Și Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași suspendă cursurile, din cauza noului coronavirus: Între 11 şi 31 martie cursurile se vor desfăşura online

Foto: Facebook.com/ Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi a decis duminică, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, ca pe 9 şi 10 martie să fie suspendată în totalitate activitatea didactică cu studenţii, iar între 11 şi 31 martie cursurile să se desfăşoare online, transmite Agerpres.

„În perioada 9-10 martie 2020 se suspendă, în totalitate, activitatea didactică cu studenţii. În acest interval, Decanatele facultăţilor vor evalua spaţiile necesare pentru relocarea activităţilor didactice din spitale. Începând cu data de 11 martie 2020 până la 31 martie 2020 cursurile la toate facultăţile şi specializările se vor desfăşura on-line, pe platforma de e-learning. Lucrările practice din anii preclinici se vor desfăşura conform orarului deja stabilit. Stagiile clinice se vor desfăşura, sub formă de prezentări de caz (…), în spaţiile de învăţământ ale Universităţii, altele decât cele din clinici, conform orarului care va fi perfectat în zilele de 9 şi 10 martie 2020”, se precizează într-un comunicat al UMF Iaşi transmis AGERPRES.

Decizia vine în aceeași zi în care și Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București a anunțat suspendarea cursurilor.

Amintim că primele universități au luat decizia de a-și suspenda cursurile în urmă cu 2 săptămâni.

Primele universități din România care și-au suspendat cursurile au fost Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, după cum anunța pe 24 februarie 2020 Ministerul Educației, într-un comunicat pentru Edupedu.ro.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca își anunța atunci studenții ca cei care au revenit în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, “trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane”.

Citește și:

 

 

Exit mobile version