Guvernul alocă aproape 120 de milioane de lei pentru un cămin studențesc la Politehnică, anunță premierul Cîțu

Complex cămin studențesc Regie / Foto: Google Maps

Guvernul a aprobat, miercuri, o investiție de aproximativ 120 de milioane de lei, din care cea mai mare parte va fi acoperită de Ministerul Dezvoltării, într-un cămin studențesc, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu. Acesta va fi făcut la Universitatea Politehnică și, potrivit anunțului, are termen de execuție 12 luni.

Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern:

În octombrie 2020, rectorul Politehnicii București, Mihnea Costoiu, anunța semnarea unui “contract pentru realizarea unui nou cămin modern în Complexul Regie – un cămin de 500 de locuri care să fie finalizat în circa un an şi jumătate (…). Va fi primul cămin construit în Regie din anul 1980”.

Tot atunci, la începutul anului universitar 2020-2021, marcat de pandemie, Politehnica anunța scumpirea cazării în cămine, în condițiile în care universitățile ceruseră și primiseră bani de cazare și de la guvern.

Citește și:
Comisia Europeană anunță că Universitatea Politehnica din București a primit un împrumut de 25 de milioane euro de la Banca Europeană de Investiții, pentru o clădire nouă în campusul universitar
Mihnea Costoiu: Marile universități trebuie să aibă un tratament special. E necesar să fie finanțate în mod special
Exit mobile version