BREAKING Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu și între 10-14 ianuarie pentru elevii din clasele primare – propunerile ministrului Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate de acum / Din 8 noiembrie – școală online, surse EducațiePrivată.ro

119.457 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: Adrian Cuba – Agerpres Foto
Școală cu prezență fizică între 3-14 ianuarie – pentru gimnaziu și liceu – și între 10-14 ianuarie pentru elevii din ciclul primar sunt propunerile ministrului Sorin Cîmpeanu pentru recuperarea vacanței forțate în care toți elevii au fost trimiși acum, potrivit unei declarații citate de EducațiePrivată.ro.

„Cele două săptămâni de vacanță suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de școală cu prezență fizică între 3 și 14 ianuarie, pentru gimnaziu și liceu, respectiv într-o săptămână cu prezență fizică, între 10 și 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a spus Cîmpeanu.

Declarația ministrului conține o perioadă în care oricum elevii sunt la școală, teoretic, pentru că pe 10 ianuarie începe semestrul al II-lea în structura nemodificată a anului școlar. Așa că săptămâna 10-14 ianuarie era oricum una cu prezență fizică la școală.

Sursa citată publică și o informație pe surse, potrivit căreia la Ministerul Educației „cea mai probabilă variantă luată în calcul în acest moment pentru reluarea școlii de pe 8 noiembrie este educația online”.

Potrivit surselor citate, acest scenariu este valabil în măsura în care situația epidemiologică nu se îmbunătățește semnificativ până atunci.

Reamintim că elevii din ciclurile gimnazial și liceal au intrat în vacanță forțată pe 25 octombrie, până pe 5 noiembrie, pentru limitarea efectelor pandemiei, vacanță aplicată printr-un ordin de ministru valabil, în premieră, doar pentru învățământul de stat.

Structura anului școlar este încă nemodificată, aceasta prevede:

  • Semestrul I are 14 săptămâni de cursuri dispuse în perioada 13 septembrie 2021 – 22
    decembrie 2021.
    • Cursuri – luni, 13 septembrie 2021 – miercuri, 22 decembrie 2021
    • În perioada 25 – 31 octombrie 2021, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
    • Vacanţa de iarnă – joi, 23 decembrie 2021 – duminică, 9 ianuarie 2022
  • Semestrul al II-lea are 20 de săptămâni de cursuri dispuse în perioada 10 ianuarie
    2022 – 10 iunie 2022
    • Cursuri – luni, 10 ianuarie 2022 – joi, 14 aprilie 2022
    • “Şcoala Altfel”: 8 – 14 aprilie 2022
    • Vacanţă de primăvară – vineri, 15 aprilie 2022 – duminică, 1 mai 2022
    • Cursuri – luni, 2 mai 2022 – vineri, 10 iunie 2022
    • Vacanţa de vară – sâmbătă, 11 iunie 2022 – data din septembrie 2022 la care încep
      cursurile anului şcolar 2022 – 2023.

Articolul este în curs de actualizare


31 comments
  1. Incredibil asa ceva. Bataie de joc cu noi, elevii. Daca eram in online, eram ocupati, n-aveam treaba, dar ati dat vacanta de 2 saptamani, timp ca copii sa se bage peste tot in parcuri, la restaurante etc. Pana la urma, ce rezolvam? Daca faceam macar online…

  2. Domnule ministru, pe 3 ianuarie parlamentul și guvernul sunt în vacanță, iar dvs vreți la 2 zile după Revelion să sune clopoțelul? Aveți idee câți elevi, părinți și profesori au planuri făcute, bilete și rezervări în perioada aceea ? Aveți copii la școală? Pe 5 noiembrie sperăm să nu voteze nimeni aiureala dvs. O profesoară și mamă de elev.

