Simulare Evaluare Națională 2023. Subiecte și bareme la limba și literatura română și matematică din județul Bacău. Pentru Subiectul B. 1., la care se cerea numărul diftongilor dintr-o propoziție, răspunsul corect este 4 diftongi

Foto: captură - subiect ISJ Bacău, simulare EN VIII 2023

Elevii din clasa a VIII-a din județul Bacău au susținut pe 13 și 14 februarie probele scrise la Limba și literatura română și Matematică din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale. Baremul la limba și literatura română publicat inițial de Inspectoratul Școlar Județean Bacău a fost greșit pentru subiectul B. 1., la care se cerea numărul diftongilor dintr-o propoziție. Varianta din acest barem era ”trei diftongi d)”. ISJ Bacău a precizat pentru EduPedu.ro că răspunsul corect este ”a) 4 diftongi ”și baremul publicat acum pe site-ul ISJ Bacău este cel corect.

Desteptarea.ro a semnalat eroarea din baremul de la Limba și literatura română și a revenit precizând că ISJ Bacău a spus ”că, în realitate, erau cinci diftongi”. Edupedu.ro a contactat ISJ Bacău pentru a afla care este varianta corecta după care vor fi corectate lucrările elevilor și răspunsul a fost „4 diftongi. Baremul publicat acum pe site-ul ISJ Bacău este cel corect”.

„Subiectele au fost unice, concepute la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Bacău. 

Rezultatele obținute de elevi la aceste simulări județene vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat testările, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele de la simulare vor fi trecute în catalog numai dacă elevii vor solicita acest lucru”, potrivit ISJ Bacău.

Subiect Limba și literatura română – Simulare Evaluare Națională 2023, Județul Bacău:

Baremul corect la Limba și literatura română – Simulare Evaluare Națională 2023, Județul Bacău:

Subiect Matematică – Simulare Evaluare Națională 2023, Județul Bacău:

Barem Matematică – Simulare Evaluare Națională 2023, Județul Bacău:

Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 20-22 martie, conform calendarului anunțat de Ministerul Educației.

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a
Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2023 este următorul:
Citește și:
DOCUMENT Procedura pentru organizarea și desfășurarea simulării Evaluării Naționale și Bacalaureat 2022-2023 / Elevii au acces în sală de la ora 8.30 iar probele încep la ora 9
ULTIMA ORĂ Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională și BAC 2023 a fost publicat în Monitorul Oficial
OFICIAL Ce conținuturi au fost scoase din programa pentru simularea Evaluării Naționale 2023
OFICIAL Evaluarea Națională 2023 începe în data de 19 iunie. Calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a
Exit mobile version