De săptămâna viitoare, Ministerul Educației începe să lucreze la o nouă lege bazată pe România Educată

Foto: © Ammentorp | Dreamstime.com

Primele întâlniri de lucru pentru o nouă lege a Educației, care va avea la bază proiectul prezidențial România Educată, vor începe săptămâna viitoare, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul audierilor de miercuri, de la Parlament, unde a primit aviz favorabil pentru al treilea mandat de ministru. Amintim că un grup de lucru în acest sens urma să fie alcătuit în septembrie, iar pachetul legislativ trebuia să ajungă în Parlament până la finalul acestui an – începutul lui 2022, dar toată povestea a fost amânată pentru anul viitor.

Întrebat care este stadiul implementării proiectului de țară România Educată, ce se va întâmpla în următoarele 6 luni, Sorin Cîmpeanu a răspuns: „Imediat după instalarea noului Guvern, primul lucru pe care-l voi face va fi promovarea, către primul ministru, constituirii acelui grup de lucru care să înceapă să lucreze imediat, adică de săptămâna viitoare, la pachetul legislativ”.

Al doilea termen din memorandum, asumat de Guvern pentru 10 septembrie, nu a fost îndeplinit nici până acum, fiind vorba despre adoptarea unei hotărâri de guvern cu termene și obiective pentru aprobarea planului de implementare a România Educată.

Exact în ziua în care era prevăzută aprobarea, proiectul de HG nu avea avizul Consiliului Economic și Social. În conferință de presă, ministrul Cîmpeanu a ieșit să anunțe amânarea pentru anul viitor a anunțatei noi legi a Educației.

Acesta a modificat verbal termenul până la care Guvernul trebuie să prezinte un proiect de lege: 31 decembrie 2021; deși în Memorandumul aprobat de Guvern pe 14 iulie, în prezența președintelui Klaus Iohannis, prin care Cabinetul Cîțu și-a asumat implementarea conform planului a proiectului România Educată, termenul pentru pachetul legislativ era 1 octombrie.

Pe 10 septembrie 2021, ministrul Cîmpeanu a mai anunțat că în loc de termenul actual de consultări, care s-ar fi încheiat în luna noiembrie, noul termen pentru această nouă rundă de consultări pe viitoarea lege a Educației ar fi 31 mai 2022.

Foto: © Ammentorp | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
VIDEO 38 de inspectori școlari generali sunt membri ai PNL și UDMR / Klaus Iohannis, în decembrie 2018, la lansarea “România Educată”: PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional – o eroare fundamentală. Toate trebuie făcute în realitate cu bun-simț și cam toți își dau seama care este bunul simț în depolitizare
De ce întârzie România Educată? Ligia Deca: Valul pandemic și evenimentele politice au întârziat etape / Radu Szekely: Condițiile meteo au încetinit meciul
Pachetul de legi pentru aplicarea programului “România Educată”, amânat până în 2023 în programul propus de guvernul Ciucă
VIDEO O nouă lege a Educației până la începutul anului școlar viitor „e dorința noastră” spune ministrul Cîmpeanu, după amânarea implementării proiectului „România Educată” / Președintele Iohannis, pe 14 iulie: Nu avem timp să irosim potențialul tinerilor noștri. Trebuie să acționăm acum!
Ministrul Educației, despre amânarea hotărârii pentru implementarea România Educată: A necesitat o muncă desfășurată inclusiv pe parcursul nopților, atât s-a putut. Nici timpul, nici societatea nu mai are răbdare cu noi
VIDEO Noua Lege a Educației, bazată pe “România Educată”, amânată pentru anul viitor. Cîmpeanu: Proiectul va fi adoptat de Guvern până pe 31 decembrie 2021, iar până pe 31 mai 2022 vor fi consultări
Exit mobile version