  3. 1. Dl Campeanu sunteți zdravan la cap?
    2. Intre 3 si 10 ianurie cate zile sunt?
    3. Auzisem ca in cele 2 săptămâni din ianuarie se dau si teze si se vor incheia si medii, nu? Avem timp destul, am uitat 🥱
    4. De ce acum nu este scoala online? Pana acum a fost totul bine si frumos, doar intre 25 X si 5 XI nu se putea se pare… din 8 noiembrie scoala online e recomandarea si este binevenita se pare.
    5. De cate ori in cursul unui an scolar mai modificati structura?
    6. Nu credeți ca ar fi mai de folos sa va consultati cu elevii (nu doar de forma sau doar cu cativa) si cu profesorii, decât sa luati niste decizii tâmpite?!

    Sper sa nu va găsească 1 decembrie in acest post!

  4. Incompetenta atat se mai poate spune.
    Dupa mai bine de 1 an jumate de la debutul pandemiei tot nepregatit sunteti domnule ministru.
    Bine ca ati iesit cu declaratii ca asa cum mergem la mall sa mergem si la scoala si apoi decideti vacanta si online. Sa va fie rusine.

  5. La copii din invatamantul special nu se gandeste nimeni. Ce invatamant online poti face cu copii cu cerinte educationale speciale?

    1. Si in invatamantul de masa avem o groaza de elevi speciali. Care oricum nu participa si ies in pierdere. Cum sa faci online cu ei? De aceea gluma asta numita online trebuie sa inceteze de pe 8. Pentru Dumnezeu, intram in al treilea an calendaristic cu tampenii de tipul invatamant online pe banii nostri. Destul!

  6. Nu pot sa cred!!!
    In continuare va bateți joc de noi toți: părinți , elevi , profesori!!!
    In care țara s-a modificat de nnn…. ori structura anului pe parcursul anului școlar!????
    Nu se poate așa ceva!!!!
    Sindicatele nu fac nimic????!!
    Bine ca stiti sa va luați din salariul focarul cadru didactic procentul corespunzător!!!! RUȘINE!!!!

  7. Debil mintal, ăsta ești, taica ministru. Cu proximă ocazie o să-mi dau demisia din sistemul acesta abject. Salarii înghețate, decontări de navetă din părți, dotări pentru elevi 0. Școală online în rural? Pregătire pentru online pentru dascăli? Cine ia locul colegiilor morți de Covid? De ce nu mai vorbiți de raportul vaccinaților din educație vs sănătate? Hai, sictir

  8. Iar cu elevii care vor lipsi ce faceti, ei cum vor recupera?
    Credeti ca isi vor scurta unii parinti vacanta la munte ca asa vrea Campeanu.
    Mai bine facem saptamana viitoare online decat sa avem vacanta de iarna 24 decembrie – 2 ianuarie. Inca mai este timp pana luni sa se schimbe decizia.

  9. Probabil se doreste mutarea in 2022 a doua saptamami din semestrul I la gimnaziu, liceu si scoala profesionala. La primar trebuie recuperata doar o saptamana. Pe 17 ianuarie incepe semestrul II ar Scoala Altfel se anuleaza din nou.
    Era mai bine online aceste zile, mai ales la elevii de la gimnaziu in sus.
    Elevii din primar puteau face Scoala Altfel in vacanta de primavara, daca se dorea neaparat sa faca 2 saptamani de vacanta.

  10. Mor de ras sau de plans. Sa-l anunte cineva pe Campeanu ca scoala incepe pe 10 ianuarie. Intre 3 si 10 ianuarie avem O SAPTAMANA. Nu doua. Nu stie nici structura anului scolar. Mai grav e ca nimeni nu l-a atentionat nici dintre aghiotanti, nici dintre jurnalistii pe unde isi propaga ineptiile. Oricum…cine naiba vine pe 3 la scoala? Sa ia scoala Altfel si o saptamana din mers. Orice profesor e in stare sa recupereze la materia lui 2-3 ore la clasa dintr-o saptamana. Ca doar nu e prost.

