Anton Hadăr, FNS Alma Mater: Premierul nu știa că facem grevă și în universități, „nu știa de documentele noastre pe care le-am depus vineri la Guvern”

8.891 de vizualizări
Anton Hadăr / Foto: Gov.ro
Aproape „toată harta țării”, din învățământul universitar, intră în grevă de avertisment de luni, 22 mai, din solidaritate cu profesorii și angajații din învățământul preuniversitar, a anunțat liderul Federației „Alma Mater”, Anton Hadăr. Acesta a anunțat că la întâlnirea de sâmbătă de la Palatul Victoria „premierul nu știa de documentele noastre”, prin care notifică Guvernul că angajații protestează.

Hadăr a spus că „Politehnica din București, ASE-ul este liderul de sindicat aici, mâine vor fi în grevă de avertisment Babeș-Bolyai, universitățile din Iași, „Cuza” și „Tehnică”, universitățile din Cluj, „Tehnică” și celelalte – aproape toată harta țării, dar evident va fi în prima fază a grevei. Adică grevă de avertisment sau grevă de solidaritate cu colegii din învățământul preuniversitar”.

Atunci când jurnaliștii prezenți la sala de presă a Guvernului l-au întrebat pe liderul sindical ce anume i-a spus premierul Ciucă despre toate aceste proteste în universități, Anton Hadăr a spus că premierul nu știa.

„Da, nu știa de documentele noastre. Le-am depus vineri la Guvern. Trebuie să aibă o traiectorie pe care trebuie să o respectăm, pentru că există riscul ca atunci când faci documentele prost, să fie declarată greva ilegală. Noi considerăm că prin cauza pe care am ales-o acolo, politicile economice și sociale ale guvernului, suntem în regulă. (…) Greva aceasta e doar începutul, cea de mâine. Noi, potrivit legii dialogului social, va urma să avem discuții separate pentru că avem, repet, o altă cauză decât colegii din preuniversitar”, a explicat Hadăr.

Articol în curs de actualizare


7 comments
  1. nu vor să știe nimic..mai mult,bat câmpii cu o lege a învățământului care nu oferă nimic … drepturi nemeritate pt elevi care nu au nici o obligație.. digitalizarea a fost unul din factorii analfabetismului funcțional… oamenii inteligenți își folosesc capul nu telefonul mobil sau laptopul..ele trebuie să rămână ca mijloace de învățământ secundare…s a văzut dezastrul ce l a adus pandemia platforme digitale… știți câți bișnițari s au îmbogățit in urma utilizării platformelor??? suntem tratați că ultimii vidanjori in rând cu hingherii… acești impostori mediocri care au vândut Romania au distrus industria românească au adus multinaționalele adevărat flagel pt economia românească au terminat și sistemul de învățământ care mergea cât de cât …nu au profesii??facem facultăți de doi ani …nu i așa madam deca?mediocrii guvernanți vor sa scoată prof mediocri..ce atâta fizică chimie biologie geografie…ei nu înțeleg rostul acestor discipline…banul este Dumnezeul lor…făcut rapid prin speculații fara sa gândești prea mult.

    1. Salarizarea cadrelor didactice este foarte complexa, tine de nivelul de pregatire, de experienta, de numarul de ore de calificari suplimentare de complexitatea materiei si activitatilor de la scoala, de numarul de elevi la clasa. de regiunea geografica si economica a scolii, de nivelul individual de prifesionalism si probabil multe altele.Tare imi este teama ca se va lua o decizie populista care nu multumeste pe nimeni si doar va adanci datoria publica care acum inteleg din oresa ca este 50% din PIB.

  2. O precizare: Hadăr este un oportunist fără caracter, un profitor ce se află în ,,academiile” șmecherilor cu indemnizație, cu prezență constantă la tv, și mai mult simulează protestul. El în realitate este omul guvernului.

  3. Stia, doar s-a prefacut ca nu stie. E vina dumneavaostra ca le permiteti. Pentru ce v-ati dus duminica? Ca sa poata sa isi afiseze aroganta care ii caracterizeaza in fata dumneavoastra? Faceti-le program, de luni pana vineri pot negocia, sambata si duminica sunt libere. Daca erau cu adevarati interesati rezolvau ceva pana vineri, azi v-au chemat doar sa va arunce un os in speranta ca o sa va fraiereasca din nou, sa isi bata joc in continuare si sa justifice fata de profesori si de cetateni ca fac si ei ceva, ca negociaza. Cine stie ce pretentii si reprosuri despre “calitate” si altele au avut in spatele usilor inchise, tocmai ei, cei mai slab pregatiti bugetari. Nu va lasati, luptati ca pleaca tinerii, cunosc multe cazuri de profesori care si-au luat lumea in cap si au plecat din sistem si chiar si din tara, unii cu grade date deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

GHID Evaluarea Națională 2023 – informații de la Ministerul Educației pentru examenul care începe luni: Elevii intră în clase la ora 8:00, iar la 9:00 începe proba – Ce soluții sunt dacă greșesc pe foaia de examen

Evaluarea Națională 2023 începe luni, 19 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Accesul candidaţilor în săli este permis începând de la ora 8:00, până la ora 8:30,…
Vezi articolul

Peste 100 de laureați ai premiului Nobel cer Rusiei încetarea războiului: Descoperirile ştiinţifice trebuie folosite “exclusiv în scopuri paşnice şi pentru bunăstarea şi fericirea tuturor oamenilor respectând în acelaşi timp Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”

103 laureați ai premiului Nobel din diverse domenii și locuri ale lumii au semnat o scrisoare pentru pace în Ucraina. Ei subliniază că armele nucleare au fost create cu ajutorul…
Vezi articolul

Angajată a Universității Lucian Blaga din Sibiu, pedepsită după ce a sesizat nereguli în instituție. A fost izolată și pusă „să urmărească paznicii căminelor” / Conducerea: „Va putea să își exercite calitatea de avertizor”

O angajată a Serviciului Resurse Umane-Salarizare din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) nu mai are acces la programul de salarizare, a fost mutată singură în birou și trimisă…
Vezi articolul