Încercăm să simplificăm examenele de titularizare și definitivat – anunțul ministrului Educației

Foto: Captură Youtube.com

“Examenele de titularizare și definitivat se vor susține, cu măsuri de siguranță. Și profesorii vor respecta acele măsuri de distanțare fizică”, a anunțat ministrul Educației, după ce a prezentat pe larg procedura pe care o vor aplica școlile pentru a-i primi în perioada 2-12 iunie pe elevii din clasele terminale la pregătire. Și la examenele pentru profesori, Monica Anisie a vorbit despre o simplificare, în contextul în care discursul său conține în mod constant referiri la relaxări ale evaluărilor sau notărilor.

“Vor avea loc aceste examene [de titularizare și definitivat – N.Red.] și încercăm să le simplificăm“, a declarat Monica Anisie, la Realitatea Plus.

Anunțul de simplificare a examenelor de angajare a persoanelor în școli [titularizare] și de intrare în cariera didactică [definitivat] vine după ce regulile acestor probe au trecut deja printr-o modificare simplificatoare. La definitivat, anul acesta etapa eliminatorie conține “cel puțin o inspecţie la clasă“, față de cel puțin două necesare până acum. Vezi aici modificările aduse prin Ordonanță de Urgență publicată în aprilie în Monitorul Oficial.

Ministrul Monica Anisie dă în mod constant semnalul unei relaxări a evaluării în învățământ, pe toate palierele

Amintim că tot ministrul Anisie este primul care nu a mai cuprins în același ordin simulările elevilor la clasele a VII-a și a XI-a, așa cum s-a întâmplat anul trecut, lăsând în aer datele de susținere a acestei testări. Până la urma, toate simulările au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19.

Citește și:

 

 

 

Exit mobile version