Ministrul Educației: Nu voi fi de acord cu închiderea școlilor, până la pragul de 6 la mie / Nu văd de ce s-ar pune în discuție luni închiderea tuturor școlilor din București

39.394 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru Edupedu.ro că “nu văd de ce s-ar pune în discuție luni, 15 martie, închiderea tuturor școlilor din București, atâta vreme cât suntem, și sperăm cu toții sa rămânem, departe de pragul de 6/1000 în București”.

“Până la pragul legal stabilit de 6/1.000, în calitate de Ministru al Educației, nu voi fi de acord cu închiderea școlilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București ar urma să se întrunească, mâine, într-o ședință, pentru a discuta despre eventualitatea ca școlile din București să se închidă, a anunțat postul de televiziune Digi 24 citând surse, relatează Educatieprivata.ro.

În prezent, rata de incidență în București este de 3,98 la mia de locuitori, iar legislația prevede că școlile se închid la 6 la mie înregistrat în ultimele 14 zile.

Știre în curs de actualizare

Foto: gov.ro


24 comments
  1. În această seară Câmpeanu, spunea la un post TV că se testează extrem de puțin în rândul elevilor. În școlile în care învață copii mei nu se testează și nici nu s-a testat deși există medoc și asistență. Tot Câmpeanu spunea că a scăzut numărul infectărilor în rândul elevilor în școli. Păi dacă nu se fac teste el de unde știe că a scăzut numărul? Doamne Dumnezeule!

  2. Cum a păcălit acest individ atâția oameni de la PNL și usr plus să fie numit ministru? Ce caută el în guvernul țării noastre? Cine l a ales? Sper ca toate acțiunile lui să facă rău doar familiei lui, iar copiii nevinovați și familiile lor să fie apărate de soartă.

  3. Incredibil cat de iresponsabil e acest ministru. Ar trebui trecute scolile in online cat mai rapid, pentru 4 saptamani cel putin. In schimb ministrul ne minte, trage de timp, probabil ca nici el nu crede ce spune.

  4. Pe gmedia4 sunt zeci de comentarii negative cu referire la intenția ambițioasă și lipsita de conexiune cu realitatea a ministrului Câmpeanu.
    Iar unele postări mai bine documentate, nici nu au fost postate de către redacție.

  5. De ce? Care este motivația? Pe primul loc este viața, să fim sănătoși. Nu suntem de acord cu felul în care conduci acest minister.

  6. Speranța rămâne ultima, problema e ca numărul celor bolnavi crește exponențial.Ce facem totuși cu cei care se vor infecta, datorită incapatanarii unora care ar trebui sa ia decizii. Cumva ar trebui să răspundă pentru actele lor.

  7. Ministrul să lase biroul, să meargă într-o școală și să roage să-i fie aduși în fața lui câte un elev din clasele I, IV și VIII. Poate așa vă înțelege diferența fizică dintre ei!

  8. Sa speram ca in acest comitet sunt si membrii care gandesc in concordanta cu actuala urgenta epidemiologica. Domnul ministru din pacate nu poate sa inteleaga ( desi se pare ca specialistii din ministerul sanatatii i-au explicat ) ca atat scolile / gradinitele cat si transportul zilnic al copiilor pana la acestea contribuie la cresterea numarului de cazuri zilnice, in conditiile in care nu toata lumea s-a vaccinat ca dansul.

  9. Domnule ministru, vi s-a spus în repetate rânduri, dar nu vreți sa înțelegeți. O sa va faceți vinovat de amplificarea cu buna știința a răspândirii virusului covid (diverse tulpini) în România!
    Elevii, copiii în general, sunt protejați de timus(or mai fi și alte motive din care ei fac forme asimptomatice ale bolii, sau cel mult ușoare, greu de depistat de către cei cu care ei întra în contact).
    De aceea, fără sa vrea, întrucât i-ați expus circulației pe mijloacele aglomerate de transport în comun(plus ca de la scoala unii merg în grup în parc, la mall etc) ei transmit cu dărnicie diversele tulpini de coronavirus, în comunitate . La scoala își îmbolnăvesc profesorii și colegii vulnerabili, acasă își îmbolnăvesc membrii familiilor lor și nu numai.
    Unii dintre cei pe care elevii pe care i-ați împins la scoala, cooperand cu părinții inconștienți, mor, domnule ministru.
    Mor, crapă, decedează (nu știu ce cuvânt sa utilizez ca să ajung la puterea dvs de înțelegere, la omenia dvs, la empatia dvs).
    Sau e nevoie de scheme, de desene?
    Franati-va zelul ciudat, domnule ministru!
    Ascultati ce spun specialiștii în domeniul sănătății, epidemiologii, cadrele medicale, adică toți cei pe umerii cărora apasă consecințele ambiției dvs.

