Modificarea structurii anului școlar, propusă în ședință de Ministerul Educației sindicatelor, părinților și elevilor. Cîmpeanu: Prin compensare, aceste zile vor fi înlocuite de școală cu prezență fizică

7.488 de vizualizări
Foto: Max Fischer – Pexels.com
Modificarea structurii anului școlar este propusă în ședința de astăzi, de către Ministrul Educației elevilor, profesorilor și părinților, după cum a declarat aseară Sorin Cîmpenau, într-o intervenție telefonică la TVR2. Acesta a precizat că cele două săptămâni de vacanță vor fi compensate cu zile de prezență fizică la școală. 

Potrivit ministrului Educației, la ședința de dialog social, care este programată astăzi, la ora 10, se va discuta modificarea anului școlar 2021-2021. Vor participa reprezentanți ai elevilor, părinților și profesorilor: „Avem o comisie de dialog social, unde împreună cu elevii, profesorii și cu reprezentanții părinților vom vedea care este forma optimă de modificare a structurii anului școlar, lucru care va fi anunțat în data de 5 noiembrie, când vom avea o situație exactă, date certe cu privire la evoluția epidemiologică”.

Amintim că președintele a anunțat miercuri o vacanță forțată, de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie pentru toți elevii de gimnaziu și liceu, și o prelungire a vacanței copiilor de grădiniță și elevilor din ciclul primar cu încă o săptămână, față de cea existentă deja, adică și ei vor avea vacanță tot până pe 5 noiembrie.

Cseke Atilla, ministrul interimar al Sănătății, a declarat la Digi24 că vacanța poate fi prelungită și că „există toată posibilitatea de a prelungi această măsură”, „dacă nu se produce un efect în sensul pozitiv, pe acest segment”.

Tot ieri, Sorin Cîmpeanu a spus că în ceea ce privește recuperarea, aceasta se va face prin modificarea structurii anului școlar și ar putea însemna sacrificarea săptămânii Școala Altfel sau chiar a vacanței de iarnă.

Potrivit structurii actuale a anului școlar, vacanța de iarnă este programată în perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022, iar Școala Altfel în perioada 8 – 14 aprilie.


4 comentarii
  1. Daca vacanta de iarna era de 3 saptamani cum era inainte se putea sacrifica o saptamana. Vor sa trimita elevii la scoala de Craciun sau de Anul Nou?
    Si asa se ia vacanta inainte de ajunul Craciunului!

    Poate era mai bine o saptamana de vacanta, una de online si sacrifacata scoala online dar asa se intampla cand nu faci nici o pregatire pe timpul verii ajungi sa iei decizii sub presiune.

  2. Saptamana “Scoala altfel” e oricum pierdere de timp; in prea putine cazuri se face ceva cu adevarat util. Micsorarea vacantei de iarna e discutabila; oricum e scurta; si nici nu vor avea randament daca merg incontinuu la scoala pana in primavara. Prelungirea in vara din nou este o problema pentru scolile/liceele vocationale. Liceele tehnologice mai au 3 saptamani de practica in plus. Va fi o decizie greu de luat si in final singurii care vor suferi vor fi copiii. Se putea evita toata aceasta situatie dezastruoasa, dar nimeni nu a vrut sa ia masuri drastice. Adevarul este ca un procent extraordinar de mare de parinti nu au vrut/nu vor sa se vaccineze si nu le dau voie nici copiilor sa se vaccineze. Copiii vaccinati sunt minoritari. Lucru valabil si pentru profesori.

  3. Bună ziua. Propun sacrificarea perioadei Școala altfel. Iernile au ajuns sa fie foarte friguroase și deci se pot inbolnavi mai repede. O zi bună

    1. Scoala Altfel sa dispara definitiv din peisajul educativ mioritic. Vacanta de iarna…n-ai ce lua de acolo. De unde nu-i ce sa iei? Recuperare din mers 1 saptamana ca anul trecut, tot se incheie mediile finale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Contestații BAC

BREAKING Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere pentru școala online, una pentru profesori și alta pentru părinți și elevi, în care toți „se obligă” să nu înregistreze sau să distribuie imagini din timpul cursurilor pe net

Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere, pe care vor trebui să le semneze părinții, elevii și profesorii, potrivit unui document trimis în toate școlile, obținut de Edupedu.ro. În…
Vezi articolul

Cum a ajuns Universitatea din București să aibă cel mai bine cotat domeniu de studii din România, Lingvistica, în ultimul ranking QS marcat de o prezență românească modestă. Explicațiile profesorului Alexandru Nicolae

Cel mai bun rezultat, la nivel de subiecte de studiu, pe care l-au înregistrat universitățile românești în clasamentul internațional pe domenii al universităților QS revine Universității din București la capitolul…
Vezi articolul

VIDEO Piesă Hip-Hop făcută de liceeni din Târgu Frumos cu refren de Ecaterina Andronescu și pe statistica Edupedu.ro: “Orice evaluare evaluează subiecte din evaluarea respectivă”

Videoclip “amar” al liceenilor din Târgu Frumos și al profesorului Dan Chicoș, “pe versuri” de Ecaterina Andronescu și bazat pe statistica prezentată de Edupedu.ro cu privire la generația 2007-2019 ajunsă…
Vezi articolul