Ministerul Educației anunță situația actualizată a cursurilor suspendate din cauza gripei: peste 5.000 de elevi stau acasă. Lista școlilor și grădinițelor închise parțial

Foto: Pexels.com

Ministerul Educației a anunțat situația actualizată a cursurilor suspendate în școli și grădinițe, din cauza gripei. “5.495 de elevi sunt afectați (stau acasă) din cauza suspendării cursurilor din aceste unități de învățământ”, informează Ministerul, într-un comunicat remis Edupedu.ro. Instituția prezintă lista tuturor unităților de învățământ închise parțial și integral din cauza gripei.

Două grădinițe și o școală din Alba Iulia, Sibiu și Dâmbovița au fost închise integral astăzi, ca urmare a numărului de cazuri de gripă.

În ceea ce privește școlile și grădinițele care au anumite clase unde cursurile au fost suspendate, în București numărul acestor instituții de învățământ cu ore suspendate parțial astăzi este de 51. În Brașov, 24 de școli și grădinițe au avut clase/grupe unde cursurile nu s-au făcut astăzi.

Ministerul Educației a prezentat “situația la nivel național centralizată astăzi, 26.02.2020, privind unitățile de învățământ închise integral/parțial” din cauza gripei.

Lista școlilor și grădinițelor închise parțial din cauza gripei, 26 februarie:
Alba:
Arad:
Bistrița-Năsăud:
București:
Brașov:
Buzău:
Cluj:
Constanța:
Dâmbovița:
Galați:
Hunedoara:
Ialomița:
Iași:
Ilfov:
Mureș:
Sălaj:
Sibiu:
Suceava:
Timiș:
Vâlcea:
Lista unităților de învățământ închise integral din cauza gripei
Alba:
Sibiu:
Dâmbovița:
Reguli obligatorii pentru şcoli, transmise de minister: La 3 cazuri de gripă cursurile se suspendă

Ministerul Educației a anunţat la începutul săptămânii că şcolile sunt obligate să facă triaj epidemiologic zilnic acolo unde sunt medici sau asistente, iar dacă sunt 3 cazuri de gripă într-o clasă, cursurile acelei clase se suspendă. Asta după ce ministerul Sănătăţii a anunţat declanşarea epidemiei de gripă.

Conform unui comunicat primit la redacție, nota Ministerului Educației și Cercetării către unitățile de învățământ prevede următoarele obligaţii pentru şcoli:

  1. Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.
  2. În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat și la Direcția de Sănătate Publică județeană sau a municipiului București.
  3. În cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda.
  4. Realizarea dezinfecției unității de învățământ.
  5. Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.
  6. Pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă. Se va asigura obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă:
  1. Amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale, etc, pentru a preveni aglomerarea și pentru limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii.
  2. Revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverință medicală.

Ministerul Săntăţii a declanşat pe 6 februarie 2020 starea de epidemie de gripă după ce au fost raportate la nivel national 7022 cazuri de gripa clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării, un număr aproape dublu faţă de cele raportate în săptămâna precedentă (3645) şi faţă de cele raportate în aceeaşi săptămână a anului precedent (3455 cazuri).

Citește și:

 

 

Exit mobile version