  11. Ne luati si bucuria sarbatorilor de iarna, dle Cimpeanu? Ma mir ca nu v-ati gandit la recuperare si intre Craciun si Revelion. Acum ne fortati sa stam in vacanta cand puteam fi online dar ziceti ca nu e echitabil… dar dupa 5 noiembrie parca vad ca e si echitabil si util si frumos, glorios si minunat online-ul. In ianuarie oare vor fi bani de utilitati, ca bugetul il veti face in august la cat de dedicati sunteti toti din conducere… Sper sa nu aveti proasta inspiratie de a ne ura “Sarbatori fericite!” …

  12. Sperăm că fotoliul de ministru al educației va fi ocupat de o persoană capabilă și verticală. Probabil că este o utopie această dorință, având în vedere personagiile care au trecut pe aici, dar… speranța moare ultima.
    Și, dacă deciziile importante sunt luate de Președintele Consiliului Național al Elevilor, cred că am găsit soluția. Este candidatul perfect la funcția de ministru. Trist!

  13. Nişte incompertenţi! Dar, ce le pasă lor?
    El nu mai are copii la şcoală, colegii lui îi au la privat şi prin străinătate, iar noi ceilalţi de ce să stăm cu familia, de ce să mergi la schi, de să plecăm într-o excursie în străinătate? Că aşa gândeşte “minunatul” care n-are ce face în timpul liber. 🤬
    Bine că stăm acum în casă şi numărăm frunzele care cad…
    Se putea face ore online, aşa cum s-au făcut din marie 2020, că parcă văd că tot acolo vom ajunge.
    Peste tot în cartier văd numai copii afară, fără mască, mai şi fumează la comun, că deh, e interesant că tot e pandemie, au şi o sticlă de citric pe care o trec din mână în mână… că doar e vacanţă, nu au de învăţat.
    DAR, vacanţă forţată înseamnă că dispare: plata cu ora, plata pentru hrană, anumite sporuri, cheltuielile pentru căldură, curent, apă ăn şcoli… că lumea e în vacanţă.
    Dacă e online, dispar doar cheltuielile din şcoală, în schimb se face plata cu ora, sporuri etc şi părinţii cu copii până în 12 ani pot sta acasă cu 75%, plătiţi de stat… că doar ei au dat ordonanţa.
    Fac economie 2 săptămâni, apoi încă vreo 2-3 îi plătesc pe părinţii care stau acasă că noi vom fi online şi ne vom trezi în decembrie.

  14. Sigur, venim din 03.01 sa repetam ce s-a intamplat in toamna. Vin copiii de la revelion si se pozitiveaza direct in clasa. Pai nu facem noi si valul 5?
    Domnul gandeste? Nu mai pleaca odata? Parca e interimar…nu se mai opreste?
    In toiul iernii le dai copiilor o saptamana de vacanta? Si pastram saptamana altfel, ca sa ce?

  15. Domnule ministru, de acord cu condiția să se anuleze și vacanță din decembrie. Liber pe 25 decembrie și 1 ianuarie e suficient.De asemenea Scoala altfel să fie înlocuită de cursuri și anularea vacanței de Paști.Vinerea Mare, a doua și a 3-a zi de Paști sunt suficiente.Scolile majoritar neortodoxe pot lua aceste zile libere de Paștele catolic/ protestant.De asemenea este necesar ca pentru recuperarea pierderilor din online, ANUL SCOLAR să fie prelungit până pe 15 iulie, cu excepția claselor a 8-a, a 12-a și a 13-a, a carui incheiere va rămâne neschimbată.Pe perioada vacanței de vară, se va organiza Scoala de vara de luni pana duminica în care elevii vor participa la activități de voluntariat certificate de un ONG, excursii, activități sportive, remediale (8 ore pe zi pt.voluntariat, restul alocat celorlalte activitati).Programul Scolii de vara ar urma să fie între 7 și 21, iar sâmbătă între 8 și 20.Duminică între 8-18. Asta până în ziua de 15 august când va avea loc festivitatea deschiderii noului an școlar (sunt parintii liberi și pot participa la festivitate).Pe perioada Școlii de vara, părinții își pot lua copiii pt.a merge în vacanță (concediu), dar nu mai mult de 1 saptamana-7 zile (perioada la alegerea parintilor).

  16. Bine ca pastram Școală altfel. Adevărul este ca amărâții de la tara în primăvara merg la câmp….Aveam o speranța că acest oportunist va pleca din fruntea ministerului dar , ca intotdeauna, pleacă cei capabili….în ministerul ala nu mai exista nimeni cu contacte în realitate???? Alooooo! Sunteți rupți de realitate onor minister!

