Aviz favorabil pentru Florin Roman, la audierile din parlament pentru postul de ministru al Cercetării și Digitalizării: Strategia pentru cercetare “trebuie creionată uitându-ne la balanța comercială negativă a României”

Florin Roman / Foto: Mihai Poziumschi - Agerpres Foto

Florin Roman, nominalizat pentru postul de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării în guvernul propus de PNL-PSD-UDMR, a primit aviz favorabil în audierile desfășurate, miercuri, în comisiile de specialitate din Parlament. În prezentarea sa, desfășurată contra timp, el a făcut o singură referire la cercetare, anume că va păstra facilitățile fiscale pentru angajații din domeniu. El a afirmat, răspunzând la întrebări, că în privința sprijinirii cercetării “strategia trebuie creionată uitându-ne la balanța comercială negativă a României”.

El a primit aviz pozitiv cu 55 de voturi pentru și 22 împotrivă.

La primul lui contact cu domeniul cercetării, Florin Roman – parlamentar PNL care nu a avut nicio activitate legată de acest sector până acum – a spus, răspunzând la întrebările din comisii, că sectorul se va dezvolta pe baza unei strategii naționale pregătite să fie puse în dezbatere publică. El a mai spus că domeniul are nevoie de o autoritate care să coordoneze institutele de cercetare și inovare în maniera în care își desfășoară activitatea Agenția pentru Digitalizare.

Vezi și: Noul ministru propus la digitalizare-cercetare în guvernul PSD-PNL-UDMR, Florin Roman – nicio legătură cu cercetarea: fost om de presă intrat în conducerea unor mari companii în care statul era acționar, apoi în politica locală și centrală

Întrebat ce îl recomandă pentru acest post, având în vedere că nu are, în CV, nicio mențiune legată de cercetare sau digitalizare, Florin Roman a spus că are 15 ani petrecuți în privat și 15 ani de activitate în administrația publică și “îmi asum decizii, iau decizii”. Ar fi dorit să continue, dar colegii parlamentari au insistat să încheie înainte să termine lămuririle, pentru că expirase timpul scurt alocat audierii sale.

Declarații-cheie ale lui Florin Roman referitoare la cercetare și educație:

Despre digitalizare în educație:

Despre cercetare:

Exit mobile version