Şcolile din Germania – din nou în situația ce a dus acum un an la închiderea lor. Cauza: creșterea ratei infectărilor în rândul elevilor germani de 5-14 ani la un nivel dublu faţă de ansamblul populaţiei. Testarea extinsă – propunere-cheie a preşedintelui Asociaţiei Profesorilor

2.303 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Şcolile din Germania au ajuns din nou să se confrunte cu o situație epidemiologică similară celei de acum un an, când erau forțate să se închidă temporar, în cele mai multe landuri. Autoritățile caută soluții pentru rată ridicată a cazurilor de COVID-19 în rândul elevilor, indicator care în segmentul de vârstă 5-14 ani este dublu faţă de cel al ansamblului populaţiei germane, după cum relatează miercuri agenţia EFE, preluată de Agerpres.

O situaţie asemănătoare, dar cu incidenţe mai mici, a condus anul trecut la închiderea instituţiilor de învăţământ. “De data aceasta trebuie să facem totul pentru a evita închiderea şcolilor”, a declarat preşedintele Asociaţiei Germane a Profesorilor (DL), Heinz-Peter Meidinger.

Acesta a propus ca măsuri testarea extinsă, echiparea sălilor de clasă cu filtrele de aer deja promise, dar care încă nu au sosit peste tot, şi folosirea obligatorie a măştilor, relatează Agerpres.

Riscurile pentru cadrele didactice sunt relativ reduse, dat fiind că în Germania 95% dintre profesori sunt vaccinaţi anti-COVID-19, problema fiind riscul de infectare a adulţilor cu care copiii au contact acasă, a subliniat Meidinger.

Germania a înregistrat miercuri un record de infectări zilnice de la începutul pandemiei, fiind confirmate 52.826 de noi cazuri de COVID-19. Incidenţa la şapte zile a urcat la 319,5 infectări la 100.000 de locuitori, iar în segmentul de vârstă 5-14 acest indicator este de 658,8.

Cancelarul în exerciţiu Angela Merkel a vorbit despre o evoluţie dramatică a pandemiei în Germania şi le-a cerut celor care încă nu s-au vaccinat să o facă. Procentul populaţiei germane vaccinate anti-COVID-19 cu schema completă este de 67,6%, dar se observă o stagnare în campania de vaccinare.


1 comment
  1. Asta cu scolile deschise cu orice chip, este o fixație nociva.
    Pentru un parinte normal la cap, pe primul loc este sanatatea copilului său.
    Nu o asociatie cu cativa parinti in frunte(aceștia decid de fapt) si nici un ministru ambitios nu au dreptul sa hotarasca soarta copiilor tuturor părinților.
    Un copil care merge la scoala sa invete, nu doar sa socializeze, va invata la fel de bine si online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ASE București și UMF Carol Davila – singurele universități românești în top 1000 al clasamentului Times Higher Education 2025 / Nicio instituție românească de învățământ superior nu crește, iar peste jumătate dintre cele listate sunt în coada rankingului global

Academia de Studii Economice și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” sunt singurele instituții românești de învățământ superior care figurează în top 1000 al celei mai noi ediții a…
Vezi articolul

Acuzații de hărțuire sexuală la Universitatea de Arhitectură din București. Cazul profesorului Andrei Mitrea, ajuns la Comisia de Etică, după reclamații ale studenților că ar fi făcut referiri sexuale la cursuri

Noi acuzații de hărțuire sexuală la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, potrivit surselor Edupedu.ro. Comisia de Etică a universității analizează situația profesorului Andrei Mitrea, acuzat de…
Vezi articolul

Cinci ani de închisoare pentru fostul profesor de etică și integritate academică Rudolf Cristian, care a primit mită de la studenți. Instanța i-a interzis să mai fie profesor 5 ani, după executarea pedepsei, și a ridicat sechestrul pentru două lingouri de aur / Decizia nu este definitivă

Profesorul Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai reacționează după ce România a rămas nereprezentată în reputatul clasament global al universităților Shanghai – ARWU, în 2023: “Erori și indecizii majore în politicile academice naționale”, pe care UBB nu le-a mai putut “compensa singură”

Universitatea Babeș-Bolyai acuză “erori și indecizii majore în politicile academice naționale”, în urma cărora “România nu mai are nicio universitate în Top 1000 în clasamentul internațional Shanghai (ARWU) din 2023”,…
Vezi articolul

Guvernul s-a răzgândit: nu mai oferă voucherele de 250 de lei pentru rechizite, cărți și echipament sportiv pentru elevi. SURSE: Banii necesari, tăiați la rectificarea bugetară

Ministerul Educației a retras din dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind programul „Merg la școală”, prin care aloca 250 de lei sub formă de vouchere pentru fiecare elev…
Vezi articolul

UPDATE Premierul Ciucă anunță o întâlnire duminică, la guvern, cu sindicatele din Educație, în contextul grevei generale din școli, anunțată pentru luni, după ce șeful PSD, Marcel Ciolacu, ar fi suspendat negocierile pentru noul guvern până la „rezolvarea solicitărilor sindicatelor”

Întâlnire duminică, la Palatul Victoria, anunțată de Nicolae Ciucă pentru ora 14:00, cu sindicatele din Educație, după ce inițial era anunțată pentru ora 12:00 „Am convocat o întâlnire cu sindicatele,…
Vezi articolul