UPDATE Aproape 2.500 de locuri la master – tăiate din capacitatea de școlarizare, în 32 de domenii, pentru anul universitar viitor / Domeniile și programele de studii de master pentru 2023-2024 au fost aprobate de guvern

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.com

Capacitatea de școlarizare la studii de master s-a diminuat scade în viitorul an universitar, în 32 de domenii de studii, cu aproape 2.500 de locuri, potrivit unei hotărâri de guvern adoptate joi. Prin aceasta sunt aprobate domeniile și programele de studii de master acreditate, precum și numărul maxim de studenți ce pot fi școlarizați în cadrul acestora, în anul universitar 2023-2024.

Astfel, în cazul a 32 de domenii de studii universitare de master, capacitatea de școlarizare scade, în total, cu 2.470 de locuri – de la 5.680 la 3.210. Este vorba despre 23 de domenii din structura a 13 universități de stat și 9 domenii din structura a 5 universități particulare acreditate. 

Motivul, potrivit notei de fundamentare a HG, este faptul că într-o hotărâre de guvern ce actualiza situația școlarizării pentru anul în curs nu fusese luată în calcul scăderea capacității de școlarizare constatate, în prima parte a anului trecut, de ARACIS, agenția responsabilă cu asigurarea calității în învățământul superior.

Potrivit sumarului din nota de fundamentare, prin hotărârea de guvern adoptată joi au fost aduse o serie de alte modificări, dintre care, la solicitarea universităților:

Schimbări în urma validărilor ARACIS din ultimele nouă luni:

Domeniile şi programele de master – universități de stat:

Domeniile şi programele de master – universități particulare acreditate:

Foto: © Igor Mojzes | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version