Programa de BAC și Evaluarea Națională va fi “puternic adaptată”, anunță ministrul Educației: Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a află luna aceasta ce materie au de pregătit pentru examen

Simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Dacă nu este adaptată tematica examenelor naționale la situația anului în curs, ar fi o negare a evidenței, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-un interviu acordat luni dimineață Pro TV. El a explicat astfel faptul că programa pentru Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională va fi “puternic adaptată” la realitățile anului în curs. Oficialul a spus că elevii din clasele a VIII-a și a XII-a urmează să afle luna aceasta ce materie au de pregătit pentru examen.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu:

Tematica de examen înseamnă programa, care cuprinde competențele și conținuturile pe care le au de pregătit elevii din materia claselor V-VIII pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și din clasele IX-XII, pentru Bacalaureat.

Ministrul Cîmpeanu a vorbit despre modificarea programei pentru examenele naționale pe 12 ianuarie, când a anunțat modificări în funcție de ce au asimilat elevii și nu de ce au predat profesorii.

Pe 21 ianuarie, după o întâlnire cu oficialii din minister, președintele Federației Părinților anunța că noua programă pentru Evaluarea Națională de clasa a VIII-a va fi publicată la începutul Semestrului al II-lea, iar elevii vor avea teste de antrenament după data de 15 februarie.

Pe 26 ianuarie aceeași Federație a Părinților a trimis către minister o serie de propuneri pentru modificarea programei de la Evaluarea Națională, pentru Limba și literatura română. Printre acestea se numără eliminarea din programa pentru Evaluarea Națională de clasa a VIII-a a textului dramatic, a pronumelui posesiv și negativ și a propozițiilor circumstanțiale, plus modificări ale subiectelor de examen și trei teste de antrenament pe săptămână.

Citește pe larg declarațiile făcute de Sorin Cîmpeanu la Pro TV

Photo 197744171 © Iakov FilimonovDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version