiderii unităților de învățământ, dar că vor fi făcute recomandări pentru triaj epidemiologic și purtarea măștilor de protecție, acolo unde sunt cazuri de gripă.

La ședința care a început la ora 13:30 și s-a încheiat la ora 14:30 au participat și directorii Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) din țară, reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion.

De altfel, încă de ieri Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, anunța că nu se introduc restricții pentru populație, dacă va fi declarată epidemie de gripă și că “nu cred că o să fie nevoie de măsuri care să ducă la închiderea unităților școlare“. Măsurile vor fi de informare a inspectoratelor școlare, inclusiv trimiterea acasă a copiilor care sunt răciți, a mai spus oficialul.

Prima zi de școală din anul 2023 este luni, 9 ianuarie, și aceasta deschide modulul 3 de cursuri. Elevii și profesorii merg la școală până vineri, 3 februarie, 10 sau 17 februarie, când vor începe vacanța de schi de o săptămână, decisă diferit de la un județ la altul, potrivit structurii anului școlar 2022-2023 pe care o puteți consulta în acest articol, alături de calendare pentru fiecare județ, care se pot descărca în calculator/telefon.

Articol în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Modificări la Rezidențiat 2023: Ministerul Sănătății se răzgândește și revine la pragul de 60% răspunsuri corecte pentru alegerea unui post, ca în anii anteriori, după ce anul acesta a aprobat pentru prima dată pragul de 65%

Pragul de răspunsuri corecte la examenul de rezidențiat care permite intrarea în stagiul de rezidențiat revine la 60% pentru sesiunea din acest an, anunță Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.…
Vezi articolul

Ioan Aurel Pop a demisionat din conducerea Consiliului responsabil cu atestarea titlurilor universitare, CNATDCU, Mircea Dumitru devine președinte până la expirarea actualului mandat, în 2024 / Pop, autosuspendat, spunea în 2022 că aceasta este o instituție „anacronică”, dar a păstrat până acum titlul de președinte

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, și-a dat demisia din Consiliul general al CNATDCU, forul care până recent era cunoscut cel mai bine pentru verificarea doctoratelor plagiate, iar președinte CNATDCU…
Vezi articolul

Consilierul prezidențial Ligia Deca: “platforma educațională ucraineană a făcut lucruri minunate” pentru elevii refugiați, dar “din nefericire înseamnă și că mulți dintre copiii ucraineni care sunt în România nu merg la școli românești. Am vrea să putem să-i folosim mai mult pe profesorii ucraineni care au statut de refugiat pe teritoriul României”

Mulți dintre copiii ucraineni aflați în România nu merg, “din nefericire”, la școli din România, chiar dacă acestea le pun la dispoziție educație în limba ucraineană, deoarece ei optează pentru…
Vezi articolul
Klaus Iohannis si Florin Citu / Foto: gov.ro

OFICIAL Guvernul nu adoptă astăzi Hotărârea pentru implementarea România Educată. Cîmpeanu: Va putea fi adoptată după avizul CES, săptămâna viitoare / Amânarea încalcă Memorandumul adoptat de Guvern în prezența președintelui Iohannis

Guvernul anunță oficial că nu adoptă astăzi, 10 septembrie, HG-ul pentru implementarea România Educată. Edupedu.ro a scris încă din cursul dimineții, în exclusivitate, că Executivul nu va adopta Hotărârea pentru…
Vezi articolul