Guvernul alocă aproape 120 de milioane de lei pentru un cămin studențesc la Politehnică, anunță premierul Cîțu

338 de vizualizări
Complex cămin studențesc Regie / Foto: Google Maps
Guvernul a aprobat, miercuri, o investiție de aproximativ 120 de milioane de lei, din care cea mai mare parte va fi acoperită de Ministerul Dezvoltării, într-un cămin studențesc, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu. Acesta va fi făcut la Universitatea Politehnică și, potrivit anunțului, are termen de execuție 12 luni.

Florin Cîțu, la finalul ședinței de guvern:

  • “Astăzi, tot în domeniul investițiilor, un cămin studențesc. La Politehnică, o investiție de aproximativ 120 de milioane de lei – 116,2 milioane finanțați de Ministerul Dezvoltării, restul revine Universității Politehnica. Direcția de execuție: 12 luni.”

În octombrie 2020, rectorul Politehnicii București, Mihnea Costoiu, anunța semnarea unui “contract pentru realizarea unui nou cămin modern în Complexul Regie – un cămin de 500 de locuri care să fie finalizat în circa un an şi jumătate (…). Va fi primul cămin construit în Regie din anul 1980”.

Tot atunci, la începutul anului universitar 2020-2021, marcat de pandemie, Politehnica anunța scumpirea cazării în cămine, în condițiile în care universitățile ceruseră și primiseră bani de cazare și de la guvern.

Citește și:
Comisia Europeană anunță că Universitatea Politehnica din București a primit un împrumut de 25 de milioane euro de la Banca Europeană de Investiții, pentru o clădire nouă în campusul universitar
Mihnea Costoiu: Marile universități trebuie să aibă un tratament special. E necesar să fie finanțate în mod special

1 comment
  1. Poate ar fi cazul ca pe lângă aceste alocări serioase de fonduri, sa crească si nivelul de dificultate a subiectelor date la admitere. Efectiv sunt ridicol de ușoare. Nu zic ca subiectele date la admitere sa fie de nivelul celor care se dădeau prin anii 1986 – 1988 (chiar daca eu le rezolvam de note bune, sunt conștient ca in prezent pe acele subiecte nu ar mai intra aproape nimeni) dar nici chiar atât de jenant de ușoare ! Sunt aproape de nivelul unui examen de corigenta ! Sa nu uitam totuși ca faimoasa Gazeta Matematica a fost înființată de patru tineri ingineri romani care văzând cat de slaba este pregătirea matematica a candidaților la politehnica, au dorit sa puna la dispoziția tinerilor candidați un instrument care sa le ridice nivelul pregătirii la matematica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul studenților refugiați din Ucraina, în România, s-a dublat în ultimele 4 zile, ajungând la 10.000 – anunță ministrul Educației la reuniunea miniștrilor învățământului superior și cercetării din UE, de la Marsilia

Numărul studenților veniți din Ucraina, în România, în ultimele 4 zile ajuns la “aproape 10.000“, le-a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, omologilor săi din Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al…
Vezi articolul

Directoare de școală, despre rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2024: Atât timp cât în şapte ani elevii nu au învăţat să socotească, credeţi că mai învaţă în următoarele luni? Cred eu că o problemă este în clasele primare

Marilena Stoica, directoarea Școlii Gimnaziale Pia Brătianu din București, a declarat, pentru TVR Info, referitor la rezultatele de la simularea Evaluării Naționale 2024, că „atât timp cât în şapte ani…
Vezi articolul

Proiectul SuperTeach este susținut de Telekom Romania

Ligia Deca, consilier prezidențial: Suntem în discuție cu Ministerul Educației și cu Ministerul Fondurilor Europene cu privire la alinierea priorităților de finanțare pentru următorul exercițiu financiar 2021-2027, pentru Planul Național de Reziliență / Bani or să fie

Corelarea resurselor de finanțare centrale, europene și locale cu nevoile din școli și din comunități – aceasta este una dintre cele mai mari provocări pentru Educație, a spus Ligia Deca,…
Vezi articolul

Toți elevii din județul Vâlcea nu merg astăzi la școală, pentru că sunt organizate cercuri pedagogice. Nu s-a stabilit dacă ziua va fi recuperată, Inspectorul General Adjunct: Nu am venit cu nicio modificare în acest an școlar, comparativ cu alți ani

Toți elevii din județul Vâlcea nu fac astăzi ore, deoarece este organizat cercul pedagogic, după cum a declarat Mirela Toma pentru Edupedu.ro, Inspector General Adjunct: „La nivelul județului Vâlcea, cursurile…
Vezi articolul