  10. Declarații pur politice. Ar trebui sa se treacă totuși în scenariul hibrid acolo unde distanțarea nu e posibilă, până cand temperaturile exterioare vor permite o buna ventilație in clase prin deschiderea geamurilor.

  11. Ești cumva medic de specialitate? Sa decizi tu asta domnul mare ministru! Ar trebui sa te dam în judecata ca deciziile tale ne-au îmbolnăvit copii, răspunzi tu ptr viata și sănătatea copiilor noștrii. Tu și cu Iohannis. Domnule președinte al României ne-ai dezamăgit. Cum poți susține inepțiile acestui om!?

  12. Așteptăm să moară câțiva elevi și profesori(bineînțeles că nu se infectează școală) și apoi închidem.

  13. Ati facut lege paralelă pt. școli.
    Fără distanțare, fără a asigura măști, fara a mai respecta scenariile.
    Cat vrei sa mai incalci legea?

    1. A cerut el expres-ATENTIE, EXPRES- sa se schimbe scenariile pentru a se da simulari si examene nationale fizic. Care e miza?? De ce??

  14. Lasă că românii ,, e imuni”
    Nu ii afectează valul 3.

    Continuați să mințiți despre situația din școli.
    Peste ani la proces veți răspunde cu libertatea.

  15. Lu’ asta nu-i spune.nimeni de ce???? Tocmai epidemiologului de serviciu???
    “A avea un copil la şcoală reprezintă un risc crescut de infectare pentru adulţi, în special pentru cei îngrijiţi de o bonă (+ 39%) şi pentru cei care merg la facultate (+ 27%) şi liceu (+ 29%)” studiu din Franta, cum ii place ministrului! https://www.mediafax.ro/externe/studiu-locurile-in-care-se-transmite-cel-mai-usor-coronavirusul-rezultate-dezvaluite-de-institutul-pasteur-din-franta-19954912

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației lasă neschimbat calendarul înscrierilor la BAC 2023 în plină grevă generală și pasează responsabilitatea acelor directori de școli “care pot asigura resursa umană” / Înscrierile încep luni, 29 mai

Calendarul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat 2023 rămâne neschimbat, deși în școli este grevă generală de 5 zile și în unele unități de învățământ întreg personalul nu lucrează. Candidații se…
Vezi articolul

Universitatea din București se solidarizează cu SNSPA după intervenția “agitatorilor politici” în spațiul acesteia în prima zi a anului universitar: “se apropie șocant și reprobabil de practici de factură extremistă înregistrate în trecutul universitar al țării noastre, unul pe care l-am crezut depășit pentru totdeauna”

“Mijloace inadmisibile, situate în afara legii de comunicare a opțiunilor politice și de acțiune politică efectivă în interiorul universităților, a lăcașurilor de învățământ în general” – așa descrie Universitatea din…
Vezi articolul

Admiterea la liceu și examenul de bacalaureat din proiectul de lege a Educației, criticate în continuare de Federația Națională a Părinților, care remarcă „și completări și modificări benefice”

„Federația Națională a Părinților își menține opoziția față de modul în care se propune desfășurarea admiterii în învățământul liceal și a examenului de bacalaureat”, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro.…
Vezi articolul

Salariile profesorilor și bursele elevilor de la Colegiul Economic Madgearu din Ploiești, neplătite de 4 zile, după ce contabila-șef a liceului a intrat în concediu. Director: Mâine sperăm să primească profesorii salariile și tot mâine lucrăm la plățile pentru burse

Salariile profesorilor și angajaților din Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești și bursele elevilor pe luna martie nu au fost plătite până acum, la 4 zile de la termen, transmite…
Vezi articolul