Carne păstrată impropriu și probleme de igienă la Cantina studențească a Universității București, descoperite de Direcția pentru Siguranța Alimentelor

Cantina studențească de la Facultatea de Drept a Universității București are mari probleme de igienă, potrivit Direcției pentru Siguranța Alimentelor. Autoritatea informează că inspectorii au confiscat 101 kilograme de piept de pui, ca “urmare a deficiențelor privind schimbarea stării termice”. “De asemenea, pentru deficiențele de igienă a spațiilor, utilajelor și ustensilelor de lucru folosite, a fost acordat un termen de remediere de 30 de zile”, precizează Direcția, la sesizarea unui student.
Andrei Nicolae Popa / Foto: Facebook Andrei Nicolae Popa

Student în anul II la Facultatea de Drept a Universității din București, Andrei Nicolae Popa a scris pe pagina sa de Facebook că “foarte mulți studenți de la Facultatea de Drept mi-au trimis în ultimele luni poze cu mâncare stricată de la cantină (carne de pui sau porc care aveau o culoare ciudată) sau îmi spuneau că e ciorba acră sau cartofii miros a putregai”.

Studentul explică faptul că a sesizat Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor București (DSVSA București) “și aceștia mi-au confirmat cele semnalate de mine și colegi:
– neasigurarea sau întreruperea lanțului frigorific, la 101 kg piept de pui dezosat fără piele, refrigerat, în cazul produselor refrigerate sau congelate;
– deficiența de igienă a spațiilor, utilajelor și ustensilelor de lucru folosite”.

Răspunsul DSVSA București la sesizarea studentului:

 

În prezentarea campusului, Universitatea din București scrie pe site-ul oficial al instituției: “Cantina Universității din București este situată în campusul Facultății de Drept, în cadrul Căminului Mihail Kogălniceanu și oferă studenților zilnic preparate de bună calitate și mereu proaspete, într-un meniu bogat, dar accesibil tuturor”. Sursa

Andrei Nicolae Popa spune că Universitatea din București este “la a 4-a amendă contravențională în mai puțin de 3 luni, toate date pentru încălcări grave ale normelor de igienă, sănătate publică și siguranța alimentelor, fapte și acte de natură a pune în pericol viața și sănătatea studenților și cadrelor universitare”.

Amintim că Universitatea din București a mai fost amendată cu 15.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică, în octombrie 2018, pentru mizeria din cămine. De asemenea, DSP a suspendat activitatea din căminul studențesc din Fundeni al Universității, pe care l-a redeschis apoi pe 18 octombrie după ce inspectorii au “constatat remedierea deficiențelor”. Informațiile au fost comunicate de către DSP studentului Andrei Nicolae Popa, care a sesizat autoritatea.

UPDATE 19 DECEMBRIE: UNIVERSITATEA ANUNȚĂ CONCLUZIILE UNUI NOU CONTROL ANSVSA

Citește și:

Foto: www.unibuc.ro

Exit mobile version