Anton Hadăr, FNS Alma Mater: Premierul nu știa că facem grevă și în universități, „nu știa de documentele noastre pe care le-am depus vineri la Guvern”

Anton Hadăr / Foto: Gov.ro

Aproape „toată harta țării”, din învățământul universitar, intră în grevă de avertisment de luni, 22 mai, din solidaritate cu profesorii și angajații din învățământul preuniversitar, a anunțat liderul Federației „Alma Mater”, Anton Hadăr. Acesta a anunțat că la întâlnirea de sâmbătă de la Palatul Victoria „premierul nu știa de documentele noastre”, prin care notifică Guvernul că angajații protestează.

Hadăr a spus că „Politehnica din București, ASE-ul este liderul de sindicat aici, mâine vor fi în grevă de avertisment Babeș-Bolyai, universitățile din Iași, „Cuza” și „Tehnică”, universitățile din Cluj, „Tehnică” și celelalte – aproape toată harta țării, dar evident va fi în prima fază a grevei. Adică grevă de avertisment sau grevă de solidaritate cu colegii din învățământul preuniversitar”.

Atunci când jurnaliștii prezenți la sala de presă a Guvernului l-au întrebat pe liderul sindical ce anume i-a spus premierul Ciucă despre toate aceste proteste în universități, Anton Hadăr a spus că premierul nu știa.

„Da, nu știa de documentele noastre. Le-am depus vineri la Guvern. Trebuie să aibă o traiectorie pe care trebuie să o respectăm, pentru că există riscul ca atunci când faci documentele prost, să fie declarată greva ilegală. Noi considerăm că prin cauza pe care am ales-o acolo, politicile economice și sociale ale guvernului, suntem în regulă. (…) Greva aceasta e doar începutul, cea de mâine. Noi, potrivit legii dialogului social, va urma să avem discuții separate pentru că avem, repet, o altă cauză decât colegii din preuniversitar”, a explicat Hadăr.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version