Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a înființat un Centru de studii patristice și literatură creștină antică

Predare exclusiv online

Predare exclusiv online la facultati / Foto: Facebook - UBB

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a înfiinţat Centrul de Studii Patristice şi Literatură Creştină Antică, în colaborare cu Universitatea San Giovanni in Laterano din Roma, transmite Agerpres. În cadrul acestui centru vor fi realizate traduceri din texte religioase, din greacă, latină și limbi orientale, şi diverse studii.

Am inaugurat Centrul de studii patristice şi literatură creştină antică din cadrul UBB care va fi unul de cercetare înaltă şi vom face o diseminare a rezultatelor cercetării către public. Ne propunem să publicăm studii, să realizăm traduceri de texte patristice, din greacă, latină şi limbi orientale, dar şi organizarea unor conferinţe şi congrese. Membrii centrului provin din şase facultăţi ale UBB, din care patru sunt de teologie“, a declarat directorul executiv al Centrului, Alin Tat.

Inaugurarea centrului a avut loc joi, 10 octombrie 2019, iar la eveniment au participat episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, prorectorul UBB Daniel David, preşedintele Senatului UBB, pr. prof. dr. Ioan Chirilă.

Centrul de Studii Patristice și Literatură Creștină Antică (CSPLCA) este inițiat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Facultatea de Teologie Reformată, Facultatea de Litere, Facultatea de Istorie și Filosofie, în colaborare cu Institutul Patristic Augustinianum al Universității San Giovanni in Laterano din Roma, a anunțat instituția de învățământ superior, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

 

 

Exit mobile version