Atelier de creație și film pentru liceeni, provocare marca TIFF / Înscrieri până pe 1 iulie la workshop – “Let’s Go Digital!”

Foto: tiff.ro / Let's Go Digital

Festivalul Internațional de Film din Transilvania aduce o nouă provocare pentru adolescenții pasionați de film, editare video și fotografie: atelierul de creație “Let’s Go Digital!”. Programat pentru perioada 23 iulie – 1 august, atelierul de creație le propune tinerilor să exploreze lumea filmului alături de cunoscuți oameni din industrie. Se desfășoară la Cluj-Napoca, iar cei 14 participanți aleși vor beneficia de cazare, masă, training și acreditare gratuite.

“În urma preselecției, 12 liceeni vor primi șansa de a lucra în echipă, în vederea dezvoltării unui proiect de film. Aceștia vor avea la dispoziție 10 zile pentru a parcurge fiecare etapă de producție, timp în care vor primi îndrumarea profesioniștilor din domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională și vor fi invitați să participe la evenimentele TIFF.

Lor li se vor alătura 2 seniori, foști cursanți ai atelierului, pregătiți să le ofere sfaturi de producție și să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. Tot ei vor crea making of-ul ediției, surprinzând experiența participării la workshop.

La finalul festivalului, cele patru filme realizate de adolescenți vor fi proiectate în fața specialiștilor din domeniu, urmând ca fiecare dintre tinerii creatori să primească sfaturi personalizate”, menționează organizatorii.

Regulamentul complet poate fi accesat aici, iar formularul de înscriere aici.

Cum mă înscriu?

Cei care participă la secțiunea Junior a workshop-ului, deci care au între 14 și 18 ani și se înscriu pentru prima dată, completează, conform formularului, astfel:

– date personale
– fotografie tip portret
– CV
– o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let’s Go Digital!)
– o povestire (un text de maxim 2 pagini pe o temă specificată în formularul de înscriere)
– un portofoliu realizat de participant până în prezent (un link cu o selecție de maxim 20 de fotografii și/sau un film)

Pentru categoria seniorilor, participanți care au mai fost la alte ediții și care vor avea rol de îndrumători, aceștia trebuie să trimită în pagina de înscriere:

– date personale
– fotografie tip portret
– CV
– o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let’s Go Digital!)
– un film realizat de participant

“În urma selecției, participanții cu vârste sub 18 ani trebuie să pună la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de părinți prin care aceștia își dau acordul ca minorul selecționat să participe la Let’s Go Digital!“, se arată în regulament.

Foto: Foto: tiff.ro / Let’s Go Digital

Citește și:
60 de elevi de clasa a VII-a cu medii peste 7 și maximum 30 de absențe vor fi susținuți la școală de Fundația Universității din București / Înscrieri până pe 5 iulie în programul SEED
Cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susținută și de Dacia. Roboții și cursurile oferite alături de BCR ar putea ajunge anul acesta la 50.000 de elevi / Cele 4 stadii pentru introducerea unui elev în robotică și la ce vârstă trebuie să înceapă
Despre muzica klezmer și rădăcinile ei românești, despre monumentele evreiești din Berlin, într-o nouă conferință online cu participare deschisă
Ghid pentru Evaluarea Națională 2021 – Cum se desfășoară probele scrise, informații pentru elevi și profesori
Exit mobile version