ULTIMA ORĂ Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023, de la clasa a VIII-a, publicate de Ministerul Educației

Foto: © Pattanaphong Khuankaew | Dreamstime.com

Modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023 au fost publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației. Elevii de clasa a VIII-a, care susțin anul acesta examenul de Evaluarea Națională, pot descărca de mai jos modele noi de subiecte pentru cele trei discipline.

Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 9 iunie 2023, potrivit acestei structuri a examenului. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 6 – 9 iunie.

Descărcați de mai jos subiectele:

Model de subiect – EN VIII 2023 Limba și literatura română:

Barem Model de subiect – EN VIII 2023 Limba și literatura română:

Model de subiect – EN VIII 2023 Matematică:

Barem model de subiect – EN VIII 2023 Matematică:

Descărcați fișierele în format .zip:

Amintim că programele pentru examenele din cadrul Bacalaureatului 2023 sunt aceleași de dinainte de pandemie, după cum a scris EduPedu.ro încă din august 2022. Se aplică și pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a (EN VIII) 2023. Acest lucru înseamnă că s-a revenit la conținuturile întregi și că nu se mai simplifică din materie, așa cum s-a întâmplat pentru Bacalaureat 2020, 2021 și 2022, în context pandemic.

Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2023 este următorul:

NOTĂ: La solicitarea comisiilor județene/Comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea/reducerea perioadelor de evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor”, potrivit Ministerului Educației.

Foto: © Pattanaphong Khuankaew | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
OFICIAL Programele pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a 2023 au fost publicate. Au revenit conținuturile de dinainte de pandemie, anunță ministrul Cîmpeanu
OFICIAL Evaluarea Națională 2023 începe în data de 19 iunie. Calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a
OFICIAL Media claselor V-VIII nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu 2023. Cum se calculează media de admitere / Calendarul repartizării
OFICIAL Admitere liceu 2023. Criteriile de departajare pentru candidații cu medii de admitere egale
Exit mobile version