Alexandru Rafila: Nu cred că o să fie nevoie de măsuri care să ducă la închiderea unităților școlare. Măsurile vor fi de informare a inspectoratelor școlare, inclusiv trimiterea acasă a copiilor care sunt răciți

5.795 de vizualizări
Vaccinare antigripală gratuită, elevi stau acasa
Foto: Pixabay.com
“Nu cred că o să fie nevoie de măsuri care să ducă la închiderea unităților școlare. Măsurile vor fi de informare a inspectoratelor școlare în legătură cu ce trebuie făcut în organizarea unităților de învățământ, inclusiv trimiterea acasă a copiilor care sunt răciți, dacă părinții i-au adus la școală, în ciuda faptului că au simptome”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății la digi24.

Copiii să nu se întoarcă în colectivitate decât după ce au dispărut simptomele, pentru a se putea preveni răspândirea infecțiilor respiratorii, recomandă Rafila. 

Vaccinarea antigripală este recomandată în continuare și pentru personalul didactic, a mai adăugat Rafila, pentru digi24.

Ministrul Sănătății a anunțat că mâine ar fi a treia săptămână de creștere susținută a cazurilor. Săptămâna trecută, datele Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au arătat o explozie a infecțiilor respiratorii acute: Peste 140.000 de cazuri înregistrate în săptămâna 19 – 25 decembrie 2022, record pentru luna decembrie în ultimii zece ani, conform G4Media.ro.

Dacă va fi declarată epidemie de gripă, „nu se introduc restricții sau obligativități pentru populație. Doar se limitează accesul în unitățile medicale unde evident că apariția de focare de infecție gripală pune în pericol pacienții”, a declarat medicul Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru Euronews România

Citește și:
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Nu se introduc restricții pentru populație, dacă va fi declarată epidemie de gripă

4 comments
  1. In sfarsit o vorba normala de la Rafila. Important e ca doamnele educatoare si invatatoare sa nu mai tolereze toti mucosii si tusitorii la ore. Cand se facea triaj epidemiologic era foarte bine.Cu gripa in tara si noi nu ne am imbolnavit. Cand s-a tolerat gripa si raceala in scoli picam pe capete. Ajunsesem sa nu avem saptamanal cate 5 profesori la ore. Cata vreme nu se da aceasta directiva cu titlu de obligatie, ci doar recomandare, vom avea numai gripati. Am vazut invatatatoare ce tainuiau gripa la elevi si ii acceptau la clasa doar pentru ca nu aveau cu cine face serbarea de Craciun. Apoi, dupa serbare, in vacanta, auzeai ca au zacut pe capete. Aici e datoria lui Rafila sa intervina corect si sa impuna legal sa nu se primeasca cei cu simptome. De aici porneste problema: raspandirea masiva comunitara, in colectivitate. Nu e normal ca de la un inconstient sa stea altii internati. Sunt copii sensibili care de la o gripa pot face febra mare sau pneumonie si sa fie grav.

  2. Nu am nici macar un elev la clasa care sa nu fi avut cel putin un deces de covid in familie in ultimii 2 ani. Paradoxal, cei cu mai multe decese sunt si cei care refuza tot mai violent sa plece acasa daca sunt bolnavi. Totul a culminat cu petrecerea zilei de nastere a unui elev care, dupa 3 saptamani, s-a soldat cu decesul a 5 bunici si un parinte, in octombrie 2021. Acum se poarta un alt joc. Cei raciti ung cu saliva clanta usii in speranta ca vor muri si cativa profesori. Stiu ca pare greu de crezut, dar se intampla in Bucuresti.

    1. Din păcate profesorii se spala pe mâini și se dezinfectează. Trist!
      Asa…de curiozitate…Ești la o școală pentru copii speciali?Unii nespeciali si-ar fi dat seama repede ca e inutil ce fac ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like