Elevii din Coreea de Sud susțin, joi, examenul de maturitate. Bacalaureatul sud-coreean are 8 probe și durează 9 ore, iar poliția transportă elevii cu mașini cu sirene în caz de întârziere

7.964 de vizualizări
Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com
Peste jumătate de milion de elevi sud-coreeni susţin joi examenul “Suneung”, echivalentul bacalaureatului, pe fondul unei creșteri a cazurilor de coronavirus, informează Agerpres. Examenul este luat foarte în serios de autorități, care modifică programul angajaților din sectorul public pentru ca elevii să poată ajunge repede la examen. Spre exemplu, poliția îi transportă cu mașini cu sirene pe candidații care sunt în risc de întârziere din cauza traficului. De asemenea, avioanele nu au voie să decoleze sau să aterizeze în timpul probei audio de limba engleză. Bacalaureatul sud-coreean durează 9 ore și are 8 probe.

Numărul elevilor înscrişi anul acesta la examenul College Scholastic Ability Tests (CSAT), cunoscut în coreeană sub acronimul “Suneung” este de 509.800.

Este a doua oară de la începerea pandemiei când are loc acest examen, care se desfăşoară la aceeaşi dată şi oră în întreaga ţară.

Autorităţile au permis vaccinarea în perioada verii a tuturor celor care susţin anul acesta “Suneung”, care se desfăşoară într-un moment în care ţara a raportat 3.292 de cazuri de îmbolnăviri Covid-19, un nou record zilnic.

În pofida creșterii numărului de cazuri, autorităţile sanitare au afirmat săptămâna aceasta că noile focare sunt localizate deocamdată în unităţile de asistenţă pentru vârstnici, astfel încât nu este nevoie de adoptarea unor restricţii dure în perioada imediat următoare.

În 1.251 centre de învăţământ, unde se desfăşoară joi examenul, au fost puse la dispoziţie peste o sută de săli de clasă separate pentru elevii care sunt suspectaţi de contagiere şi trebuie să fie izolaţi.

De asemenea, cei care au fost confirmaţi cu COVID-19 pot susţine examenul în clinicile în care au fost internaţi.

Pandemia a obligat, în 2020, amânarea cu două săptămâni a datei examenului, care s-a desfăşurat în mijlocul unor măsuri de prevenire similare celor de anul acesta, ce includ măsurarea temperaturii şi purtarea obligatorie a măştilor sanitare.

Bacalaureatul sud-coreean are 8 probe și durează 9 ore

Examenul “Suneung” reprezintă culminarea anilor de efort educaţional al elevilor sud-coreeni într-o ţară care pune mare preţ pe admiterea la facultate.

Elevii sunt examinaţi la opt materii diferite timp de nouă ore, cu două ore de pauză pentru odihnă şi luarea mesei.

În ziua examenului, numărul transporturilor în comun este considerabil mărit în cursul dimineţii, Bursa din Seul şi angajaţii publici încep serviciul cu o oră mai târziu, iar poliţia pune la dispoziţie maşini – cu sirenele activate – pentru a transporta elevii la centrele de examinare în caz de întârziere.

Este interzisă inclusiv aterizarea sau decolarea avioanelor pe perioada desfăşurării testului audio de limbă engleză.

Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. In Romania se studiaza materii fara nicio importanta la examene. Doar pentru a incasa salariul anumiti “profesori” fara a avea vreo responsabilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Educației, despre contrele cu Valeriu Gheorghiță: A fost o eroare de comunicare / Cîmpeanu: O soluție ar fi organizarea de centre de vaccinare în Casele Corpului Didactic. Gheorghiță: Modalitatea este să asigurăm echipe mobile

A fost o eroare de comunicare în public în privința prioritizării profesorilor la vaccinare, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, vineri seară la B1TV. Oficialul s-a referit la pozițiile diferite…
Vezi articolul
Examen studiu pregatire test scoala clasa / Foto: Pexels.com

Funeriu, critici dure la adresa președintelui Iohannis și a proiectului România educată: 7 ani de mandat, 200.000 de copii per generație, 1,4 milioane de copii care au trecut prin școală în acești 7 ani. Să judece ei și părinții lor

Critici dure lansate de fostul ministru al Educației Daniel Funeriu la adresa președintelui Klaus Iohannis. Funeriu l-a acuzat pe liderul de la Cotroceni de lipsa îndeplinirii rolului de mediere în…
Vezi articolul