Atelier de film profesionist pentru adolescenți, lansat în cadrul Festivalului de Film Transilvania 2025 – ”Let’s go digital!” / Înscrierile sunt deschise până pe 2 mai / Participarea, cazarea și masa, gratuite

168 de vizualizări
Foto: TIFF
Elevii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani se pot înscrie la atelierul de film profesionist organizat de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2025, ținut la Cluj-Napoca între 13 și 22 iunie, după cum anunță organizatorii. Costurile pentru cazare, masă și acreditare la eveniment vor fi asigurate pentru cei 10 adolescenți selectați și cei doi mentori, foști participanți, conform sursei citate.

„Înființat acum peste 20 de ani, Let’s go digital! este  un atelier de creație care le oferă șansa tinerilor de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experților din industrie. Ioana Bugarin (actriță), Andrei Huțuleac (actor, regizor) sau Anghel Damian (actor, scenarist, regizor) sunt doar câțiva dintre absolvenții programului”, transmit organizatorii.

„Începând de anul trecut, LGD! este o experiență hibrid – înainte de evenimentul de la Cluj-Napoca, elevii vor participa la întâlniri online cu tutorii și la masterclass-uri despre producția de film. În timpul festivalului, timp de 6 zile, între 17 și 22 iunie în Cluj-Napoca, aceștia vor parcurge fiecare etapă de producție sub îndrumarea profesioniștilor în domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională și vor fi invitați să participe la evenimentele TIFF.

Ca în fiecare an, doi seniori, foști cursanți ai atelierului, li se vor alătura celor 10 participanți pe parcursul programului, pregătiți să le ofere sfaturi de producție și să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. Tot ei vor crea making off-ul ediției, surprinzând experiența participării la workshop. La finalul festivalului, cele trei filme realizate de adolescenți vor fi proiectate în fața specialiștilor din domeniu, urmând ca fiecare dintre tinerii creatori să primească sfaturi personalizate”, mai este precizat pe site-ul oficial.

Conform regulamentului de concurs, cei care aplică pentru Junior Let’s Go Digital! trebuie să trimită următoarele:

  • date personale
  • fotografie tip portret
  • CV
  • un film cu tema Autoportret (un video de 2 minute în care aplicantul se descrie și explică motivul pentru care vrea să participe  la atelier)
  • un eseu de maximum o pagină despre procesul de realizare a filmului Autoportret

Cei care aplică pentru Senior Let’s Go Digital! trebuie să trimită următoarele:

  • date personale
  • fotografie tip portret
  • CV
  • o scrisoare de motivație (un text de maxim o pagină în care participanții trebuie să explice de ce sunt interesați să participe la Let’s Go Digital!)

”Selecția celor 12 participanți va fi realizată de organizatori pe baza aplicației online. (…) În urma selecției, participanții cu vârste sub 18 ani trebuie să pună la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de părinți prin care aceștia își dau acordul ca minorul selecționat să participe la Let’s Go Digital!”, mai scrie în regulament.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Subiectele și baremele de la Titularizare 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu. Eseu de 900-1500 de cuvinte despre un text de Alexandru Macedonski, cerință pentru candidații la Limba română

Subiectele și baremele de la Titularizare 2023 pentru profesorii de gimnaziu și liceu au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00. Proba scrisă a concursului național a avut loc între…
Vezi articolul

DOCUMENT Directorul poate cere suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru elevii cu afecțiuni, pentru una sau mai multe clase sau pentru toată școala, după ce posibilitatea legală a fost introdusă în ROFUIP – Regulamentul de funcționare a școlilor

Ministerul Educației a decis ca directorii să poată cere suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru unul sau mai mulți elevi, pentru una sau mai multe clase, sau chiar a școlii,…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Nu putem lăsa hazardul să ne conducă în viața noastră. Altminteri am fi niște bărci purtate de valurile mării acesteia agitate în zone necunoscute – profesorul Ioan Streza de la Colegiul Național „Radu Negru” Făgăraș, despre cum face educație financiară inclusiv la disciplina Istorie

Cunoștințele istorice locale pot și trebuie să fie îmbinate cu conceptele financiare esențiale pentru a pregăti elevii pentru succesul viitorului lor financiar. Cel puțin asta crede profesorul de Istorie Ioan…
Vezi articolul

Care sunt drepturile și obligațiile părinților, elevilor și școlilor prevăzute în contractul educațional pe care fiecare părinte îl semnează la înscrierea copilul în clasa pregătitoare și la liceu, potrivit ROFUIP 2022 / Părinții au în continuare obligația de a nu duce copiii la școală dacă au febră, tuse sau durere în gât

Potrivit noului Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ, aprobat luna trecută de ministerul educației și care va intra în vigoare din 5 septembrie, contractul educațional este valabil…
Vezi articolul