FOTO și VIDEO Proteste ale profesorilor în județele Iași, Suceava, Buzău și Brașov

Profesorii din județele Iași, Suceava, Buzău și Brașov au protestat pentru majorarea salariilor. Miercuri, 7 iunie, este a zecea zi de grevă generală în școli, protestul de muncă fiind declanșat pe 22 mai, zilele de 1-2 iunie și 5 iunie fiind zile libere legale în sectorul public. În Suceava, circa 2.500 de angajați din învățământ au protestat și au cerut demisia Ligiei Deca.

86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei sunt în grevă, potrivit sindicatelor: „Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, în urma centralizării făcute de sindicatele afiliate, în conformitate cu dispozițiile Legii 367/2022 privind dialogul social, a reieșit că astăzi, 6 iunie 2023, au fost în grevă 134.007 de membri de sindicat, ceea ce reprezintă 86,93% din totalul membrilor care au semnat referendumul pentru declararea grevei.”

Video – protestul din Iași:

Foto – protestul din Suceava (sursa FSE ”Spiru Haret”):

Video – protestul din Suceava:

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/06/protest-Suceava_7-iunie-1.mp4
https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/06/protest-Suceava_7-iunie-2.mp4

Foto – protestul din Buzău:

Foto: Cititor Edupedu.ro
Foto: Cititor Edupedu.ro
Foto: Cititor Edupedu.ro

În Brașov au ieșit în stradă aproximativ 300 de persoane.

Foto – protest Brașov (sursa: FSE ”Spiru Haret”):

Video – protestul din Brașov:

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/06/protest-brasov-7-iunie-1.mp4
https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/06/protest-brasov-7-iunie-2-1.mp4

Sindicatele profesorilor au semnalat că datele Ministerului Educației au fost raportate la totalul salariaților din învățământ, „provocând confuzie în rândul membrilor de sindicat aflați în grevă”. 

Aseară, Ministerul Educației a revenit cu precizări, după ce ministra Educației Ligia Deca și apoi instituția pe care o conduce au anunțat că mai sunt circa 53% dintre angajații din învățământ în grevă generală.

Exit mobile version