  17. Pot sa ma tăvălesc pe jos de ras?

    Nu mai..de ce din 3 ianuarie? Din 25 decembrie este mai bine.

    Eu refuz sa mai citesc vreo știre care are legatura de acest individ.

  18. Da, ca de obicei, d-ul Campeanu este un ministru de plastilina, care nu poate lua deciziile importante cu propriul cap, ci cu capul altuia, care face totul dupa cum i se dicteaza de la centru, adica suntem inca pe timpul lui Caragiale. Cum poti sa spui ca ne bagi in online dupa cele doua saptamani de vacanta fortata, iar pe deasupra ne strici si vacanta de iarna, chemandu-ne la scoala fizic de pe 3 pana pe 14 ianuarie? Parca semestrul I se termina pe 23 decembrie. Parca spuneati, domnule ministru, ca scolile se vor inchide ultimele, nu-i asa? Ce fel de ministru sunteti, pentru ca nu luptati pentru interesele profesorilor, ci pentru interese ascunse, personale. Gurile rele spun ca ati fi mason….Avand in vedere partidul din care faceti parte, nu m-ar mira…sunt multi masoni in el, in frunte cu presedintele tarii. Dumneavoastra stiti sa trimiteti scolile in online…mai ratam un an scolar, nu? Ca am mai ratat doi…ce mai conteaza unul in plus? Domnule Campeanu, nu stiti pe ce lume traiti. Reveniti cu picioarele pe pamant si nu mai cautati solutii unde nu sunt.

      1. Daca investeau in Internet, ca sa aiba toti, ca sa fim smecheri ca aia din America cu 1gb/s poate eram intr-un stadiu ceva mai dezvoltat. Elevii stateau acasa, mancau ochiuri de la mama cu bacon (nu stiu ce preferati, am presupus) si nu aveau nicio problema si mai ales, ca nu purtau masca cate 4-7 ore.

    1. Da,vine moartea la scoala atunci. Mai ales ca lumea stia ca e vacanta. Scoala online? Cred ca glumeste. La 0,96 la mie intr-o localitate si toate conditiile de scoala fizica?? Cred ca nu e sanatos. Sa lase descentralizat. Scoala Altfel sa dispara. DE TOT.

    2. Iata ca va veni. A stiut campeanu cum sa lege de glie lumea. Profesori care trebuie sa dea, sa corecteze si sa aduca teze IN PENULTIMA SAPTAMANA(in ultima deja se incheie mediile, ca pe la mijlocul ei dirigintele isj face situatia semestriala din catalog pentru raportare). Iar elevul, multa stima si respect: de la mers cu colinda si urat si Revelion, direct la teza. :)) As rade, dar imi vine sa plang. 🙁

  19. Care sunt cele doua saptamani ? Scoala incepea in 9 ianuarie !!!!!!!
    Tov. Ministru se grabeste acum iute-iute, pana nu e dat afara, sa bulibaseasca complet totul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, întrebată despre o eventuală demisie în cazul în care legile educației vor fi modificate mult în Parlament: “Mă voi gândi la alte acțiuni” / Ce-și dorește ea, generic, să rămână în legi: “susținerea elevilor”, a carierei didactice și programele naționale

Ministrul Educației, Ligia Deca, a evitat un răspuns tranșant când, în conferința de presă de luni, a fost întrebată în mod repetat în legătură cu o eventuală demisie sau “linie…
Vezi articolul

USR cere o perioadă mai mare de dezbatere publică de 10 zile, pentru legile Educației / Vom susţine în Parlament amendamentele preluate de la societatea civilă, părinţi, elevi şi studenţi, spune senatorul Ștefan Pălărie

Proiectele legilor Educaţiei făcute publice luni “cuprind multe compromisuri politice”, sunt nefundamentate și au nevoie de modificări radicale, a precizat senatorul Ștefan Pălărie într-o scurtă conferință de presă la Parlament.…
Vezi articolul