VIDEO Șapte elevi care veneau la București, să-și susțină profesorii la protestul din fața Guvernului, blocați într-o gară timp de 3 ore din cauza protestului spontan de la CFR

Foto: Asociația Elevilor din Constanța

Șapte elevi din județul Constanța au rămas blocați 3 ore în comuna Sărulești din cauza grevei CFR, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Asociației Elevilor din Constanța. Aceștia veneau la București pentru a-și susține profesorii la protest. „Am rămas doar cu o sticlă de 0,5 [litri], ne este frig, iar gustările pe care ni le-au dat părinții nu știm cât ne vor mai ajunge”, se arată în postarea elevilor.

Amintim că federațiile sindicale din învățământ au început protestul în București, la ora 13:00, în fața Guvernului și va dura 3 ore. Profesorii spun că nu vor încheia mediile și se vor închide școlile, dacă lucrurile vor rămâne în felul acesta, a avertizat în weekend liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu.

Suntem de 3 ore și jumătate blocați în tren în Sărulești. Am rămas doar cu o sticlă de 0,5, ne este frig, iar gustările pe care ni le-au dat părinții nu știm cât ne vor mai ajunge. Astăzi, am trecut prin ceea ce elevii navetiști trec zilnic: în această comună nu există niciun autobuz! Nu știm când sau cum vom ajunge acasă, dar știm că dezastrul acesta trebuie oprit. Întreb guvernanții, cum vor ca noi să ne întoarcem acasă? Vor să luăm mașini la ocazii să pățim ca în Caracal?”, a spus Ariana Dudună, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Președintele Asociației Elevilor din Constanța menționează că este foarte frig inclusiv în vagon, nu doar afară. De asemenea, punctează că ”transportul județean este prost gestionat” (…) Astăzi am rămas și fără tren, și fără autobuz și fără transport. Noi am rămas și fără protest”.

În această dimineață a început o grevă spontană la CFR, după ce angajații care se ocupă cu repararea locomotivelor au întrerupt lucrul. Ei sunt nemulțumiți de faptul că Guvernul a amânat intrarea în vigoare a Statului Feroviarului, care ar fi dus la creșteri salariale de 35%, informează G4Media.ro.

Reamintim că marți, 14 decembrie, surse guvernamentale au declarat presei că salariile din învățământ nu vor fi înghețate și creșterile prevăzute de lege vor fi acordate. Apoi Ministerul Finanțelor a prevăzut înghețarea salariilor și în sistemul de învățământ, într-un proiect de ordonanță de urgență, după care Ministerul Finanțelor a revenit cu un nou proiect, aprobat de data aceasta în ședința de vineri, prin care salariile din Educație cresc de la 1 ianuarie 2022.

Citește și:
FOTO Profesorii protestează în Piața Victoriei. Sindicaliștii din Educație sunt nemulțumiți de creșterea de salarii primită. Lider: Urmează neîncheierea mediilor școlare
Exit mobile version