Atelier gratuit de film profesionist pentru adolescenți, lansat în cadrul Festivalului de Film Transilvania 2023 – ”Let’s go digital!” / Înscrierile sunt deschise până pe 24 aprilie

379 de vizualizări
Foto: TIFF
Elevii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani se pot înscrie la atelierul de film profesionist organizat de Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) 2023, ținut la Cluj-Napoca între 9 și 18 iunie, după cum anunță organizatorii. Costurile pentru cazare, masă și acreditare la eveniment vor fi asigurate pentru cei 10 adolescenți selectați și cei doi mentori, foști participanți, conform sursei citate.

”Let’s go digital! este un atelier de creație care le oferă șansa tinerilor de a explora lumea filmului, sub îndrumarea experților din industrie. Până pe 24 aprilie 2023, liceenii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani sunt invitați să se înscrie în această aventură”, completând formularul pus la dispoziție, precizează coordonatorii în anunț.

”Și la ediția din acest an, 10 liceeni vor primi șansa de a lucra în echipă, în vederea dezvoltării unui proiect de film. Aleși în urma unei preselecții, aceștia vor avea la dispoziție 10 zile pentru a parcurge fiecare etapă de producție, timp în care vor primi îndrumarea profesioniștilor din domeniu, vor avea acces la aparatură de filmare profesională și vor fi invitați să participe la evenimentele TIFF.

Doi seniori, foști cursanți ai atelierului, li se vor alătura celor 10 participanți pe parcursul programului, pregătiți să le ofere sfaturi de producție și să-i ghideze în aventura realizării primului lor film. Tot ei vor crea making offul ediției, surprinzând experiența participării la workshop. La finalul festivalului, cele trei filme realizate de adolescenți vor fi proiectate în fața specialiștilor din domeniu, urmând ca fiecare dintre tinerii creatori să primească sfaturi personalizate”, mai transmit organizatorii.

Conform regulamentului de concurs, cei care aplică pentru Junior Let’s Go Digital! trebuie să trimită următoarele materiale:

  • date personale
  • fotografie tip portret
  • CV
  • un film cu tema Autoportret (un video de 2 minute în care aplicantul se descrie și explică motivul pentru care vrea să participe la atelier)
  • un eseu de maximum o pagină despre procesul de realizare a filmului Autoportret.

”Selecția celor 12 participanți va fi realizată de organizatori pe baza aplicației online. (…) În urma selecției, participanții cu vârste sub 18 ani trebuie să pună la dispoziția organizatorilor o declarație semnată de părinți prin care aceștia își dau acordul ca minorul selecționat să participe la Let’s Go Digital!”, mai scrie în regulament.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 2,9 milioane de elevi încep școala luni – cursurile sunt 100% online pentru următoarele trei săptămâni. Cum se încheie mediile după noul regulament și care sunt regulile de predare online și de evaluare

Luni este prima zi de școală după vacanța de iarnă, iar potrivit Ministerului Educației 2.918.275 de elevi sunt înscriși în anul școlar 2020-2021. Deși ar trebui să înceapă școala cu…
Vezi articolul