O discuție cu ChatGPT despre “România Educată”: Nici inteligența artificială nu pricepe cum a început și cum va continua proiectul / Programul AI susține că acesta a fost “dezvoltat și implementat de către Guvern” în 2018, când miniștri erau Valentin Popa și Ecaterina Andronescu

Foto: © Wanan Yossingkum | Dreamstime.com

Modul cum a evoluat proiectul prezidențial “România Educată” pe parcursul ultimilor șapte ani, de când a fost propus de președinte până la a doua variantă a unui pachet legislativ încă secret, este greu de asimilat chiar și de către inteligența artificială. O discuție cu ChatGPT, un sistem AI bazat pe structuri conversaționale, dezvăluie cum acesta insistă că “România Educată” a fost o inițiativă a Guvernului României, nu a Președinției, apoi se răzgândește parțial și vorbește chiar despre implementarea lui “în 2018”. 

ChatGPT apreciază, în final, că e nevoie de mai multă transparență și de consultări, iar situația actuală nu-l ajută să prevadă cum va evolua reforma de acum încolo: “Este posibil ca reforma să continue sub următorii lideri ai țării și guvernului, cu o abordare diferită sau cu un alt set de priorități, sau ar putea fi dezvoltate alte inițiative de reformă în domeniul educației”.

Întrebat de reporterul Edupedu.ro despre programul România Educată, ChatGPT spune că este o inițiativă “a Guvernului României lansată în 2018”. Apoi se “corectează” spunând că este o inițiativă lansată de președintele Iohannis în 2016 și “preluată și dezvoltată de Guvernul României în 2018”. Chiar și când este corectat, ChatGPT insistă pe faptul că programul inițiat de președinte a fost “dezvoltat și implementat de către Guvernul României în anul 2018”.

Programul de inteligență artificială notează nevoia de dezbateri și consultări publice înaintea adoptării și apreciază că “ar fi fost important ca programul să fie implementat în mod progresiv și sistematic, astfel încât să fie monitorizate și evaluate efectele sale în timp.”

Iar pe baza datelor pe care le are la dispoziție, el nu poate prevedea ce se va întâmpla cu reforma din educație – dacă va continua la fel sau diferit sau dacă va fi înlocuită cu alte reforme. 

Conversația cu ChatGPT despre “România Educată”:

Sursă foto deschidere: Photo 264866196 © Wanan Yossingkum | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Exerciții de inteligență artificială cu Mihai Viteazul, radicali, Sorescu, Harari și poluarea din Ploiești / Cât de amenințător sau promițător este pentru școală și profesori ChatGPT, cel mai recent sistem AI disponibil la liber pe Internet, care riscă să îngroape temele și spune că poate “înlocui profesorii”?
Aplicația de inteligență artificială ChatGPT a obținut note de trecere la examene, la o facultate de drept din SUA, dar rezultatele sunt ale unui student mediocru – cercetare
Aplicația de inteligență artificială ChatGPT, blocată pe platformele și în rețelele de internet ale școlilor din New York – prima reacție majoră la programul care sperie sistemele de educație
Platforma de inteligență artificială ChatGPT “poate fi o binecuvântare pentru educație”, pentru că scoate școala din confortul compunerilor – profesorul Adrian Hatos / Plus: O aplicație care încearcă să identifice frauda cu ajutorul ChatGPT
ChatGPT, foarte aproape de a trece un dificil examen la care sunt supuși studenții în medicină în SUA
Exit mobile version