SURSE Structura anului școlar 2021-2022 va fi modificată în două etape: vacanța forțată, într-un ordin de ministru emis vineri și celelalte schimbări până pe 5 noiembrie

Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com

Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com

Ministerul Educației va aproba astăzi un ordin de ministru prin care se va impune vacanța de două săptămâni, începând de luni, pentru toți preșcolarii și elevii din România. Aceasta este prima măsură pe care ministerul o ia, urmând ca până pe 5 noiembrie să anunțe și celelalte schimbări, adică în ce fel va fi modificată structura anului școlar pentru ca vacanța suplimentară să fie recuperată.

Decizia a fost, de fapt, anunțată deja în repetate rânduri joi, când ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut turul televiziunilor de știri și a anunțat toate acestea. Astăzi, la sediul Ministerului Educației a avut loc o ședință unde au participat Consiliul Național al Elevilor, reprezentanții profesorilor, adică sindicatele din învățământ, și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți Edupart. Oamenii din sistem se așteptau ca tot astăzi să afle și care va fi structura nouă a anului școlar, însă această decizie nu a fost încă luată. În privința recuperării vacanței forțate, ministrul Sorin Cîmpeanu a înaintat, în intervențiile de la televizor, două posibilități: folosirea săptămânii Școala Altfel sau chiar a vacanței de iarnă.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seara, la TVR, că: „Avem o comisie de dialog social, unde împreună cu elevii, profesorii și cu reprezentanții părinților vom vedea care este forma optimă de modificare a structurii anului școlar, lucru care va fi anunțat în data de 5 noiembrie, când vom avea o situație exactă, date certe cu privire la evoluția epidemiologică”.

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a declarat la Digi24 că vacanța poate fi prelungită și că „există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”, „dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment”.

Tot ieri, Sorin Cîmpeanu a declarat că în ceea ce privește recuperarea, aceasta se va face prin modificarea structurii anului școlar și ar putea însemna sacrificarea săptămânii Școala Altfel sau chiar a vacanței de iarnă.

Potrivit structurii actuale a anului școlar, vacanța de iarnă este programată în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, iar Școala Altfel în perioada 8 – 14 aprilie.

Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version