Ligia Deca: Evaluarea digitalizată nu influențează tipurile de subiecte, baremul, timpul de lucru. Singura diferență este că lucrarea va fi secretizată automat, când este scanată în prezența elevilor

Foto: Simion Mechno/Agerpres Foto

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că evaluarea digitalizată de la simularea pentru Evaluarea Nationala 2024 nu influențează tipurile de subiecte, baremul, timpul de lucru, singura diferență este că lucrarea va fi secretizată automat, când este scanată în prezența elevilor.

Evaluarea digitalizată nu influențează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor – sunt cele cu care ei sunt deja familiarizați. Singura diferență pentru elevi este că lucrarea nu va mai fi secretizată de ei sau de profesorii asistenți prin lipirea etichetelor, pentru că va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezența elevilor”, a scris Ligia Deca, pe Facebook, anunțând lansarea ghidului cu cele mai frecvente întrebări și răspunsuri despre corectarea digitalizată de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024.

Lucrările de la simulări ale elevilor din școlile cu „acces limitat la Internet” vor fi scanate în alt centru de examen sau la comisia județeană de examen, iar în cazul în care platforma de evaluare digitalizată pică „se va interveni în timp real pentru suplimentarea resurselor sau identificarea și rezolvarea oricărei probleme”, conform ghidului Ministerului Educației.

Indicațiile ME vin în contextul în care la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click”.

Calendarul simulării Evaluării Naționale 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a:

Un profesor va avea de corectat, de regulă, 50 de lucrări de la simulările pentru Evaluarea Națională și Bac 2024, potrivit procedurii Ministerului Educației. În procedură se arată că profesorii pot evalua lucrările elevilor din laboratorul de informatică, din cancelarie, cabinetul disciplinei, precum și de acasă.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori corectori, iar aceștia sunt selectați, cu prioritate, dintre profesorii care au urmat Programul de formare continuă în vederea constituirii Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, după cum se arată în procedură.

Citește și:
Simulare Evaluare Națională 2024. Ce se întâmplă dacă pică platforma în care se scanează lucrarile sau dacă un elev scrie prea mic? 12 răspunsuri de la Ministerul Educației
Exit mobile version