De ce a renunțat Facultatea de Limbi Străine la proiectul de licență? Consiliul facultății l-a “considerat în momentul de față irelevant”, a contat și că au existat lucrări plagiate la finalul ultimului an – decanul Laura Sitaru / Peste 180 de semnatari pentru scrisoarea deschisă împotriva eliminării lucrării de licență

Foto: Ekrulila - Pexels.com

Proiectul de licență a fost eliminat din procesul de finalizare a studiilor universitare la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (FLLS) a Universității din București pentru că a fost considerat ”ca fiind în momentul de față irelevant”, în condițiile învățării online, a declarat pentru Edupedu.ro decanul FLLS, Laura Sitaru. Aceasta a menționat că anul trecut, când s-a dat doar lucrare de licență, fără examene, au fost identificate lucrări plagiate, situație care a contat și în decizia de renunțare la proiectul de licență. Ea a făcut declarațiile înainte să primească scrisoarea deschisă prin care circa 180 de universitari, studenți și absolvenți solicită Consiliului de conducere a FLLS să revină asupra deciziei privind renunțarea la lucrarea de licență.

Decanul Laura Sitaru a declarat pentru Edupedu.ro că forul care a luat decizia, anume Consiliul facultății, a avut de ales între două opțiuni propuse pentru finalizarea studiilor de licență, anul acesta: să se reintroducă probele scrise la ambele specializări, ca până în 2019, dar fără susținerea proiectului de licență, respectiv reintroducerea probelor scrise plus susținerea proiectului de licență. Prima opțiune a fost votată cu 25 de voturi pentru (inclusiv cei 9 studenți membri în Consiliu) și 7 împotrivă.

Argumentul celor care au propus prima opțiune, de reluare a probelor scrise fără proiect de licență? “Proiectul de licență a fost considerat de către cei care au susținut prima variantă ca fiind în momentul de față irelevant. Irelevant pentru ce putem să facem, să spunem, cu acest tip de învățământ online. Majoritatea Consiliului a decis că în momentul în care vom putea să facem cursurile fizic, așa cum le făceam până în 2019, vom reveni și la formula de licență clasică”, declară Laura Sitaru. Întrebată dacă, în această alegere, au contat plagiatele identificate la licența de anul trecut, ea a răspuns: “Sigur că da”. 

Laura Sitaru:

Se mai poate discuta sau adopta o modificare prin care să se revină la proiectul de licență în acest an? Potrivit decanului FLLS:

Decanul Facultății de Limbi și Literaturi Străine din cadrul UB, Laura Sitaru, despre cum s-a ajuns la situația de față:
Citește și: Fără lucrare de licență la Limbi Străine: Decizia facultății din cadrul Universității din București stârnește riposta a zeci de profesori și studenți / “Ne dorim cu toții în România specialiști care să aprecieze valoarea unei opere originale și să condamne furtul intelectual”
Exit mobile version