Cîmpeanu: Primele teste de antrenament pentru Evaluarea Națională vor fi publicate luni, 18 aprilie / Pentru Bacalaureat 2022 nu vor exista teste noi de antrenament în acest an

Evaluarea Națională 2020

Foto: Pixabay.com

Primele teste de antrenament pentru Evaluarea Națională vor fi publicate luni, 18 aprilie, și vor continua să apară în fiecare zi de luni, cu excepția zilei de 25 aprilie, când se sărbătorește a doua zi de Paște, a precizat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministerul Educației a transmis, la solicitarea Edupedu.ro, că CNPEE va publica anul acesta teste de antrenament doar pentru Evaluarea Națională, nu și pentru Bacalaureat, pentru că programa de liceu pentru examen rămâne cea din anii anteriori. Astfel, testele elaborate în 2020-2021 rămân în vigoare, potrivit reprezentanților instituției.

„Testele vor fi calibrate în urma rezultatelor și concluziilor acestor simulări”, a precizat pe scurt Cîmpeanu în cadrul conferinței online „Educația financiară în școală și acasă – provocări în pregătirea profesorilor, elevilor și părinților”. 

În ceea ce privește simularea de Evaluare Națională, la română au luat peste 5 un total de 70,53% din elevi și la matematică au luat 60,58%.

Edupedu.ro, în parteneriat cu Școala de Bani și Banca Comercială Română, a organizat pe 14 aprilie conferința online „Educația financiară în școală și acasă – provocări în pregătirea profesorilor, elevilor și părinților”.

Exit mobile version