Ecaterina Andronescu: Cel mai mare procent de promovare a Bacalaureatului a fost înregistrat în sectorul 4 al Bucureștiului – 81%

Foto: gov.ro

“Cel mai mare procent de promovare” a Bacalaureatului a fost înregistrat de sectorul 4 al Bucureștiului, cu 81% de medii de trecere dintre elevii prezenți la BAC, a anunțat Ecaterina Andronescu, la Realitatea TV. Ministrul Educației a declarat că, pe județe, topul este următorul: Cluj, Iași, Bacău și Sibiu.

“Clujul are aproape 81% rata de promovare a Bacalaureatului, Iași – 76%, Bacău – 75%, Sibiu – 74”, a declarat Andronescu, la Realitatea TV.

La polul opus, cele mai slabe județe sunt Ilfov – 36% proporția mediilor de trecere la Bacalaureat, Giurgiu – 47% și Harghita, a precizat aceasta.

În ceea ce privește posibilitatea de a fi remaniată, Andronescu a declarat că “această poziție nu este veșnică și vine momentul în care trebuie să pleci, fără îndoială. Nu asta e o problemă”.

Comparație cu anul trecut – Cele mai slabe județe la BAC 2019 vs. 2018

Cele mai slabe județe la BAC 2019

Județele care raportează cele mai mari procente de promovare

Rata de promovare de la Bacalaureat 2019 este cea mai mică din ultimii 5 ani

Doar 86.794 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul 2019, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Educației. Calculat la numărul celor înscriși la examen, procentul celor promovați a fost de 63,78. Este cel mai slab procent din ultimii 5 ani. Ministerul calculează rata de promovare prin raportare la numărul celor prezenți, așa că este posibil ca cifra oficială să difere ușor față de acest procent.

Din 136.087 de candidaţi din toate promoţiile (116.316 candidați din promoția curentă, respectiv 19.771 de candidați din promoțiile anterioare), 86.794 au luat peste media 6, așa cum prevede metodologia.

Citește și:

 

 

 

Exit mobile version