O lecție predată online să aibă 15-20 de minute la ciclul primar, cadrele didactice să se axeze pe promovabilitate și să primească acordul părinților pentru calificative – învățătorii din Sibiu, după o întâlnire online cu ministrul Educației

49.221 de vizualizări
SURSA: gov.ro
Aproape 500 de învățători din județul Sibiu s-au întâlnit online cu ministrul Educației, într-un seminar organizat marți de Inspectoratul Școlar Județean, scrie Turnul Sfatului. Carmen Cozma, învățătoare participantă la discuția online cu Monica Anisie, a declarat că “ni s-a spus să nu cerem fișe, pentru că părintele nu este obligat să aibă imprimantă, să trecem la predarea online, dar să nu insistăm foarte mult pe statul la calculator. O sesiune să aibă în jur de 15-20 de minute, în schimb să ținem permanent legătura cu elevii, pentru că au nevoie de noi”.

Aceasta a precizat că s-a discutat despre încheierea mediilor și “cadrele didactice să se axeze pe promovabilitate, situațiile speciale să se discute telefonic cu reprezentanții inspectoratului, în centrul activităților să fie copiii, să se primească acordul părinților pentru calificativele acordate și părintele să fie informat în permanență despre ceea ce se lucrează”, transmite publicația citată.

Este pentru prima dată când un ministru al Educației le cere profesorilor să aibă acordul elevilor sau al părinților pentru o notă pusă în catalog și să se “axeze pe promovabilitate”.

“Cu privire la elevii care nu au acces la internet, ni s-a spus ca atunci când nu va mai fi în vigoare starea de urgență, să se găsească soluții viabile pentru ca și acești copii să încheie anul școlar cu bine. Dacă este nevoie, în zonele defavorizate, unde nu există tehnologie, cadrul didactic să meargă chiar acasă la elev, pentru a duce seturi de fișe, materiale pe care acesta să le lucreze, respectând regulile de prevenție și distanțare socială”, a afirmat Carmen Cozma, învățătoare la Școala Gimnazială Nr. 8 din Sibiu, după cum relatează Turnul Sfatului.

Citește și:

 

 


14 comments
  1. Dar cum este posibil ?
    Cum așa să trebuiască să îi cer acordul părintelui pentru a da calificativ copilului său ? Părintele acela a făcut școlile pe care le-am făcut eu ? A dat tot atâtea examene cât am dat eu? Dacă copilul nu este de foarte bine de ce să îi dau foarte bine? A ajuns ca părerea mea ca profesor să nu mai conteze? Atunci să dea părintele calificativul, să vină el la școală să facă treaba în locul meu.

  2. Aceasta femeie abereaza, în toate direcțiile.
    S-a văzut cocoțata sus “in copac” si privește cu dispreț spre noi, cei neputincioși și singuri in fata unui sistem bolnav si corupt.
    Oare cat ne vom mai lasa umiliți de șefii nostri, de inspectorate, de minister, dar nu în ultimul rând, ci în primul rând de elevi si de părinții lor!
    Demnitatea și respectul ni le vom mai recăpăta vreodata, ma intreb si va intreb si pe voi, colegii mei!!!

  3. O rog pe dna ministru sa estimeze in cat timp isi vor da acordul pentru note parintii celor 428 de elevi pe care ii am… si cat timp o sa imi ia sa centralizez aceste documente care probabil vor veni la gramada in casuta de email. Sau o fi nevoie sa le am in forma letrica?

  4. Pai daca trebuie acordul parintilor pentru note, de ce nu pun note parintii? Pentru ce mai deranjam cadrele didactice?

    In alta ordinde de idei, totul e o degringolada, isj-urile si directorii isi fac propriile reguli, din capul lor, pentru ca din minister pleaca numai declaratii contradictorii si nimic in scris, nicio metodologie clara, doar impresii, vorbe, recomandari, caterinci…

    Cred ca ascultatul pe la usi este singura abilitate a acestei persoane care a fost cocotata pe post, nivel intelectual de baba cu 4 clase.

  5. Incep sa am indoieli? Pe bune?! A predat, a fost profesor? Cum sa aberezi in halul asta mai frate, nu se opreste! Cum sa tina lectia de predare (hahaha) 15-20 de minute? Femeie, sunt copii, sunt in mediul lor de acasa, vin la lectiile online in pijamale, parintii apar cu halat pe ei in cadru, unul se logheaza la 8.00, altul apare ciufulit la 8.10. Asta e scoala online!
    Cat vrei sa mai umilesti un profesor? Cat de jos vrei sa-l duci, de il pui sa ceara acceptul parintilor pentru a pune o nota?
    Da un ordin sa puna 10 tuturor si o diploma de excelenta la final, ca sa termini circul!

  6. Ce noroc pe ministrul invatamantului ca i-au facut invatatorii treaba: au intocmit procedeul si masurile care trebuie luate ca MEN doarme si se lauda doar!

    1. Da, da, acuma.Plec din judetul unde sunt carantinat si duc pachetel cu fise in judetul unde mi-e scoala si unde mi-s elevii.Umblu asa din poarta in poarta zilnic 30 km pe jos, ca nu circula transportul si culeg toate tulpinile de gripa din fiecare gospodarie, numai asa, de-a dra’, sa le fac in ciuda colegilor care ii au pe toti online, ca eu am de toate, nu doar Coronavirus.Bonus voi primi: paduchi, purici, raie si mai mult ca sigur rabie de la haitele de caini flamande intalnite pe drum.Sigur, sigur ..si marmota…Scrie cumva pe fruntea mea: PROFESOR FARA FRONTIERE, UNICEF SAU …PROST?

      1. Da, asa este. Nu ne convine sa mergem in medii defavorizate sa ducem fise copiilor, dar sa fim cinstiti cu noi insine: cand ne intra salarul plus sporul de rural, s.a., nu ne intrebam daca meritam acei bani?

  7. Oare doamna ministru, cand a fost scolita in predarea online?🤣🤣🤣 Fiecare prof isi cunoaste ekevii, ii simte si online. Deci, sa ni se ofere libertate si dreptul la creativitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Manifestație în sprijinul copiilor abuzați sexual și pentru o lege anti-viol, organizată de Sfântul Nicolae în fața Camerei Deputaților: din aproape 800 de agresori sexuali, doar 3 au ajuns în închisoare

Comunitatea Declic organizează, luni, de Sfântul Nicolae, evenimentul “Salvați-mă!: Protest în sprijinul copiilor abuzați sexual”, o manifestație prin care face apel la o lege anti-viol care să protejeze copiii, potrivit…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu a încercat să nuanțeze declarația prin care a calificat drept “grup de interese” pe cei 100 de intelectuali care cereau prelungirea dezbaterii legilor Educație și susține că „Nu este nimic rău să fie format un grup de interese”

„Nu este nimic rău să fie format un grup de interese. Interesele sunt multe și sunt majore atunci când este vorba despre educație, este normal să fie exprimate, este absolut…
Vezi articolul

Am demisionat pentru că am simțit că nu-mi mai pot apăra elevii, spune Virginia Mîndruță, directoarea Colegiului Național Hasdeu din Buzău / Aceasta acuză inspectoratul școlar de presiuni și ilegalități pentru ca o profesoară de Germană să predea Limba română, deși este „incapabilă să susțină orele” / Șefa ISJ, Daniela Palcău, neagă acuzațiile: Inspectoratul nu impune un profesor

Directoarea Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, Virginia Mîndruță, și-a dat demisia săptămâna trecută. Gestul vine pe fondul unor plângeri făcute de părinții elevilor din trei clase ale liceului,…
Vezi articolul